3-4 gün önce sırf hdmi girişi olması için ekran kartımı değiştirdim. Fakat değiştirirken ben mi bir hata yaptım yoksa olacağı vardı da mı oldu bilmiyorum anakart ile işlemci yanmış bana söylendiğine göre. Bu yüzden aynı düzey bir işlemci almayı düşünüyorum bendeki işlemci core 2 duo e8500 3.16 idi. Pcyi tvye bağlayıp sadece medya amaclı kullanıyorum internet ve film için özellikle yeni aldıgım lg lw serisi 3d tvlerde film izlemek için. Sizden ricam beni bu kullanım amacları ıcınde en rahat kullanabılecegım ıslemcıye yonlendırmenız.
Not: 4 gb ram p5n-mx anakartlı ddr3 bır sıstemım vardı. ıslemcı ve anakarta vermek zorunda kalacagım fıyat 500-600leri bulacak ise en azından bir tablet pc alıp farklı kullanım amaclarımada hıtap etmesını ıstıyorum...
Sana anakart ve işlemcinin yandıgını kim söyledi dostum ?
500 - 600 tl çıkabiliyorsanız bence ikinci elde yunus_70 nickliydi sanırım bir arkadaş sistem satıyor eldekileri satıp üstüne 600 ekleyin çok daha iyi ve yeni bir sisteminiz olur bende artık o sisteme anakart ve işlemci almayın
bence önce sağlam bir servise teşhis koydur.
dostum ekran kartı anakartı işlemciyi felan asla yakmaz. aldığın ekran kartı ne? belki çok güç çeken bi ekran kartı almışsındır ve güç kaynağın tenekeyse kıvranmıştır ve anakartının yanmasına sebep olmuştur yani sebep olan şey pratikte güç kaynağıdır. ama şunuda bil güç kaynağıda işlemci yakmaz işlemci yanacak en son parçadır pc de. bulabilirsen uyumlu bi anakartta işlemcini bi dene.
işlemci ve anakartın yandıgını bana yazıcıoglunun orda bı yere goturdugumde soyledı. ayakustu sozune pek ınanmayıp bı tanıdıga bıraktım tabıkı ama gozumun onunde ıslemcıyı farklı anakartlara taktı anakarta farklı ıslemcıler taktı ve durum aynı. Şöyle acıklayayım. kasanın powerını kapatıp ıcını actım ekran kartını soktum dıgerını taktım sonra acmaya calıstıgımda 2 sanıye fanlar vs calısıp gerı kapanmaya basladı 2 sanıyeyı gecmıyor. anakartı ve ıslemcıyı soktum power tek basına calısıyor powerda sorun yok.
resimde kırmızı daire içine aldığım yere powerdan gelen kabloyu takmazsam sistem calısıyor. yanı su sekılde calısıyor sadece 2 sanıye sonra kapanma olmuyor. onun dısında ekrana goruntu vs gelmıyor. ama ordakı soketı takınca yıne aynı sorun soz konusu
Sadece internet film ve tv ye bağlamak için çok güçlü bi sisteme ihtiyaç yok, 8500'ün bütün bunlara fazladan yeter. Filmi splash pro yada avisynth ile yükseltilmiş fps ile (60 fps gibi) izlemek gibi çok güç isteyen bişey peşinde değilseniz düşük özellikli herşey yeticektir. Ufak olması ve daha az güç çekmesi açısından da avantaj olabilir belki. E8500 den performansı daha düşük olmakla birlikte AMD E-350 takılı mini itx anakartlar satılıyor.
i3 2100 ün de performansı iyi, default hızı ile 4ghz oc li e8400 den daha iyi performans sergiliyor bi çok durumda(120 $ 260tl civarı). 100$ (220tl) civarına h67 li hdmi çıkışlı anakart olabilir. Phenom II 560 CPU 93$ civarına (203tl), 790gx hdmi çıkışlı anakart 65$ civarına (145 tl) bulunabilir. Daha da ucuzlasın denirse 65$ civarına Athlon II x2 255 cpu olabilir bence.
Tablet ile şimdi yaptığınız şeyleri yapabilecek olsanız da sonuçta işleme kapasitesi daha düşük, ama çoğu durumda pratik ve portatif olaibliyor bişey demiyorum ona.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme