Şimdi Ara

BİLGİAYARIM AÇILMIYOR LÜTFEN YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADASLAR ACİL YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM YILBAŞI GECESİ PROGRAMIM VAR VE BİLGİSAYARIMDAN ALMAM GEREKEN PARÇALAR VAR

VE SU AN BUNLARI İNTERNET KAFEDEN YAZIYORUM ACİL YARDIMLARINIZA İHTİYACIM VAR ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

iki gün önce bilgisayarımı açarken power dügmesine dokundugumda PCnin bütün ledleri yarımşar saniyelik periyodlarla yanıp sönmeye başladı

sonra tekrar powerden kapattım ve açtım aynı problem devam etti

ilk olarak PCye gelen voltajın düşük veya yüksek olması ihtimalini düsündüm ama hem bulundugumuz apartmanda regülatör var

hemde benim sistemim voltaj korumalı bir UPS e bağlı o yuzden voltaj düşüklüğü veya yuksekliğinden olmadıgını dusundum

yine forumdan bi arkadası aradım telefonla bana sorunun powerdan yada anakarttan olabilecegini

BİOS u resetlememi işlemçiyi ramleri ve tum parçaları söküp tekrar birleştirmemi soyledi

bunlarıda yaptım tekrar sistemi açtıgımda bu seferde PC normaldeki gibi çalışıyor ve tam olarak açılacagı zaman kapanıyor

ben ilk sistemi kurdugumda ramleri 1200 mhz görebilmek için işlemci ve ram carpanlarıyla oynadıgımda sistem kendini açmaya çalışıp kapanıyordu

birkac sefer acılamayınca daha sonra tüm ayarlar defaultta açılıyordu yani işlemci ve ramler ilk hızlarına donuyordu

şu anda aynı onun gibi PC kendini açmaya caışıyor ama bu defalarca surmesine ragmen sistem acılmıyor

zalman işlemci fanı kullanıyorum sistemi açtıgımda fanın ledleri PCnin power dügmesinebastıgım anda yanıyor sonra sönüyor

bir kaç saniye sonra tekrar yanıyor fanin pervanesi saga sola dogru donmek istiyor bazende bikaç saniye donuyor

işte o anda BİLGİSAYARIM kapanıyor

kafayı yemek üzereyim bunları internet kafeden yazıyorum lütfen yardımlarınızı bekliyorum herkese şimdiden teşekkurler...

sistemim Q9300 - gigabyte x48 dq6 - kingston 2x1 ddr2 1200 - tagan 800 watt psu -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extremely -- 27 Aralık 2008; 11:59:53 >

• Yaşadığınız sorun tam olarak ve her açıdan anakart sorunu. Anakart uçmuş. Büyük ihtimalle de kondansatörleri yanmıştır. Doğal bir şey. Herkesin başına gelebilir. Prizde topraklama yoksa ve ucuzundan da olsa UPS kullanmıyorsanız bu memleketin caaaaanım elektrik şebekelerinin insafına kalmış demektir makinanız. En pahalı PSU ile bile bu sorunu yaşayabilirsiniz. Piyasadan 30-40YTL'ye temin edeceğiniz bir tunçmatik priz ile 6000V'a kadar pik koruması elde edebilirsiniz -ki bilgisayarı yüksek gerilim hattına değdirmediğiniz sürece gayet yeterlidir-.

Sonuç olarak anakart gitmiş. Ankara'da 25YTL'ye tamir eden bir yer var bildiğim. İstanbul'da pek çok yer var tamir yapan bilgisayarcılara sorun. Çizgi elektronik bunlardan biri. Diğer şehirlerde biraz dolaşmanız ve sormanız gerekiyor.

Acil olarak ne yapılabilir yılbaşına kadar dersen HDD'ni çıkart, başka bir bilgisayarın HDD'sini de çıkar. Senin HDD'yi o makinaya tak. Parçalarını yedeğe al, (CD, DVD, USB Flash, MP3 çalar, vs...) sonra bilgisayarı kapatıp fişini çektikten sonra sökersin yine kendi HDD'ni. SAKIN İKİ HDD AYNI ANDA TAKILI OLMASIN AMAN DİYİM!!! Bir de RAW'a dönüşürse HDD iyice yandığının resmi olur... Aman dikkat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 27 Aralık 2008; 18:26:33 >

• quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

Konu başlığını değiştirirsen cevap alacağından eminim. 38 mesaj atmışsın forum kurallarını da okumuşsundur mutlaka. Bu tür başlıklar kullanılmaması gerektiğini biliyor olmalısın. Başlığı değiştirmediğin sürece cevap alamazsın. Değiştirirsen editlerim bu mesajı, ne yapman gerektiğini söylerim.

Haklısın.İmzandada yazıyorTa 18 ocakta kayıt olmuşsun daha forum kurallarını okumadınmı?

• quote:

Orjinalden alıntı: mrMAST3R

quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

Konu başlığını değiştirirsen cevap alacağından eminim. 38 mesaj atmışsın forum kurallarını da okumuşsundur mutlaka. Bu tür başlıklar kullanılmaması gerektiğini biliyor olmalısın. Başlığı değiştirmediğin sürece cevap alamazsın. Değiştirirsen editlerim bu mesajı, ne yapman gerektiğini söylerim.

Haklısın.İmzandada yazıyorTa 18 ocakta kayıt olmuşsun daha forum kurallarını okumadınmı?

• Muhtemel bir anakart arızası gibi kokuyor sorunun. Tabii ki bunu deneyerek bulman gerekli. Hiç olmadı hdd alıp başka bilgisayardan verilerini kurtarmaya bak aciliyeti varsa.
  • peki bu sorun garanti kapsamına girermi yani aldıgım yere versem bu sorunu hallederler mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Açılmıyor. Yardım
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.