Şimdi Ara

[BİLGİLENDİRME]SAÇ ŞEKİLLENDİRİCİLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.379
Cevap
54
Favori
78.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En azindan sorularinizi sorarken ne istediginizden tam emin olun diye aciyorum.

Wax
    Saci hacimlendirmek ve rahat sekillendirmek icin varlar desek yeridir.Sacimi butun gun havada tutsun, tutmazsa berbat diyorsaniz yanlis diyorsunuz.Wax saci butun gun tutmaz yaninda ekstra urun kullanmazsaniz.Mesela sac kopugu,pre-styling spreyleri veyahut spreyler.Wax secerken on onemli sey bana gore su bazli mi,petrol bazli mi oldugu.Su bazli olanlar sactan kolay cikar yani yikamasi cok rahattir yaninda birde ozel sampuan istemez.Petrol bazli olanlat saci kazitacak cinstendir,iki uc kere yikarsiniz saci ama bir turlu dogru duzgun cikmaz sactan.İkinci onemli sey hangi sac seklini kullanacaginiz.Mesela pomade ile gidip quiff yapmak veyahut claywax ile sleek back yapmak gibi.

Sac Kopugu
    Saci yikadiktan sonra sac nemliyken uygulanir.Saca ekstra hacim ve tutus saglamak icin kullanilir.Piyasada bir cok urun var ama tavsiyem loreal paris bakmaniz.

Pre-styling Spreyler
    Gelelim onemli bir hususa.Bu spreyler sacinizi sekillendirmek,saci korumak icin onemliler.Mesela sacinizi her gun yikiyorsaniz ve her gun fon tarzi islemler uyguluyorsaniz mutlaka kullanmaniz gerekir.Halk arasinda bunlar tabi fon suyu diye bilinir kabaca ama biraz daha farklidir bu meretler.Tavsiye isterseniz kms bakabilirsiniz bana gore piyasanin en iyilerinden.

Spreyler
    Saca seklini verdikten sonra saci dondurmak,bozulmasini onlemek amaciyla kullanilir.Yalniz dikkatli kullanilmali cok kullanildigi zaman saca agirlik yapabilir ve sacin dusmesine neden olabilir.Piyasada ucuz ve kotunun iyileri var mesela morfose gibi.Ya da biraz daha pahali olupta morfose ile ayni sonucu veren taft.Son olarak 40-50 liraya alabileceginiz kaliteli sebastian gibi markalar mevcut.

Son olarak bu urunlerin yaninda dikkat edilmesi gereken husus sac kesimi.Sac kesimi uygun olmadan bu urunler ise yaramaz.Ek olarak wax almak isteyipte axe,hobby,totex vb markalara yonelmeyin.Paranizi biriktirin kaliteli birsey alin.Mesela kendim Hanz de Fuko kullaniyorum.Kendileri su bazli wax uretiyor.Urun 60mL olarak satiliyor ve kendileri uygun bir kullanimda sizi 5-6 ay goturebiliyor.Kullanmaniz gerek sadece isaret parmaginizin yarisi kadar sonra elinize iyice bastirip yayin.Daha sonra bakin dikkat sacin onunden arkaya degil ilk olarak orta kisimlara yandan uygulayip on tarafa surun wax i.Boylelikle wax tum saca yayilip hem dogal bir goruntu hem de cok daha fazla hacim vermis olacak.

Marka tavsiyeleri
    Elimde yeterli miktar yok uygun olsun diyorsaniz sprey olarak Morfose,wax olarak Osis Mess Up alabilirsiniz toplamda 26 lira olmasi lazim.

Elimde para var sacim onemli elime almak istemiyorum sacimi diyorsaniz pre-styling olarak KMS Free Shape veya Sea Salt, Hanz de Fuko alinabilir.

Wax Cesitleri
    ClayWax (Hanz de Fuko uzerinden anlatiyorum)
    Saci butun gun havada tutmak ve bozulmamasini saglamak icin uygun.Yalniz sacimla oynarim yeniden sekillendiririm diyorsaniz almayin uzer.Surdukten sonra saca hemen sekli vermeniz gerekir cunku kendileri pek akiskan bir yapiya sahip degil.Genellikle undercut icindir.Ve saca mutlak matlik verir.

SpongeWax
    Benim en sevdigimdir kendileri.Kokusu muhtesem tutusu mukemmel ve sekillendirmesi kolay.Sacinizla butun gun oynayabilirsiniz bozup tekrar yapabilirsiniz.Bana gore en iyi urundur piyasadaki.Tutusu clay den biraz azdir.Undercut,quiff ve sleek side part icin uygundur.Saca matlik yaninda hafif bir isilti verir.

Pomade
    Tutusu orta seviyededir.Saca parilti katar kokusu guzeldir.Genellikle 1940-1950 lerde yapilan sleek back icin uygundur.

Quicksand
    Kokusu pek yoktur gibi birsey.Yani varla yok arasi.Tutusu Sponge a yakindir.Genelde sponge ile cocktaling(iki wax i karistirarak yapilan bir islem) icin kullanilir.Saca matlik ve sahil goruntusu vermek icin kullanilir.

Hangi wax ve neden?
    Oncelikle kisiler uzerinden ornek vereyim.Eger Justin Timberlake'in TKO klibindeki sekli istiyorsaniz pomade lere bakmalisiniz.Modfiy pomade veya toni&guy pomade.Eger David Beckham tarzi istiyorsaniz quicksand,american crew fiber vb bakabilirsiniz.Eger james dean tarzi quiff istiyorsaniz sponge wax,gold digger,matte seperation alabilirsiniz.Alacaginiz urunler icin mutlaka organik olma durumunu arastirin.Suyla kolay cikip cikmadigini ogrenin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Markus Schulz -- 19 Kasım 2014; 11:18:42 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Uzun zamandır konudan uzaktım beni tanıyan tanımayan bütün herkese selamlar :)

Arkadaşlar öncelikle buraya istediğiniz saç modelini yazıp tavsiye alıyorsunuz çok güzel anlıyorum fakat saçınız için ne yapıyorsunuz ? Demem şu adam brad pitt saçını istiyor buradan wax önerisini alıyor, saçını bir güzel "market" şampuanı diye tabir ettiğimiz (diğer iyi ürünlere kıyasla) şampuan ile yıkıyor. Geliyor havluyla biraz hırpalıyor sonra gelip bir güzel fön çekiyor, sonra yanlış fön çektiğini bilmeden ürünleri sürüyor sonra olmadı ki oluyor :)

1. Duştan çıktın saçının fazla ıslaklığını havlu ile aldın buraya kadar tamam sonrasında ise köpüğün varsa sür yokmu saçının nemini öldürmeyecek kadar fön makinasını yaklaştır ve süreyi iyi tut abilerim ablalarım kardeşlerim romalılar :)) saçta nem önemlidir buraya dikkat edin fön makinası ile saçı çok kurutmayın saç tel tel dökülür teknikler farklıdır.

2. İyi bir şampuan ile işini hallettin şimdi ise kaliteli bir köpük kullan saç olarak hangi model istediğine göre farklı köpük çeşitleri mevcut kalıcılık hacim vb :) fakat nemli saça uygula nemli saç bu havluyla hırpalıyorsunuz ıslak gibi ama değil o biçimdeyken, yada çok az fönü aç ısı düşük ver şekli vur köpüğü tekrar sağlam fön yap waxını sür, son bitiş için iyi bir sprey şart iyi değil hatta çok çok iyi bir sprey (kozmetikte ne kadar ekmek o kadar köfte) saçına uzaktan belli anahtar bölge dediğimiz yerler vardır oralara kesik kesik sık birden boca etme :)

3. Saçınıza günlük bakımınızı eksik etmeyin günlük bakım olarak kürde uygulayabilirsiniz vb şeyler araştırın bakın, 2haftada bir kuaföre gidip kırıklarınızı aldırmanız bile saçınıza bakım yapmanızı sağlar, 2haftada bir ben paramı bayılcam derseniz kötü bir kuaföre gidin kırık alamayan kuaför olamaz sonuçta değil mi ? kestirin demiyorum :) Bu işlem waxta vereceğiniz şeklin daha net sonuç almanızı sağlar ve enfes gözükür :)

4. Son olarak fön çektiğiniz yer havadar olsun bu işlemleri yaparken saçınız terleyebilir özellikle yaz aylarında ve bu hiç iyi birşey değildir ;)
  • Tonı guy ürünlerini tavsiye edermisin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok kardeş ben kullandım hem şampuanını hemde waxı nı hiç beğenmedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Markus Schulz

En azindan sorularinizi sorarken ne istediginizden tam emin olun diye aciyorum.

Wax
    Saci hacimlendirmek ve rahat sekillendirmek icin varlar desek yeridir.Sacimi butun gun havada tutsun, tutmazsa berbat diyorsaniz yanlis diyorsunuz.Wax saci butun gun tutmaz yaninda ekstra urun kullanmazsaniz.Mesela sac kopugu,pre-styling spreyleri veyahut spreyler.Wax secerken on onemli sey bana gore su bazli mi,petrol bazli mi oldugu.Su bazli olanlar sactan kolay cikar yani yikamasi cok rahattir yaninda birde ozel sampuan istemez.Petrol bazli olanlat saci kazitacak cinstendir,iki uc kere yikarsiniz saci ama bir turlu dogru duzgun cikmaz sactan.İkinci onemli sey hangi sac seklini kullanacaginiz.Mesela pomade ile gidip quiff yapmak veyahut claywax ile sleek back yapmak gibi.

Sac Kopugu
    Saci yikadiktan sonra sac nemliyken uygulanir.Saca ekstra hacim ve tutus saglamak icin kullanilir.Piyasada bir cok urun var ama tavsiyem loreal paris bakmaniz.

Pre-styling Spreyler
    Gelelim onemli bir hususa.Bu spreyler sacinizi sekillendirmek,saci korumak icin onemliler.Mesela sacinizi her gun yikiyorsaniz ve her gun fon tarzi islemler uyguluyorsaniz mutlaka kullanmaniz gerekir.Halk arasinda bunlar tabi fon suyu diye bilinir kabaca ama biraz daha farklidir bu meretler.Tavsiye isterseniz kms bakabilirsiniz bana gore piyasanin en iyilerinden.

Spreyler
    Saca seklini verdikten sonra saci dondurmak,bozulmasini onlemek amaciyla kullanilir.Yalniz dikkatli kullanilmali cok kullanildigi zaman saca agirlik yapabilir ve sacin dusmesine neden olabilir.Piyasada ucuz ve kotunun iyileri var mesela morfose gibi.Ya da biraz daha pahali olupta morfose ile ayni sonucu veren taft.Son olarak 40-50 liraya alabileceginiz kaliteli sebastian gibi markalar mevcut.

Son olarak bu urunlerin yaninda dikkat edilmesi gereken husus sac kesimi.Sac kesimi uygun olmadan bu urunler ise yaramaz.Ek olarak wax almak isteyipte axe,hobby,totex vb markalara yonelmeyin.Paranizi biriktirin kaliteli birsey alin.Mesela kendim Hanz de Fuko kullaniyorum.Kendileri su bazli wax uretiyor.Urun 60mL olarak satiliyor ve kendileri uygun bir kullanimda sizi 5-6 ay goturebiliyor.Kullanmaniz gerek sadece isaret parmaginizin yarisi kadar sonra elinize iyice bastirip yayin.Daha sonra bakin dikkat sacin onunden arkaya degil ilk olarak orta kisimlara yandan uygulayip on tarafa surun wax i.Boylelikle wax tum saca yayilip hem dogal bir goruntu hem de cok daha fazla hacim vermis olacak.

Marka tavsiyeleri
    Elimde yeterli miktar yok uygun olsun diyorsaniz sprey olarak Morfose,wax olarak Osis Mess Up alabilirsiniz toplamda 26 lira olmasi lazim.

Elimde para var sacim onemli elime almak istemiyorum sacimi diyorsaniz pre-styling olarak KMS Free Shape veya Sea Salt, Hanz de Fuko alinabilir.

Wax Cesitleri
    ClayWax (Hanz de Fuko uzerinden anlatiyorum)
    Saci butun gun havada tutmak ve bozulmamasini saglamak icin uygun.Yalniz sacimla oynarim yeniden sekillendiririm diyorsaniz almayin uzer.Surdukten sonra saca hemen sekli vermeniz gerekir cunku kendileri pek akiskan bir yapiya sahip degil.Genellikle undercut icindir.Ve saca mutlak matlik verir.

SpongeWax
    Benim en sevdigimdir kendileri.Kokusu muhtesem tutusu mukemmel ve sekillendirmesi kolay.Sacinizla butun gun oynayabilirsiniz bozup tekrar yapabilirsiniz.Bana gore en iyi urundur piyasadaki.Tutusu clay den biraz azdir.Undercut,quiff ve sleek side part icin uygundur.Saca matlik yaninda hafif bir isilti verir.

Pomade
    Tutusu orta seviyededir.Saca parilti katar kokusu guzeldir.Genellikle 1940-1950 lerde yapilan sleek back icin uygundur.

Quicksand
    Kokusu pek yoktur gibi birsey.Yani varla yok arasi.Tutusu Sponge a yakindir.Genelde sponge ile cocktaling(iki wax i karistirarak yapilan bir islem) icin kullanilir.Saca matlik ve sahil goruntusu vermek icin kullanilir.

Hocam bende toni nin sea salti sprey var ne işe yariyor tam olarak ve nasil kullanilmasi gerektiğini anlamadim ek olarak silver fox var bugune kadar hic birlikte denemedim ne fark katar sizce

Edit ek sorularim olacak hocam genelde undercut model benim yanlar kat 1-2 cm üst uzun burun ve dudak arasinda kalıyor silver fox kullaniyorum fakat sponge waxi denemek istiyeorım sizce byvilain vs hanz de fuko dersek bariz fark varmi silver güzel aslinda tutus dogallik olarak lakin sürerken saçima zorlaniyorum kremsi oldugundanmidir nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ananas32 -- 17 Kasım 2014; 1:19:55 >

• ananas32 A kullanıcısına yanıt
    sea salt spray sacini sahil tarzinda yapmak icin kulanilir messy derler bu stile, sacini yikadiktan veya nemlendirdikten sonra sacini havluyla hafif kurula. iki uc fis sık sonra sacina ve fon makinesiyle elinle kurut sonra silver i al elince iyice bastirarak ovustur ilk once sacinin ust ort kismina sonra on tarafa dogru karistir en son istedigin sekli verecek sekilde elinle duzelt.

silver fox ve sponge tutuculuk ayni ama silverda orta seviyede bir parlaklik var sponge ta ise hafif dogal bir isilti

• Omer_Faruk. kullanıcısına yanıt
    Toni&Guy daha cok ingiliz stilini yansitan messy tarzini kullaniyor.Bu yuzden matte putt vs asiri bir tutuculugu sahip degil saci dogal gostermek icin ugrasiyorlar.Zaten kendi videolarindan anlayabilirsin.Eger quiff tarzi istiyorsan label.m bak derim toni guy in alt kurulusu.

• quote:

Toni&Guy daha cok ingiliz stilini yansitan messy tarzini kullaniyor.Bu yuzden matte putt vs asiri bir tutuculugu sahip degil saci dogal gostermek icin ugrasiyorlar.Zaten kendi videolarindan anlayabilirsin.Eger quiff tarzi istiyorsan label.m bak derim toni guy in alt kurulusu.

Tavsiye etmezmisin yani. Ykmde 3 al 2 öde yapmışlar toni guy ürünlerinde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Saç ekim süreci deneyimleri
    9 yıl önce açıldı
    SAÇ DÖKÜLMESİ HAKKINDA
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Omer_Faruk. kullanıcısına yanıt
    eger quiff,pompadour dusunuyorsan alma duz saci karistirmak veyahut cagatay ulusoy benzeri istiyorsan al, orta tutus ve mat olani putty,isiltili ve orta tutus olani pomade

• quote:

eger quiff,pompadour dusunuyorsan alma duz saci karistirmak veyahut cagatay ulusoy benzeri istiyorsan al, orta tutus ve mat olani putty,isiltili ve orta tutus olani pomade

Teşekkürler alayım o zaman

• Yararlı bi konu olmuş
  •  [BİLGİLENDİRME]SAÇ ŞEKİLLENDİRİCİLER

Saçımı burdaki gibi hangi ürünle yapabilirim? Çok düz ve ince telli saçım var. Alttaki arkadaş saçını tutup kaldırıyor öyle kalıyor ama hiçbir şey sürülmemiş gibi saçı aynı zamanda. Benimki ise fönlesem bile kafama yapışıyor resmen ve önüme dökülüyor.

• BeyazAfro kullanıcısına yanıt
    toni&guy matte putty, hanz de fuko scheme cream,osis mess up vb urunler isini gorur pewdiepie in saci mat yani rammstein(sanirim) biraz parlak kullanmis pomade ler gibi

• Saçlarımı böyle yapabilmek için ToniGuy'ın hangi ürünlerini kullanmalıyım ? Saçlarımın mat ve yumuşak olmasını istiyorum yani wax çok tutucu olmasın.Birde saçlarım kuru ve yıpranmış saç.ToniGuy ın hangi ürünleriyle ( wax, şampuan ) bu saçı yapabilirim ?

• Mesajım bulunsun. Güzel bir konu.
  •  [BİLGİLENDİRME]SAÇ ŞEKİLLENDİRİCİLER

Evet beyler, sponge wax ile quicksand im gelene kadar tigi matte seperation alayim dedim ve bugun geldi.Urunu reklam olmasin ama sachane.com dan aldim ve gayet iyi paketlemislerdi baloncuklu torbalarda vs geldi.Elimde sadece toni&guy vardi ve bir tek onla karsilastirabildim (keske sponge in kutusunu atmasaydim dedigim oldu).Simdi koku olarak cok hissedilmiyor hatta toni&guy in kokusuna bile yaklasamiyor cok hafif bir meyvemsi koku var.Toni&Guy i sacimda hissetmiyordum yalniz bu arkadasi hissediyorum.Tutuculugu gayet iyi tam kalin telli saca sahip olanlar icin uretilmis (benlik degill).Bu arkadas petrol bazli ama sasirtici derecede elimden ve sacimdan kolay cikti.Toni&Guy i el kremi olarak dusunursek bu arkadas ta mumun yumusak hali(quicksand ve claymation gibi yani quicksand in biraz serti).Tutuculugu quicksand in bir tik alti yani claymation>sponge>quicksand>tigi matte seperation>toni&guy diye siralarsak yanlis olmaz diye dusunuyorum.Ek olarak cok kullanmaniza gerek yok elin icinde hemen dagiliyor.David Beckham tarzi istiyorsaniz uygun ama ben soyle bir sureyim sac havalansin volume un dibine vurayim diyorsaniz almayin.Ama piyasada bulabileceginiz en iyilerden ve en kolay uygulanabilenlerden.Benim sacim ince,seyrek ve duzdur.Bu haliyle bile Toni&Guy ile sekil verebiliyorum isterseniz 3al2ode ile veriyorlarsa bir styling gel ve matte putty alin.Nemli saca styling gel i surun ve fon makinasi ve tarakla (ayarlar med sicaklik max hiz ve tarak kalin telli ucunda kucuk top seklinde olan taraklardan) sacinizi sekillendire sekillendire kurutun.En son matte putty i uygulayin ve ortaligi kasip kavurun.Kavururken sacinizin en az ustunun 8cm olmasina dikkat edin.

• quote:

Evet beyler, sponge wax ile quicksand im gelene kadar tigi matte seperation alayim dedim ve bugun geldi.Urunu reklam olmasin ama sachane.com dan aldim ve gayet iyi paketlemislerdi baloncuklu torbalarda vs geldi.Elimde sadece toni&guy vardi ve bir tek onla karsilastirabildim (keske sponge in kutusunu atmasaydim dedigim oldu).Simdi koku olarak cok hissedilmiyor hatta toni&guy in kokusuna bile yaklasamiyor cok hafif bir meyvemsi koku var.Toni&Guy i sacimda hissetmiyordum yalniz bu arkadasi hissediyorum.Tutuculugu gayet iyi tam kalin telli saca sahip olanlar icin uretilmis (benlik degill).Bu arkadas petrol bazli ama sasirtici derecede elimden ve sacimdan kolay cikti.Toni&Guy i el kremi olarak dusunursek bu arkadas ta mumun yumusak hali(quicksand ve claymation gibi yani quicksand in biraz serti).Tutuculugu quicksand in bir tik alti yani claymation>sponge>quicksand>tigi matte seperation>toni&guy diye siralarsak yanlis olmaz diye dusunuyorum.Ek olarak cok kullanmaniza gerek yok elin icinde hemen dagiliyor.David Beckham tarzi istiyorsaniz uygun ama ben soyle bir sureyim sac havalansin volume un dibine vurayim diyorsaniz almayin.Ama piyasada bulabileceginiz en iyilerden ve en kolay uygulanabilenlerden.Benim sacim ince,seyrek ve duzdur.Bu haliyle bile Toni&Guy ile sekil verebiliyorum isterseniz 3al2ode ile veriyorlarsa bir styling gel ve matte putty alin.Nemli saca styling gel i surun ve fon makinasi ve tarakla (ayarlar med sicaklik max hiz ve tarak kalin telli ucunda kucuk top seklinde olan taraklardan) sacinizi sekillendire sekillendire kurutun.En son matte putty i uygulayin ve ortaligi kasip kavurun.Kavururken sacinizin en az ustunun 8cm olmasina dikkat edin.

hocam waxin petrol veya su bazlı olmasının farkı nedir ? byvilain petrol bazlimi su bazlimi ek olarak sormak istediğim hanz de fuko kargo dahil ne kadar geliyor mesela sponge almaya kalksam ?

• ananas32 A kullanıcısına yanıt
    76 liraya denk geliyor sanirim by vilain petrol bazli

• Hocam önerileriniz üzerine aşağıda ki ürünleri almayı kararlaştırdım..

Osis Mess Up Mat
    Sebastian Volupt Spray

http://img1.dr.com.tr/pimages/Content/Uploads/ArtistImages/artist_14611.jpg?ver=30072013

Bu iki kombinasyon fotoğrafta ki saçı elde etmem için uygun mudur? Bunlar saça zarar verir mi?
  • sirinayaz kullanıcısına yanıt
    mess up degilde american crew fiber alin spreyi de sekli dondurmak icin kullanin

• Markus Schulz kullanıcısına yanıt
    aynıları şuan benim elimde hocam tigi şuan eve teslimatını bekliyorum vilainden vazgeçtim az daha para biriktirip hanz de fuko alıcam ince telli saçda tutuculuğu nasıl tiginin ?
    bu arada youtube da gördüm şunuda en yakın zamanda deniyeceğim adam waxla birlikte kullanmıştı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackdread -- 26 Kasım 2014; 9:55:32 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.