Şimdi Ara

bilgisayar açıkken güç kablolarını takmak-çıkarmak zararlımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
3.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mesela benim fanımın birinden ses geliyordu
    bunu tespit etmek için bilgisayar açıkken tek tek fanların güçlerini kestim
    bunun psuya zararı varmı?

• Pc çalışır durumdayken bu tür işlemler yaparken acemice yapılacak bir hata abartmıyorum anakartını bile yakabilir.insandaki statik elektrik HDD nin çalışma esnasındaki ters akımının onlarca katıdır.aman dikkat
  • zaten yapmışsın bir şey olmadıysa şansına...
    herşeyi yakabilirdinde...
  • aman ALLAH korumuş demekki
    sadece birbirine bağlı 2fan kablosunu
    ve birbrine bağlı bi led 2fan kablosunu söktüm

bi daha yapmam
  • şu anda bi sorun yok o zaman birşey olmamıştır dimi

korkutmayın beni
  • bidaha yapma kardeş
  • yapmam tabi
    şimdilik zarar vermemiştir dimi sistemime

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buraks23 -- 6 Kasım 2004, 11:06:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çalıştığına göre sorun yok demektir...
  • çalıstıgına gore sorun yoktur ( murriex ) birde fanın sesini kesebildinmi işine yaradımı bari ...
  • bir iki kere yapmanla birşey olmaz ama birkaçkere daha yaparsan hem ana kartı yakabilirsin hemde psu'ya çok zarar verir. Arkadaşımın başına geldi oradan biliyorum. Bilgisayar açıkken arkadaki kabloları kesinlikle çıkartıp takma (klavye,mouse,monitör, vs...) (usb kabloları hariç).
  • anladım saolun şu anda hiç sorunum yok
    düzgün bii şekilde sadece sökmüştüm bidaha takmadım
  • hatta bilgisayarin elektrikten tamamen kopuk olsa bile bilgisayar parcalarini sokmeden once bir demire metale filan elle. vucuttaki statik elektrigi bosalt. statik elektrigi ciddiye almak lazim. hatta varsa bilegine takicagin bir bant ile icinde demir parcasi ve kablo ile baska topraga bagli bir demire timsah agzi ile baglaman cok ii olucaktir
  • quote:

Orjinalden alıntı: tekbuz

hatta bilgisayarin elektrikten tamamen kopuk olsa bile bilgisayar parcalarini sokmeden once bir demire metale filan elle. vucuttaki statik elektrigi bosalt. statik elektrigi ciddiye almak lazim. hatta varsa bilegine takicagin bir bant ile icinde demir parcasi ve kablo ile baska topraga bagli bir demire timsah agzi ile baglaman cok ii olucaktir

o kadar risklimi yav
  • quote:

Orjinalden alıntı: burak555

quote:

hatta bilgisayarin elektrikten tamamen kopuk olsa bile bilgisayar parcalarini sokmeden once bir demire metale filan elle. vucuttaki statik elektrigi bosalt. statik elektrigi ciddiye almak lazim. hatta varsa bilegine takicagin bir bant ile icinde demir parcasi ve kablo ile baska topraga bagli bir demire timsah agzi ile baglaman cok ii olucaktir

o kadar risklimi yav

evet doğrudur
    ben elektrik bağlantısını kestiğim halde ramları söküp yeniden taktım
    anakart gitti maalesef..
    her zaman olacak şey değil ama
    oldu mu oluyor işte
  • quote:

Orjinalden alıntı: galaksi

quote:

Orjinalden alıntı: burak555

quote:

o kadar risklimi yav

evet doğrudur
    ben elektrik bağlantısını kestiğim halde ramları söküp yeniden taktım
    anakart gitti maalesef..
    her zaman olacak şey değil ama
    oldu mu oluyor işte

geçmiş olsun

ALLAH kimsenin başına böyle sorun vermesin

• aminn yarabbi
  • galaksi aynı şey benim de başıma geldi artık bilgisayar parçası takarken falan sadece kenarlarından tutuyorum rami ortadan tutmuştum anakart komple yandı parçalar da gitmişti. ama bazen insan şanslı da olabiliyor arkadaşım rami tutup ortasından çatırt diye soktum diyo, bişi olmadı çalışıyo
  • statik konusunda çok haklısın.
  • benim bi tanıdığım bilgisayar çalışırken ekran kartını söküyo yerine başka ekran kartı felan takıyo..bişeycik de olmuyo..ama ben cesaret edemiyorum
  • fan hariç cdrom dvdrom türü aygıtların güç kablosunu pc açıkken sök tak doğru olmaz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.