Şimdi Ara

Fişi çıkartıp takmadan bilgisayar çalışmıyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İki haftadır her 3-4 açma denemesinde bir bilgisayarım çalışmıyor. Bilgisayarın açma tuşuna basınca hiçbir şey olmuyor. Elektrikler kesikmiş gibi düşünün. Ne ses var ne bir ışık. Hiçbir şey... Bilgisayarın fişini çıkartıp tekrar takınca sorun yokmuş gibi çalışıyor...

Yaklaşık 2 hafta önce bu durum ilk defa bilgisayar çalışırken olmuştu. Bilgisayar kendi kendine kapanmıştı, tekrar açmaya çalıştığımda açılmamıştı. Elektrikler gitti geldi diye düşünmüştüm. Fişi çıkartıp takınca da düzelmişti. Şimdi ise akşam düzgün bir şekilde hiçbir sorun yaşamadan kapattığım bilgisayarı bazı sabahlar fişi çıkartıp takmadan açamıyorum...

Sorun ne olabilir? Sorun bilgisayarın güç kaynağında mı, kasada mı, yoksa anakartta mı? Bazen elektrikler gidip geliyor, voltajda oynamalar oluyor. Acaba bu yüzden mi bu tip bir durum yaşanıyor? Yani bilgisayarla alakalı bir durum olmayabilir mi? Yoksa bu elektrik kesintileri donanıma zarar mı verdi?

• ya anakarttan ya da güç kaynağından kaynaklanıyor gibi...
  • benim eski sistemimde de aynı sorun vardı. İşlemcinin fanına çok toz birikiyordu. 2-3 ayda bir işlemcimin fanını temizlerdi. Eğer temizlemezsem sistem aşırı ısınmadan dolayı kendisini kapıyordu ve dediğin gibi fişi çıkarıp takmadan sistem açılmıyordu. Zaten fazla sürmedi PSU uçmuştu. Yeni psu almıştım
  • arkadaşım sorun arkadaşımızın dediği gibi fanın çok tozlanmasınan olabilir yada psu da bi sorun olabilir başka bi psu dene bakalım
  • power ın iyise voltajda bir sorun olmaz elktrikler gelip gitsede donanımına aynı volt da elektrik gider belki fanlarin tozlanmasınıdan kaynaklanabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: a_akarsu

benim eski sistemimde de aynı sorun vardı. İşlemcinin fanına çok toz birikiyordu. 2-3 ayda bir işlemcimin fanını temizlerdi. Eğer temizlemezsem sistem aşırı ısınmadan dolayı kendisini kapıyordu ve dediğin gibi fişi çıkarıp takmadan sistem açılmıyordu. Zaten fazla sürmedi PSU uçmuştu. Yeni psu almıştım

işlemci fanıyla bir alakası olmasına imkan yok. adam sabah bilgisayarı ilk defa açacakken açılmıyor diyor. ya anakatta ya da psu da problem var...
  • Tozlanmayla veya ısınmayla alakası yoktur. Güç kaynağında ya da evin elektrik şebekesinde bir sorun olduğunu düşünüyorum... Dediğim gibi, bilgisayarın açma düğmesine basınca hiçbir şey olmuyor. Ne bir ışık, ne bir çalışma sesi. Yani elektrik kesikken bilgisayarı açmaya çalışmakla aynı şey. Fişi çıkartıp takınca düzeliyor...
  • prizden voltaj ölçümü yapın...fişi ters takarak deneyin...güç kaynağı anakart bağlantılarını ve diğer güç jaklarını söküp takın ve gözle kontrol edin...başka güç kaynağı deneyin...ramlerinizi teker teker takın...
    aşırı tozlanma varsa temizlik yapın...açma kapama düğmesi ve kablosunu kontrol edin...basit olandan zora doğru uygulayabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımfad -- 18 Aralık 2008; 17:44:46 >
  • Aynı sorunu yazıcı ile yaşıyorum. Epson L310 serisi. Hatta daha ilginci fişi takıp çıkartsam da bazen açılmıyor fişini arkasından söküp takınca kendine geliyor. Anlayan biri çıkar mı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.