Garantide ise tabiki servise gönder . Değişim konusuna gelince ,benim şahsi görüşüm MSI biraz problemli . veya arızalı olanlar bana denk geldi .
Garantisi bitti ürünün. sorun anakartta mı sizce?
Nokta atışı yapmayı sevmem ,arıza basit sizin fark edemediğiniz bir ayrıntıdadır ,mahçup olurum ,sizinde paranıza yazık olur . Anakartın termal macunun fazla sürülmesi sonucu taşan macunun çalışmayı etkilemesi ,veya yetersiz macun ,kalitesiz macun ,tam temas sağlanmaması gibi sebepler , soketlerde hatalı bağlantı veya temassızlık , anakartın kasa içinde şase teması , portlardan birinde ilteken cisim kalması vs vs yani sebep o kadar çok olabilir ki . Uzay montajı deneyin .
CPU yazmıyorum ,umarım sağlamdır
bilgisayar kusursuz çalışıyordu lakin 4 gün evde yoktum o sırada prizde kalmış pc. Elektrik sorunundan olduğunu düşünüyorum fakat thermaltake toughpower var. anakart military class. uzay kurulumu yapıcam ama anakart arızası gibi geliyor bana.
Geçen gün ekran kartım ,monitörde değişik desenler çıkarmaya başladı ,Ahaa dedim ekran kartım gitti ,tam yenisini almak için araştırıyorken ,ekran kartının fan ile gpu arasındaki alüminyum soğutucunun tam temas sağlamadığını ,tırnakların bir kaç kez macun yenilediğim için özelliğini yitirip arasının açıldığını fark ettim . Söktüm ,macunu yeniledim , telefoncuların tabletçilerin kullandığı güçlü ince çift taraflı bant ile tekrar montajını yaptım , ve sorunsuz çalışmaya devam etti .
Anlatmak istedğim bazen küçük ve çok dikkatle bakılınca anlaşılan sorunlar oluyor . dikkatle bakmak lazım herşeye .
XequedX
kullanıcısına yanıt
ramtest programıyla bir sınayın. ramlar değilse anakartta arıza olabilir.
Tüm parçaları söktüm temizledim şuan çalışıyor fakat ekrana görüntü vermiyor. cmos sıfırladım pil çıkartıp taktım hdmi vga denedim sonuç ekrana görüntü gelmiyor. bir yerden düzeliyor öbür yerden gidiyor.
ramleri power kablolarını pili cpu u hepsini söktüm 5 dk bekledim. Cpu bacaklarını azcık yamultmuşum sökerken sanırım onları kürdan ile düzelttim. Tekrar sistemi topladım. Şuan çalışıyor sorunun kaynağı toz, thermal macun, ram yuva sorunu, statik elektrik, bios takılması gibi olabileceğini düşünüyorum. Sizinde başınıza gelirse bunlara başvurunuz.
Sorun devam etmekte gelişmelerden haberdar edicem.
Senin gibi düşünen az kişi arkadaşım ,teşekkür ederim kendi adıma . yardımcı oluyoruz veya olamıyoruz ,,burada problemine çare arayan bazı arkadaşlar ,sorunu çözülse bile bilgilendirmeyi yapmıyor,sorunun kaynağını açıklamıyor ,aslında burası büyük kaynak . eş arızalar durumunda D.H forumları kaynak oluyor ,probleme ışık tutuyor .
Yinede eski probleme göre gelişme var sizde . Kolay gelsin .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme