Şimdi Ara

Bilgisayar Açılırken Bitmeyen Dıt Dıt sesi var ve Ekran Gelmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
64.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarımı daha 6 saat önce kullanıyodum sonra format attırıp elimde arabaya koyup eve gittim sanırım içinden bişey oynadı ... evde kabloları bağlıyorum power tusuna basıyorum ekran gelmiyor ve bitmeyen bir rahatsız edici dıt dıt dıt dıt sesi geliyor 20 dk bekledim ama hala aynı sonuç ne yapmalıyım acil yardım ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Açılırken Bitmeyen Dıt Dıt Sesi Var ve Ekran Gelmiyor

Giriş

Bilgisayarınızın açılırken sürekli "dıt dıt" sesi çıkarması ve ekranının gelmemesi can sıkıcı bir sorundur. Bu sorun, çeşitli donanım veya yazılım sorunlarından kaynaklanıyor olabilir.

Olası Nedenler

• BIOS Pilinin Bitmesi: BIOS pili, anakartta bulunan ve sistem ayarlarını saklayan küçük bir pilden oluşur. Bu pil bittiğinde, bilgisayar BIOS ayarlarını kaybedebilir ve açılmakta sorun yaşayabilir.
    • RAM Modüllerinin Arızalı Olması: RAM modülleri, bilgisayarın kısa süreli belleğinden sorumludur. Bu modüllerden biri arızalıysa, bilgisayar açılırken "dıt dıt" sesi çıkarabilir ve ekran gelmeyebilir.
    • Anakart Arızası: Anakart, bilgisayarın tüm bileşenlerini birbirine bağlayan ana devre kartıdır. Anakartta bir arıza varsa, bilgisayar açılmakta sorun yaşayabilir.
    • Grafik Kartı Arızası: Grafik kartı, bilgisayarın ekran kartından sorumludur. Bu kart arızalıysa, bilgisayar açılırken "dıt dıt" sesi çıkarabilir ve ekran gelmeyebilir.
    • Sabit Sürücü Arızası: Sabit sürücü, bilgisayarın işletim sistemi ve dosyalarını depolayan bir donanımdır. Bu sürücü arızalıysa, bilgisayar açılırken "dıt dıt" sesi çıkarabilir ve ekran gelmeyebilir.

Bu sorunu çözmek için şu adımları uygulayabilirsin:

• BIOS Pilini Kontrol Et: Bilgisayarının kasasını aç ve BIOS pilini çıkar. Birkaç dakika bekledikten sonra pili tekrar yerine tak.
    • RAM Modüllerini Kontrol Et: Bilgisayarının RAM modüllerini çıkar ve tekrar tak. Bu modüllerin doğru şekilde takıldığından emin ol.
    • Anakartı Kontrol Et: Anakartta herhangi bir hasar veya yanık izi olup olmadığını kontrol et. Herhangi bir sorun görürsen, anakartı değiştirmen gerekebilir.
    • Grafik Kartını Kontrol Et: Grafik kartını çıkar ve tekrar tak. Kartın doğru şekilde takıldığından emin ol.
    • Sabit Sürücüyü Kontrol Et: Sabit sürücünün bağlantısını kes ve tekrar bağla. Bu sürücünün doğru şekilde takıldığından emin ol.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra bilgisayarın açılıp açılmadığını kontrol et. Sorun devam ediyorsa, profesyonel bir teknik servise başvurman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gerçekten yardıma ihtiyacım var birileri yardım edebilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: batukk16

Gerçekten yardıma ihtiyacım var birileri yardım edebilirmi?
    ramler cikmis olabilir. ekran karti cikmis olabilir. ikisini kontrol edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Din Djarin

ramler cikmis olabilir. ekran karti cikmis olabilir. ikisini kontrol edin.

Alıntıları Göster
    canım kardesim biraz ittirdim herşeyi ama bi sonuç alamadım ekran kartını çıkarıp takın filan deniyordu biçok konuda deneyimli değilim ne yapmalıyım :S
  • quote:

canım kardesim biraz ittirdim herşeyi ama bi sonuç alamadım ekran kartını çıkarıp takın filan deniyordu biçok konuda deneyimli değilim ne yapmalıyım :S

Alıntıları Göster
    Sinyal kodu versen arkadasim... ses nasil geliyor. 1 kisa 3 uzun mu surekli uzun mu? kodlayabilir misin? Ayrica ramlerini cikar ekran kartini cikar sinyal degisiyor mu diye bak.
  • quote:

Sinyal kodu versen arkadasim... ses nasil geliyor. 1 kisa 3 uzun mu surekli uzun mu? kodlayabilir misin? Ayrica ramlerini cikar ekran kartini cikar sinyal degisiyor mu diye bak.

Alıntıları Göster
    masaüstü mü laptop mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blueice32

masaüstü mü laptop mu ?

Alıntıları Göster
    masaüstü kasa
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

masaüstü kasa

Alıntıları Göster
    resim eklicem bekleyin
  • quote:

resim eklicem bekleyin

Alıntıları Göster
    resimde gösterdiğim uzun yeşil şeyler RAM dir başlarda tırnakları vardır. oları iterseniz kendi kendine çıkarlar. onları çıkarın yalnız yönü var dikkat edin takarken aynı şekilde ittirerek takın tık deyince oturur ve tırnaklar kendi kapanır zaten.

ekran kartı resimde görülen monitörden gelen kabloyu taktığınız karttır. onu da çıkarıp yeniden takın. 1 adet yıldız başlı vidası olabilir kasaya tutunduğu yerde.

açmışken harddiskin kablolarını da çıkarığ sıkıca takın.

sonuca bakalım.

• quote:

resimde gösterdiğim uzun yeşil şeyler RAM dir başlarda tırnakları vardır. oları iterseniz kendi kendine çıkarlar. onları çıkarın yalnız yönü var dikkat edin takarken aynı şekilde ittirerek takın tık deyince oturur ve tırnaklar kendi kapanır zaten.

ekran kartı resimde görülen monitörden gelen kabloyu taktığınız karttır. onu da çıkarıp yeniden takın. 1 adet yıldız başlı vidası olabilir kasaya tutunduğu yerde.

açmışken harddiskin kablolarını da çıkarığ sıkıca takın.

sonuca bakalım.

Alıntıları Göster
    dediğini yaptım kardeşim herşeyi yaptım şimdi ise açılırken direk çıkmıyor ses o hızlı kısa dıt sesleri gitti şimdi ise acıyorum uzun uzun DİİİT DİİİT sesi geliyor ve ayrıca 10 saniyede bir kendini kapayıp tekrar açıp tekrar diiit liyor 6 kez ditleyip 1 sn ara verip tekrar 5-6 kez ditliyor ne yapsam :S

• quote:

dediğini yaptım kardeşim herşeyi yaptım şimdi ise açılırken direk çıkmıyor ses o hızlı kısa dıt sesleri gitti şimdi ise acıyorum uzun uzun DİİİT DİİİT sesi geliyor ve ayrıca 10 saniyede bir kendini kapayıp tekrar açıp tekrar diiit liyor 6 kez ditleyip 1 sn ara verip tekrar 5-6 kez ditliyor ne yapsam :S

Alıntıları Göster
    tam olarak kaç tane bip sesi verdiğini söylersen yardımci olmayacalısırm
  • quote:

Orijinalden alıntı: BelRosso

tam olarak kaç tane bip sesi verdiğini söylersen yardımci olmayacalısırm

Alıntıları Göster
    Bak Kardeşim Ben Yazayım sana tüm sesli hata mesajlarını kendın bul sonra hangis oldugunu buraya yaz

Sürekli Ses : Güç kaynağı arızası

Birçok kısa bip : Ana kart arızası

1 uzun : Bellek tazelenmesinde hata

uzun 1 kısa : Ana kart veya BIOS çipi arızası

1 uzun 2 kısa : Ekran kartı arızası

1 uzun 3 kısa : Ekran kartı arızası

2 uzun 1 kısa : Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı )

2 kısa : Bellek parity (eşlik) hatası

3 kısa : Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata

4 kısa : Timer hatası

5 kısa : işlemci hatası

6 kısa : Klavye işlemcisi hatası

7 kısa : işlemci hatası

8 kısa : Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası

9 kısa : BIOS ROM hatası

10 kısa : CMOS okuma/yazma hatası

11 kısa : Tampon bellek hatası

• quote:

Orijinalden alıntı: Vakar053

Bak Kardeşim Ben Yazayım sana tüm sesli hata mesajlarını kendın bul sonra hangis oldugunu buraya yaz

Sürekli Ses : Güç kaynağı arızası

Birçok kısa bip : Ana kart arızası

1 uzun : Bellek tazelenmesinde hata

uzun 1 kısa : Ana kart veya BIOS çipi arızası

1 uzun 2 kısa : Ekran kartı arızası

1 uzun 3 kısa : Ekran kartı arızası

2 uzun 1 kısa : Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı )

2 kısa : Bellek parity (eşlik) hatası

3 kısa : Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata

4 kısa : Timer hatası

5 kısa : işlemci hatası

6 kısa : Klavye işlemcisi hatası

7 kısa : işlemci hatası

8 kısa : Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası

9 kısa : BIOS ROM hatası

10 kısa : CMOS okuma/yazma hatası

11 kısa : Tampon bellek hatası

Alıntıları Göster
    Zaten yeni format attırmışın. götür aynı adama baksın işte onun yanındayken açtınız mı hiç bilgisayarı ?

• quote:

Bilgisayarımı daha 6 saat önce kullanıyodum sonra format attırıp elimde arabaya koyup eve gittim sanırım içinden bişey oynadı ... evde kabloları bağlıyorum power tusuna basıyorum ekran gelmiyor ve bitmeyen bir rahatsız edici dıt dıt dıt dıt sesi geliyor 20 dk bekledim ama hala aynı sonuç ne yapmalıyım acil yardım ?

problem ramlerde kardeşim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: montajci

quote:

Bilgisayarımı daha 6 saat önce kullanıyodum sonra format attırıp elimde arabaya koyup eve gittim sanırım içinden bişey oynadı ... evde kabloları bağlıyorum power tusuna basıyorum ekran gelmiyor ve bitmeyen bir rahatsız edici dıt dıt dıt dıt sesi geliyor 20 dk bekledim ama hala aynı sonuç ne yapmalıyım acil yardım ?

problem ramlerde kardeşim.
    ram ler ölmüş gidip yenilerini aldım 4gb :D şimdide klawye ile maus çalısmıyor arkadaşlar ?
  • quote:

ram ler ölmüş gidip yenilerini aldım 4gb :D şimdide klawye ile maus çalısmıyor arkadaşlar ?

Alıntıları Göster
    usb klavye mouse ise biostan usb klavye mouse acin.
  • quote:

usb klavye mouse ise biostan usb klavye mouse acin.

Alıntıları Göster
    Biostan eğer usb klavye/mouse ise usb 2.0 gibi bir şey olacak olacak onu enable yapın. Yine olmazsa başka bi usb girişine veya başka bir bilgisayarda deneyin.
  • quote:

aynı sorunu az önce birine anlatmıştım link altta

donanımhaber forum
    bios sorunu acil yardım » Sayfa 1 - 1
    http://forum.donanimhaber.com/m_74037986/tm.htm

• quote:

quote:

aynı sorunu az önce birine anlatmıştım link altta

donanımhaber forum
    bios sorunu acil yardım » Sayfa 1 - 1
    http://forum.donanimhaber.com/m_74037986/tm.htm

Alıntıları Göster
    tesekkurler beyler herşey tamam tek sorunum bilgisayarı açarken mavi ekran oyun yuklerken mavi ekran açtıktan 3-5 dk sonra mavi ekran of mavi ekran of hertürlü sorunla mavi ekran geliyor ayrı ayrı ama bugün tekrar format attırıcam 10 da gelicek arkadaş w7 mi yapıyım tekrar yoksa xp yemi çevirsin ?

• quote:

tesekkurler beyler herşey tamam tek sorunum bilgisayarı açarken mavi ekran oyun yuklerken mavi ekran açtıktan 3-5 dk sonra mavi ekran of mavi ekran of hertürlü sorunla mavi ekran geliyor ayrı ayrı ama bugün tekrar format attırıcam 10 da gelicek arkadaş w7 mi yapıyım tekrar yoksa xp yemi çevirsin ?

oyuncuysan w7 kesinlikle. yeni adlığın ramları 2. el taktılarsa yada uyumsuzsa mavi ekran sorunun onlardan olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.