Arkadaşlar bilgisayarı açıyorum .Bios geçiyor .sonra windows yazısı görünmeden F8 e basmışım gibi o ekran çıkıyor yani güvenli kipte açılmasıyla ilgili .orada görünen her seçeneği denedim .fakat her seferinde windows un yüklenme ekranı geliyor. 5 saniye sonra kendiliğinden restart atmaya başlıyor.ne yapmalıyım
windowsa geçemiyor ilk bakışta bad sector var diyicem ama sanmıyorum bios ayarlarına girip boot olarak hdd yi seç first boot olarak seç diğerlerini de sıfırla disable yap yani diğer boot seçeneklerini yine sorun devam ederse format atman gerekebilir zira dediğin olay bilgisayarı güvenli kipte bile başlatmana izin vermeyecektir bad sector var ise şayet bunu en iyi level format ile halledebilirsin ama normal formatı at derim eğer başka bir çözüm önerisi gelmezse
aynen dediğiniz gibi first boot olarak hdd yi atadım fakat sorunum düzelmedi sonra aklıma cd den boot edilebilen linux geldi onunla belki bad sectorleri halledebilirim dedim fakat yine restart attı format istemiyorum başka bir çözüm öneriniz var mı...
ram yada ekran kartı olabilir
ekran kartı olsa görüntü gelmezmi görüntü geliyor ram belki olabilir fakat bios ta görünüyor
benim ekran kartında sorun var, görüntü geliyor ama bazen restart yaptırıyor fazla ısınmadan olabiliyor
Ram'i degistirmeyi dene. Sonuc vermezse baslangic dosyalarindan biri ya da birkaci zarar gormus olabilir. Mesela hal.dll. Kolay ve kisa olani, bilgisayari tekrar kurman.
bence de ram ya da ekran kartıdır
benm bi arkadastada olmustu sorunu bi turlu duseltemedik son care format atalim dedik onuda resetlenmelerle 2 3 defada atabildik sorunun ne oldugunu cözemedik
f8e bas,hata verdiinde reset atmadan baslat de,mavi ekrandaki hatayı kaydet,sonra tekrar f8 e basarak güvenli kipte aç ve o hatadaki dosyayı sil,sorun düzelecektir,düzelmezse büyük ihtimalle ramlerden kaynaklanırdur
ebuziya cad: no10 daire 29 bakırköy/İST getir bi görmek lazım
xp cdsi ile boot etmelisin... eger restart etmeden repair sayfasına ulasabilirsen... korkmadan repair etmelisin... cunku ınsanlar genelde repair kısmını beceremez repair atarken xpnın yeniden kurulum ekranı gelır... bu senı korkutmasın mutlaka repair etmeye calıs...
quote:
Orjinalden alıntı: Hoşaf
Arkadaşlar bilgisayarı açıyorum .Bios geçiyor .sonra windows yazısı görünmeden F8 e basmışım gibi o ekran çıkıyor yani güvenli kipte açılmasıyla ilgili .orada görünen her seçeneği denedim .fakat her seferinde windows un yüklenme ekranı geliyor. 5 saniye sonra kendiliğinden restart atmaya başlıyor.ne yapmalıyım