Şimdi Ara

Bilgisayar açılıyor ama ekran klavye mouse çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
2
Favori
5.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarda FIFA oynuyordum bi anda bilgisayar dondu bilgisayarin düşmesinden kapattı tekrar açtığım da kasa çalışıyor ama ekran gelmiyor klavye ve mousenin ışıkları yanmiyor ama kasa açılıyor sorunu bilen var mı acil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chicaritooo -- 30 Temmuz 2015; 19:47:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Acil beyler bilen yok mu

• ekran kartı veya ram bozulmuş olabilir. ama daha çok ram gibi geliyor
  • Bu sorunun nedeni ekran karti olabilir fakat her zaman ondan kaynaklanmaz eger monitor stand by konumunda bekliyorsa yani siyah ekran degilde hic goruntu gelmiyorsa buyuk ihtimal anakart ya da ekran kartindan oluyor ama goruntu gelip siyah ekranda kaliyorsa ram ler ariza yapmis olabilir 2 tane varsa tekini tum slotlarda tek tek goruntu gelene kadar dene olmazsa diger ram i de ayni sekilde dene. Farkli bir ekran karti ile dene anakartinda onboard giris varsa harici ekran kartini cikar onboard'a bagla eger yine sorun varsa buyuk ihtimal anakart gitmistir anakarttan degilse sorun islemcidir ama sunuda belirteyim islemcinin pin lerinde yamukluk yoksa genelde bozulmuyor yani PC bilesenlerinde en zor bozulan parca islemcidir haberin olsun. Benimde basima gelmisti elimde 4-5 tane ekran karti mevcut denemistim sonuc yok ram leride cikarip taktim sonuc yok en son gittim benim islemciyi ve ram i baska anakartta denedim sorunsuz calisti anakarti degistirdim sorun duzelmisti baska bir zamanda ram leri cikarip taktigimda yine duzelmisti. Benim tecrubeme gore bu siyah ekran - ekrana goruntu gelmeme sorununa etki eden parcalar: en basta tabikide ekran karti (ama genelde bundan olmuyor) - ram - anakart - islemci - psu (bu mantiksiz gelebilir cunku sistemdeki fanlar her sey calisiyor gozukuyor yani guc anlaminda problem yok fakat eger islemcinin gucunu saglayamazsa psu nun o kisminda ariza varsa siyah ekrana sebep verebilir.)

Birde sistemde statik elektirik olabilir PC'nin tum parcalarinin söküp islemci, ram... her seyi bunlari 24 saat beklet daha sonra anakarti kutu uzerine koyup islemci ve sogutucusu + 1 adet ram + ekran karti (yoksa onboard girise baglarsin) sadece bunlari tak daha sonra 24 luk guc girisi ve islemci guc girisi, fani takip sistemi calistirabilirsin.

• Asisvénia kullanıcısına yanıt
    Ram'ı çıkardım 4 tane vardi birini çıkardım ondan sonra actim ekran falan açıldı ama habire başlangıç onarma çıkıyor bi ara acildi acilir açılmaz mavi ekran çıktı napicam bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Chicaritooo

Ram'ı çıkardım 4 tane vardi birini çıkardım ondan sonra actim ekran falan açıldı ama habire başlangıç onarma çıkıyor bi ara acildi acilir açılmaz mavi ekran çıktı napicam bilmiyorum

Ram lerden biri arizalanmis olabilir ya da anakartin ram slotlarinda da bozulma olabilir tum ram leri cikartip aralarinda birini sec ve tek tek slotlarda dene.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.