Şimdi Ara

Bilgisayar açılıyor monitör açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
2
Favori
6.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Masaüstü bilgisayarımda 3 4 aydır sorunum var. Daha doğrusu bilgisayarı kullanamıyorum bu nedenle.

Sorun şu. Bilgisayarı açıyorum. Kasa çalışıyor Windows sesi filan geliyor ancak monitör hiç bilgisayara takılı değilmiş gibi davranıyor. Ekrana görüntü gelmiyor ve uyku modu ışığı yanarak duruyor. Vga ya da hdmi not signal uyarısı veriyor.

Ancak aynı monitörü televizyon olarak kullanmaktayım. SıkıntısıZ çalışıyor.

Bilgisayarımı ve monitörü kablolarla birlikte servise verdim orada ikiside birlikte ve birbirinden bağımsız olarak gayet iyi çalışıyorlar. Eve getirince çalışmıyor.

Üstün bilgi ve tavsiyelerinizi bekliyorum kafayı yemek üzereyim

ÖNEMLİ NOT: bilgisayarın çok seyrek de olsa tamamen ya da windows yazısına kadar açıldığı oluyordu. Şimdi hiç açılmıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkloops -- 7 Şubat 2017; 21:57:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• dostum monitörünü tv olarak kullanabildiğini söylemişsin ve bilgisayar kasanda sanırım başka monitörlerde çalışıyor, monitörünün çözünürlük ayarını kontrol etmeni tavsiye ederim. ekran kartı sürücünde sıkıntı oluştuysa normal şartlarda ekran çözünürlüğü aralık dışında (yada out of range) tarzında bir hata verip ekrana görüntü vermemesi lazım ama bazen ekrana hiç görüntü vermemesi de söz konusu olabilir.
  • eğer varsa onboard ekran kartı çıkışına bağlamayı dene ekran kartınla onboard kart çakışma yapıyor olabilir bu durumda biosdan ekran kartını birincil seçmelisin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 8 Şubat 2017; 18:10:1 >
  • Ekran kartın nvidia mı benim sorunumda buna benzer driver Kurunca görüntü gelmiyor driver yüklemezsen görüntü geliyor bu ara herkes bu sorunlardan dolayı konu açıyor acaba kronik bi sorunmu diye düşünmeden edemiyor insan

• Konu hala güncel aynı sorunu alıyorum.
  • Kasayı başka monitör e bağladığında sonuç yine aynı ise kasada problem var demektir. Kasada bulunan bazı kondansatörler uzun süre çalışma sonucu şişiyor ve görevini yerine getiremez hale geliyor bazı kondansatörlerin değişmesi gerekebilir

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.