Dün pc topladım. Herşey tamam bilgisayarı kurabildim açtım iştelim sistemini kurdum.... Bir gün boyunca hatasız problemsiz kullandım. Hatta OC falanda denedim yaptım falan....
Fakat şimdi şöyle bir problem ile karşılaştım:
Dün gece yarısı bilgisayarı güncelleme ve download için açık bıraktım, monitörü kapattım ve yatağa girdim. Fakat bir süre sonra bilgisayar aniden (kendini beklemeye alır gibi) kapattı. 2 dk sonra yataktan kalktım ve bilgisayarı tekrar açtım. Fakat açılmadı. ASUS Crosshair vi hero anakartın üzrindeki renkli ışıklarda yanmıyordu. Sadece DRAM_LED ve bir kaç sistem led ışığı yanıyordu. Üzerindeki Q-Code'a baktım. Hata kodu' 0d ' olarak görünüyordu. Sabaha kadar araştırdım her türlü olasıklıkları denedim.
Q-CODE: 0d = Future AMI SEC error code olarak geçiyor.
Ramları çıkardım taktım ekran kartınıda çıkardım taktım. Biosu resetlemek için düğme var onuda kullandım. Her ihtimali denedim....
Ekran kartı, fanlar, SSD hepsi çalışıyor gibi görünüyor ama ekrana görüntü hiç gelmiyor.
Anakart: Asus Crosshair VI Hero VGA: Asus GTX 1080 CPU: Ryzen 1800x PSU: Corsair rm750 RAM: Corsair 2x8 3200mhrz
Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.
Yok mu bu konuya yardım edecek biri? Bendede aynı sorun çıktı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme