Şimdi Ara

bilgisayar açılmıyo!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar bikaçgündür bilgisayarımda bi sorun var. geçen gün film izlerken kitlendi bilgisayar bidaha açılmadı kapatıp açınca anakart markası modeli gözüküyo devam etmiyo öyle kalıyo. bazen siyah ekrana geliyo okuma hatası boott press a falan diyo. format attım düzeldi bugün yine aynısını yaptı.sebebi ne olabilir ? bilgisayarım p4 2.8 asus p5gplx 2 gb ddr 400 mhz ram(max 2 gb ram) 80 gb harddisk. he bide monitörde anakart modeli gözüktüğü sırada bilgisayarın kırmızı ışığı yanıp sönüyo ve bip bip diye ses çıkarıyo.

• 2 olasılık goruyorum
    1 ramler(2 bip den yola cıktım) ramlerın yerını ıyı bak cıkar, yuvalarını ufle,yenıden tak,yerlerını degıstır
    2 hardısk hardıskın omrunu dolduruyo olabılır

saglıcakla:)
  • Kasanızı açıp tek tek parçaların kabloları sökün ve tam oturmuş olarak tekrar takın...

Eğer imkanınız varsa başka donanımlarla değiştirerek deneyin...
  • Büyük ihtimal HDD veya RAM , Sata ise hdd iyi bak oynamasın yerinden boott press hatasına göre bana harddisk gibi geliyor ;)
  • sağolun arkadaşlar ya ramleri çıkartıp şöle bi kasayı temizledim ramlerin yerlerini değiştirdim şimdilik sorun yok :) yani ramlerin yerini değiştirdik diye geçti demiyelim kendimizi piskolojik olarak rahatlatmak için böle düşünüyoz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frequency 86 -- 19 Nisan 2008; 22:01:48 >
  • Aynı sorunu bende yaşamıştım HD de ölme söz konusu olabilir yine sorun yaşayabilirsin.Çok fazla format yediyse miladı dolmuştur Hardisklerin genelde 99-2000 arası üretilen pcler (STAR anakartlılar özellikle) bunu yapıyor.
  • Bios update yap. Eğer dedinğin gibiyse bios uçmuş galiba. İşletim sistemi menüsü gelmeden sadece donanım özellikleirni gösteriyorsa ve bip sesi veriyorsa bilki bu Biostan dır. Tabi bana göre.
  • Bios çok düşük bir ihtimal bir başka ihtimal en kolay ve yaygın sorun tozlanma olabilir,aç komple teek teek bütün parçaları çıkart Soğuk Fönle havalandır tak çıkar tak olmayan parçalarıda deliklerinden soğuk fönle temizle.Herşeyin yerli yerince takılı olduğuna emin ol.Bios update riskli bir iş bu yüzden son çözüm olmalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.