Şimdi Ara

Bilgisayar Açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar askere gitmeden önce canavar gibi çalışan pc im artık açılmıyor.
    Power düğmesine basınca bütün fanlar ekran kartının kide dahil çalışıyor ana kart üzerindeki led ışıklar yanıyor .Ancak usb lere takdığım klawye ve mouse çalışmıyor .Onların dışında ekrana görüntüde gelmiyor. Mönitörü laptop ile denedim sıkıntısız çalışıyor bağlantı kablosunuda aynı şekilde test ettim bi sıkıntı yok. Power düğmesine bastığımda ekran simsiyah ana kartın açılıştaki yazıları dahi gelmiyor .Ramleri söktüm silgi ile temizledim farklı kombinasyonlar ile taktım banamısın demedi .pc deki tüm kabloları ve bağlantıları soktum taktım.Yıllardır pc kullanan biriyim kabloyu yanlış takıcak halim yok .Ana kart ve diğer parçalardaki transistörlerde ne şişme var ne bişey .Anlamadım gitti .Tahminimce anakartta bi sıkıntı war .Yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.

Forumda benzer 4-5 tane başlığa denk geldim ama bu problem yoktu o yüzden yeni başlık açtım.

• Anakart üzerindeki bütün parçaları (ram ler de dahil) on board ekran kartı varsa harici olanıda söküp bir dene.
  • Farklı bir power supply denemenizi tavsiye ederim. Genelde bu problem PSU'dan kaynaklanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkstrike

Anakart üzerindeki bütün parçaları (ram ler de dahil) on board ekran kartı varsa harici olanıda söküp bir dene.

Onboard yok malesef powerdan olabilir diye dusundum powerı alıp arkadasın kasada denedim arkadasın sistemi çalıştırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darksars -- 25 Aralık 2014; 22:32:29 >
  • Güvenli mod da açıyor mu? (F8)
  • Bir de arkadaşın psuyu alıp kendi sistemini denemen iyi olur. PSUdan değil ise anakart, ekran kartı, hdd, dvd writer vs. yani kısacası her şeyden kaynaklanma ihtimali var görüntü vermemenin. psuyu denedikten sonra ya da önce hepsini söküp teker teker deneme yoluna gidebilirsiniz ne kadr uzun ve zahmetli olsa da. Elimden geldiği şekilde yardım etmeye çalışıyorum ama malesef kesinlikle şundan olur diyemem.
  • darksars kullanıcısına yanıt
    hocam sıkıntı anakartta yada işlemcide gibi görünüyor anakarta uyan bi işlemci bulabilirseniz etrafınızda bir deneyin açılırsa sorun işlemcide açilmazsa anakarttadır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın spsu 'u deneme imkanım olmadı o stresle aklımada gelmedi .Artık yarın ilk iş denicem şimdi parçaları tekrar sokup takmaya başlıyorum .Umarım çalışır .Denemek için kullana biliceğim bi işlemci şeçeneğim yok malesef .Olmadı bi bilgisayarcıya götürüp orda test etme imkanım olur diye düşünüyorum .Pc hiç görüntü wermiyor yani güvenli mod için deneme imkanı olmuyor power düğmesine basınca simsiyah bi ekran ..Ne anakartın yazıları ne bi uyarı hiç bişey çıkmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.