Şimdi Ara

Bilgisayar açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Durup dururken sapasağlam çalışan pc, birden açılmamaya başladı. Ne yaptı isem açamadım.
    Şöyle ki anakarta elektrik geliyor fakat açma düğmesine basınca pc açılmıyor. Sorun belki düğmedendir dedim aynı düğmenin m/b sw'sini kardeşimin pc'sine taktım onu çalıştırdı yani düğmede ve kablosunda bir sorun yok.
    Anakartında ışığı elektrik kablosu takıldığı an yanıyor eğer çekersem sönüyor. Sorun nerede bir türlü çözemedim, bir yardım edin lütfen.

PS: bu kasa konnektörlerini nasıl takacağımı da anlatabilirseniz sevinirm. Anakartım p5pe-vm Asus

bütün pinlere bir şey göstermiş burada halbuki bendeki kasadan gelenler 2 pinli?

• sevgili wolffear benim arkadasında senin sorununa benzer bir sorunu vardı.DVDrom takıp çıkardık birdaha bilgisayar açılmadı.Uğraş uğraş yapamadık.Meğere sorun ram soketlerinin ve harddisk DVDrom bağlantı kablolarının iptal yani bitmiş durumda olması çıktı.

Tavsiyem bi ram soketleriyle Harddisk kablolarını kontrol et.Bakalım ne olacak?
  • Ram soketini nasıl test edebilirim ki? yani sonuçta bir soket dolu biri boş ikisine de takıp denemekten başka bir deneme yolu gelmiyor aklıma, ama hani biri çalışır durumda ise ve diğeri bozuksa bunu nasıl anlayabilirim? Eğer öyle ise pc çalışır mı?
  • dediğin gibi ram soketlerini su sekilde deneyebirsin(anakartta bileşik geldiği için sokme takma gibi bir imkanımıaz yok sen de bilirsin)ramini diğer soket/soketlere tak bi dene

rami gördüğü zaman zaten boot edecektir ki HDD kablolarında bi sorun varsa "reboot ....vs vs" yazan bir hata verecektir.artık kabloyuda degistirmen gerekir.

(bu kadar yorum yaptık ama anakartının markasını bilmiyorum maalesef.işkembeden attık gibi bisey oldu)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.