Şimdi Ara

Bilgisayar Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Okuldaki bilgisayarlardan bir tanesi aniden kapandı ve bir daha açılmadı güç düğmesine basıyorum hiç tepki vermiyor.ama sistemde elektrik var.
    başka güç kaynağıyla denedim yine olmadı güç kaynağı kablosunun anakart üzerinde takıldığı jumperlerı tornavidayla kısa devre yaptırdım yine olmadı.
    yardım lütfen.

• kusura bakmayın internet bağlantısının azizliğine uğradım aynı konuyu iki kere açmışım.
  • Anakarta güç gittiğinine emin misin? Anakart üzeindeki fan ve işlemci fanı çalışıor mu ?
  • güç kablosunu değiştir ondan olabilr
  • işlemci fanı çalışmıyor ama elektrik geliyor.elimde başka bir şey olmadığı için kontrol kalem ile kontrol ediyorum anakartta elektrik var ama çalışmıyor.
  • güç kablosunu değiştirdim ama sonuç değişmedi.
  • Kasanın kablolalarından olaiblir. anakartın power pinlerini tornavida ile kontrol et öylede çalışmıosa Anakart yalan olmuştur...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Açılmıyor
    11 ay önce açıldı
    Bilgisayar açılmıyor
    2 yıl önce açıldı
    bilgisayar açılmıyor
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: steyy

Kasanın kablolalarından olaiblir. anakartın power pinlerini tornavida ile kontrol et öylede çalışmıosa Anakart yalan olmuştur...

power pinlerine elektrik geliyor kotrol kalemin ışığı yanıyor ama pc tepki vermiyor.
  • Anakart üzerindeki parçaları sök - tak yap işlemciden şüpheleniyorum ben olmadı en sonunda bir aanakart tak
  • quote:

Orijinalden alıntı: GokhanAtas

Anakart üzerindeki parçaları sök - tak yap işlemciden şüpheleniyorum ben olmadı en sonunda bir aanakart tak

artık pazartesiye kaldı pc okulda çünkü.
  • Anakartın chipsetinde bozukluk olabilir voltaj dalgalanmasından vs.yanmıştır.Kontrol kalemiyle anakarta elektrik gelip gelmediğini ölçemezsiniz kontrol kalemiyle anakarttaki kondansatörlerin açık üst kısımlarına dokunduğunuzda kontrol kaleminin ışığı yanar ama bu prizin topraksız priz olduğunun göstergesidir diğer elinizle kasanın metal kısmına dokunursanız kontrol kaleminin ışığı söner.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.