merhaba, şöyle bir sorunum var, sorunsuz bir bilgisayarken bir gün sabah açmak istediğimde 8sn kadar tek ve kesintisiz bir ses geldikten sonra kendini resetlemeye baladı ve süreki bu döngüye girdi. kesinlikle monitorde bir tepki yok, sadece siyah ekran. power yetersiz olacağını düşünerek yeni bir power aldım, değişen tek şey sesin yüksekliği arttı. ramları değiştirdim hepsini çıkarıp tek-tek 6 slotta birden denedim yine olmadı, anakartta 2 adet ekran kartı slotu var ve değiştirerek dendiğimde yine olmadı. tek frk ekran kartını takmadan açtığımda sadece ses kesiliyor fakat resetlemeye devam ediyor. ne yapmam lazım? fikir verirseniz sevinirim.
bunuda denedim ve olmuyor, sorun anakart mı yoksa ekran kartı mı olabilir? ve bu parçaların garantisi süresi 25kasımda doldu, şaka gibi!!
Aldığınız PSU nun markası nedir?Kaç W ?
quote:
Orijinalden alıntı: zeki41
Aldığınız PSU nun markası nedir?Kaç W ?
CM-elite 420W, coolmaster kasa üstünde birlikte satın aldım.
biosunda ekran kartında işlemcide veya monitörde sorun olabilir
ekran kartını başka bir bilgisayarda denediğimde windows açılış ekranında donup kalıyor, sağlam olan bir ekran kartını da benim anakartta denediğim zaman reset atma sorunu ve ekrana görünü gelmeme sorunu devam ediyor, neyi denemem lazım ? ve sorun neden kaynaklanıyor sizce?
ekran kartını denediğim diğer bilgisayarda da aynı sorun oluştu, çıldıracam valla, bi tane de mantıklı cevap alamadım!
başka bi ekran kartı ile bilgisayarı güvenli kipte açabiliyormusun?
quote:
Orijinalden alıntı: stresss
başka bi ekran kartı ile bilgisayarı güvenli kipte açabiliyormusun?
kesinlikle hayır. sadece 8-10sn'de bir restart atıyor kendisine, hiç bir tepki alamıyorum, ne görüntü var ne de klavye tuşları işlevli, biosa bile girilemiyor. çünkü hiç görüntü yo, işin ilkinç tarafı ödünç aldığım ekran kartının bilgisayarında da aynı sorun oluştu birden, bu arada başka br bilgisayarda kendi ekran kartımı çalıştırabildim.
Sıcaklık sorunu olabilir.
Daha önce normal çalışan bir sistem, termal macunun zaman ve sıcaklık nedeniyle evsafını kaybetmesinden ötürü bu tip sorunlar çıkarabilir.
İşlemcini, işlemcinin soğutucusunu bir kontrol etmen yerin olur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme