Şimdi Ara

Bilgisayar açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sabah uyandım bilgisayarı açtım, problem yoktu açıldı ve Firefox'u çalıştırdım internete girecektim ama bilgisayar dondu. İşlemci fanının ayaklarında problem var bazen ısınmadan dolayı oluyordu bunlar (yeni fan sipariş ettim gelmesini bekliyorum). Herneyse kasayı açtım fana biraz bastırdım tam otursun ve işlemciye temas etsin diye. Daha sonra power tuşuna bastığımda bilgisayar çalışıyor, ledli kasa içi fanım var onun ledleri yanıyor, fanlar dönmeye başlıyor, hdd'den disk dönme sesi felan geliyor fakat monitöre görüntü felan vermiyor. Benim monitör normalde kapalıyken ışığı turuncu yanar, bilgisayarı açtığımda maviye döner ışık. O ışık maviye dönmüyor turuncu kalıyor. Her parçayı tek tek söktüm çıkarttım, bios pilinden işlemciye kadar ama bana mısın demedi. Daha sonra merak ettim bilgisayar açılıyorda ekran kartında felan mı problem var diye; söktüm ekran kartını ve ramleri, çalıştırdım bilgisayarı. Ramlerin takılı olmadığı zamanki uyarı sesi de yok. Kendinden bi haber durumda yani bilgisayar :) Bütün fikirlere açığım yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

• Anakartta sorun olmasın ?
  • CentilmenAdam C kullanıcısına yanıt
    Olabilir mi bilmiyorum açıkcası, şuan elimde fazladan anakart olmadığından deneme ihtimalimde yok ne yazık ki. Anakarttan olup olmadığı anlamanın başka yolu var mı?
  • Bilmiyorum
  • Başka fikri olan yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeadLy_DeMaGe

Başka fikri olan yok mu?

buna benzer bi sorunu 1 hafta kadar önce bende yaşadım standart çalışan kasaya evdeki dvd rom'u taktım ama açma düğmesine basınca pc açılmadı

heralde bişeyi yerinden oynattım diye kapatıp heşeyi bi kontrol ettim yeniden ama power tuşuna basınca sadece fanlar döndü görüntü gelmedi bende dur dedim şu ram'lari tek tek deneyim dedim ve ne göreyim 2 ram'dan birisi takılı iken pc açılmıyo ama diğerini takınca sorunsuz açılıyo pc

ne yaptıysam 2. ram ile çalışmadı pc şuan tek ram ile kullanıyorum

• Ekran kartında problem olabilir mi? Ben masaüstü kullanırken ekran kartının etrafını bantlardım(Sen bantlama tabi :) )ama yedek bir ekran kartın var ise değiştirip deneyebilirsin. Ayrieten psu yetersiz olabilir belki.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Açılmıyor
    geçen yıl açıldı
    Bilgisayar açılmıyor
    2 yıl önce açıldı
    bilgisayar açılmıyor
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ramsiz çalıştırmayıda denedim, dediğim gibi ramlerin takılı olmadığını bile fark etmedi bilgisayar alarm vermedi. Ona rağmen tek tek ram kombinasyonlarınıda denedim oda işe yaramadı. Bitkisel hayata girdi resmen bilgisayar, çalışıyor ama hiçbişeyin farkında değil :D

Ekran kartını tamamen çıkarıp öylede denedim, sonuç aynı. PSU aynı PSU değiştirmedim ki, aylardır yeten PSU bi anda pes mi etti :P
  • İşlemci fanı ile uğraşırken anakarta bir şey yapmış olabilir misin, uyarı tonlarını bile vermıyor dıyorsun, anakartta bir sıkıntı var gibi duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun büyük ihtimalle anakartta.İçini bi güzel temizle işlemci fanın geldiğinde sorun devam ederse tüm soketleri çıkar.Bilgisayarı komple parçala sonra tekrar topla.
  • Banada anakart gibi geliyor ama tescilleyemedim işte, teşekkürler fikirler için bu arada.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.