Şimdi Ara

BİLGİSAYAR AÇILMIYOR ACİL YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bios ayarlarından işlemcinin çarpan kilidi ve anakartın fsb hızları ile oynadım işlemcim çarpan kilitli black edition değil 15x e kilitli ancak ben bunu 14x e düşürüp fsb hızlarını default 200mhz den 230mhz ye çıkardım bilgisayar reset attı ekrana görüntü gelmedi bende bilgisayarı hemen kapattım.

işlemci yada anakarttan yanık kokusu vs gelmedi. açıkçası daha öncede 230mhz fsb hızına 15x çarpan kilidi ile ulaşabiliyordum sorun çarpan kilidi ile oynamamdan olabilir.
    şimdi bilgisayar açılmıyor ekran yanıp sönüyor ancak görüntü yok.

bütün parçaları söktüm masanın üzerine yeniden kurdum hala sorun devam ediyor bios pilini çıkarttım bir süre bekledim yeniden taktım ama ayarlar sıfırlanmadı herhalde hala bir değişiklik yok çünkü.clr jumper 2 pinli onada tornavida ile dokundum falan kısa devre yapıyormuş diye ama hiçbir işe yaramadı.

anakart üzerinde buzzer yok o yüzden açılışta bir ses alma gibi bir durum olamıyor.Zaten bios devreye girmiyor gibi görünüyor sadece anakarta güç geliyor hdd 2 sn ses veriyor sonra susuyor işlemci fanı anakarta bağlı açılıştan 10 sn sonra falan windows devreye girdiğinde dönmeye başlıyordu. fan devreye geçmiyor bios sistemi açılışa hazırlamıyor. işlemci ve anakartta sorun olduğunu zannetmiyorum(olabilirde tabi ama orasını şimdi düşünmek istemiyorum açıkçası:))

cmos clear 2 pin li tornavida ile uçlarına dokunun falan diyo anakartın kitabında ama bir işe yaramadı. buna nasıl reset atılır ben beceremedim bir bilen varsa lütfen bilgisini esirgemesin;)

• işlemciyi değiştirdim bu arada amd phenom x4 945 3 ghz am3 işlemci aldım şu an sorun yaşadığım sistemde bu takılı.Ne alakası var bilmem ama bilgi eksikliği olmasın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar kilitleniyor. Yardım
    9 yıl önce açıldı
    ACİL YARDİM LAPTOP AÇILMIYOR
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.