Bilgisayar Açılmıyor Hata Kodu 0xc0000185: Nedenleri ve Çözümleri
Giriş: Bilgisayarınız açılmazsa ve 0xc0000185 hata koduyla karşılaşıyorsanız, bu ciddi bir sorunun işareti olabilir. Bu hata kodu, işletim sisteminin bozuk dosyalarından kaynaklanan önyükleme sorunlarını belirtir.
Nedenleri: * Bozuk sistem dosyaları * Eksik veya hatalı güncellemeler * Sabit sürücü hataları * Donanım arızaları
Çözümleri: 1. Güvenli Modda Başlatın: * Bilgisayarı yeniden başlatın ve F8 tuşuna sürekli basın. * Güvenli Mod'u seçin ve Enter'a basın. * Sistem Dosyası Denetleyicisi'ni (SFC) çalıştırın (cmd'ye sfc /scannow yazın ve Enter'a basın). * Bilgisayarı yeniden başlatın.
2. Önyükleme Onarma'yı Kullanın: * Bir Windows kurulum medyası (USB veya DVD) kullanın. * Bilgisayarı medyadan başlatın. * "Bilgisayarınızı onarın" seçeneğini tıklayın. * "Önyükleme Onarma" seçin ve işlemi tamamlayın.
3. Sistem Geri Yüklemesi Yapın: * Bilgisayarı Güvenli Mod'da başlatın. * Başlat Menüsü'ne gidin ve "Sistem Geri Yükleme" yazın. * Bir geri yükleme noktası seçin ve işlemi tamamlayın.
4. Sabit Sürücüyü Kontrol Edin: * Bir sabit sürücü tanı aracı kullanın. * Sabit sürücünüzde hatalar tespit edilirse, bunları düzeltmeye veya sürücüyü değiştirmeye çalışın.
5. Donanımı Kontrol Edin: * Bellek modüllerini yeniden yerleştirin veya değiştirin. * Grafik kartını yeniden takın veya değiştirin. * Anakartınızda herhangi bir gevşek bağlantı olup olmadığını kontrol edin.
Önemli Notlar: * Yukarıdaki çözümleri uygulamadan önce verilerinizi yedeklediğinizden emin olun. * Hata kodu 0xc0000185 ciddi bir sorun olabileceğinden, sorunu kendiniz çözemiyorsanız, profesyonel yardım almanızı öneririz.
Sonuç: Bilgisayarınızda 0xc0000185 hata koduyla karşılaşıyorsanız, işletim sistemi dosyalarındaki bozulmalar, sabit sürücü hataları veya donanım arızaları olabilir. Yukarıdaki çözümlerden birini veya birkaçını uygulayarak sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz. Ancak, sorunu kendiniz çözemiyorsanız, profesyonel yardım almanız önerilir.