Şimdi Ara

xp Başlama Hatası (Hata Kodu= 0xc0150002)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. bende xp-sp2 işletim sistemi var, açılırken, "Uygulama hatası" başlıklı bir uyarı çıkıyor ve şöyle yazıyor: "Uygulama düzgün olarak başlayamadı (0xc0150002). Sonlandırmak için TAMAM düğmesini tıklatın."

Sadece xp arka plan görüntüsü kalıyor masaüstünde ikon, başlat tuşu hiçbirşey yok.

Yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.

• çözümü buldum arkadaşlar alakanıza teşekkürler....
  • problemi nasıl hallettin? bilgi verirsen sevinirim. aynı sorunla karşı karşıyayım..
  • nasıl hallettin bendede aynı sorun var
    quote:

Orjinalden alıntı: achillius

çözümü buldum arkadaşlar alakanıza teşekkürler....
  • 0xc0150002 explorer.exe hatası veren xp nin onarılması

--------------------------------------------------------------------------------

0xc0150002 explorer.exe hata kodu ile bir hata ile karşılaşırsanız sistemi açtığınız anda 0xc0150002 size bu hata kodunu verir ve başlat menüsü ile masaüstü simgeleri görünmez. Sistemi normal çalışır hale getirmek için öncelikle yapmanız gerekenler.

1.Yöntem
    a. Bilgisayar açılışında f8 tuşu ile açılış yapın güvenli mod yada enson iyi yapılandırma seçenekleri ile açmayı deneyin. Eğer yine aynı hata kodunu verir ve açılmaz ise yine f8 ile açığ dizin hizmetleri geri yükleme modu ile açın eğer yinede açılmaz ise

2. Yöntem
    sistemi f8 ile açıp güvenli kip komut istemi ile sistemi açın
    sistem komut satırı ile açılış yapacaktır. komut satırında
    cd windows yaz enter bas (Eğer siz sistemi winnt) gibi bir klasöre kurduysanız buraya winnt yazmanız gerekmektedir. Daha sonra cd system32 yaz enter bas yine restore yaz enter bas bu dizin içerisinde rstrui.exe dosyasını çalıştır ve sistemi düzgün çalıştığı bir tarihe geri yükleme yapın. Not: Geri yükleme yaptığınız zaman bu tarihten sonraki dosyalarınız kaybolacaktır.
    Eğer sorun yinede düzelmez ise

3. Yöntem
    bilgisayarı f8 ile ve güvenli mod skomut desteği ile aç Buradan yine cd windows yaz enter bas. windows klasörüne girdikten sonra attrib -s -h $ntuninstallkb923191$ komutunu yaz. Böylelikle windows güncelleme dosyalarının özelliklerini kaldırmış oluyoruz. Daha sonra
    cd $ntuninstallkb923191$ komutu ile bu kalsörün içerisine giriyoruz. C:\windows\$ntuninstallkb923191$ ekrandaki görüntünüzde bu şeklide olmalı. Daha sonra cd spuninst komutu ile bu klasöre giriyoruz. Bu kalsör içerisinde bulunan spuninst.exe dosyasını çalıştırıyoruz. Sistem kendisi restart edeceğini söylüyor ve restrat ettikten sonra normal çalışıyor.

Tüm Bunları denediniz fakat yine de sistemi açamadıysanız xp onarma yüklemesi yapmanız gerekmektedir.
    Herkese kolay gelsin.

benim 3. yolla düzeldi

***ALINTIDIR***

• bilgiler icin saol deryacom,
    bi yontemde ben ekleyim dedim,
    4. yontem, ghost imajdan windows geri yuklenir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.