Şimdi Ara

Windows 7 0x80300024 Hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
19.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Casper nirvana markalı laptopuma format atmak istediğimde herşey sorunsuz ilerliyor ama tam windowsu nereye yükleyeceğimi seçeceğim işte orda bir işlem yapamıyorum . Mesela; Disk 0 ayrılmamış alan 596gb olarak gözüküyor. Bölümlendirmeye çalışıyorum Yeni butonuna basıp, değeri giriyorum tamam diyorum "Windows bla bla sistem dosyaları için ek bölüm oluşturabilir" uyarısı geliyor tamam diyorum daha sonra hiçbir işlem gerçekleşmiyor. Aynı şekilde Disk 0 seçili iken ileri butonuna tıklıyorum bu sefer "Windows seçili konuma yüklenemiyor. Hata: 0x80300024" hatasını veriyor. Lütfen yardım edin

Windows 7 0x80300024 Hatası

Edit: resim eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vinniepaul -- 29 Eylül 2011; 16:59:01 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows 7 0x80300024 Hatası: Nedenleri ve Çözümleri

Windows 7 işletim sistemini yüklemeye çalışırken "0x80300024" hata koduyla karşılaşmanız mümkündür. Bu hata, "Windows seçtiğiniz konuma yüklenemedi (0x80300024)" mesajıyla birlikte görünür.

Hata Nedenleri:

• Yetersiz disk alanı
    • Bozuk veya hasarlı yükleme ortamı (DVD veya USB)
    • Bozuk veya hasarlı sabit sürücü
    • BIOS ayarlarında uyumsuzluklar
    • Virüs veya kötü amaçlı yazılım bulaşması

• Disk Alanını Kontrol Edin: Windows 7'yi yüklemeyi denediğiniz sürücüde yeterli boş alan olduğundan emin olun.
    • Yükleme Ortamını Kontrol Edin: Yükleme DVD'niz veya USB'niz bozuk veya hasarlıysa, yeni bir kopya kullanın.
    • Sabit Sürücünüzü Kontrol Edin: Sabit sürücünüzdeki hataları kontrol etmek için CHKDSK yardımcı programını çalıştırın.
    • BIOS Ayarlarını Güncelleyin: BIOS ayarlarınızın Windows 7 yüklemesiyle uyumlu olduğundan emin olun.
    • Virüs Taraması Yapın: Bilgisayarınızı virüs veya kötü amaçlı yazılım olup olmadığına karşı tarayın ve varsa kaldırın.
    • Başka Bir Sürücüye Yüklemeyi Deneyin: Hataya neden olan sürücü yerine farklı bir sürücüye yüklemeyi deneyin.
    • Windows Kurulumunu Onarın: Windows Kurulumunu Onar özelliğini kullanarak işletim sistemini onarmayı deneyin.
    • Temiz Kurulum Yapın: Tüm verilerinizi yedekledikten sonra Windows 7'nin temiz bir kurulumunu gerçekleştirin.

Yukarıdaki çözümleri uyguladıktan sonra hatayı yine alıyorsanız, Microsoft Destek ile iletişime geçmenizi öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • İyi günler.Bende aynı dertten muzdaribim.Acaba siz sorunu çözdünüz mü,çözdüyseniz nasıl ?
    Forumda başka bir çözümü olan var mı ?
  • konuya bakabilirmisiniz arkadaşlar aynı sorun şuan bendede var samsung laptopa format atıcam bu sorunla karşılaşıyorum..
  • Hocam bios ayarlarından Third Ide Master Şeçeneğini hard disk yaparsan düzelir
  • aynı sorun bende de vardı harici harddiskim takılıydı yükleme sırasında ne olur ne olmaz başına bir iş gelmesin diye çıkartmıştım daha sonra bu hatayı vermeye başladı bende de kurulumu iptal ettim tekrar şimdi kur menüsüne attı beni tekrar kurulumu başlattım ve şu an dosyalar genişletiliyor %36.
  • Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama cevabı arayıp bulamayanlar için iyi olur. Googleda aratınca bu başlık çıktı çünkü.
    Bilgisayarınıza bağlı birden fazla hdd varsa sadece windowsu kuracağınız hdd yi bırakın geride. Diğerlerinin bilgisayarla ilişkisini kesin fiziksel olarak. Sonra kuruluma hazırdır bilgisayarınız. Kurulumdan sonra tekrar bağlarsınız ekstra hddlerinizi.
    Çok saçma malesef.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer laptop kullanıyorsanız o ikinci diski çıkaramayabilirsiniz :) hele benim ki gibi bir de ssd cache disk varsa derdiniz ikiye katlanıyor. Sanırım asıl sorun iki tane birincil disk olması. Disklerden sadece biri birincil olmalı. Diğeri mantıksal olmalı. Ben ssd cache diskini silerek düzelttim. Çünkü o da birincil olarak tanımlıydı. İkinci hdd hala vardı ama mantıksal olduğu için sorun çıkmadı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flort

Eğer laptop kullanıyorsanız o ikinci diski çıkaramayabilirsiniz :) hele benim ki gibi bir de ssd cache disk varsa derdiniz ikiye katlanıyor. Sanırım asıl sorun iki tane birincil disk olması. Disklerden sadece biri birincil olmalı. Diğeri mantıksal olmalı. Ben ssd cache diskini silerek düzelttim. Çünkü o da birincil olarak tanımlıydı. İkinci hdd hala vardı ama mantıksal olduğu için sorun çıkmadı.

Flort arkadaşımızın dediği gibi. Birden fazla birincil hdd varsa kurulum yapmıyor. Yani daha önceden windows kurulmuş bir hdd varsa bilgisayarınızda fdisk atmadan o hdd yi sadece format atıp bıraktıysanız. O hdd nin sistem için ayrılan önbellek kısımları kaldığı için windows sizin başka bir hdd ye windows kurmaya kaldığınız da bu hatayı almanıza sebep oluyor. Çözüm iki şekilde oluyor.
    1. Ve kolay olanı yukarıda da arkadaşımızın dediği gibi PC de sadece windows kurmak istediğiniz hdd yi takılı bırakın windowsunuzu kurun sonra pc kapatın hdd güç ve sata kablolarını tekrar takın.
    2. Kısım biraz pc bilginiz varsa daha önceden windows yüklenen hdd tespit edin hdd boşsa bölümlerin hepsini silin format atın. Hdd boş değilse sadece o hdd ye ait sistem için ayrılmış bölümleri silin ve tekrar windows yükleyebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet arkadaşlar 2015de yaptığınız bu konuşma 2021 yılında işime yaradı. Size teşekkür ediyorum. Çok basit olan şeyler bazen gözden kaçabiliyor. Söylediğiniz doğru sorun bilgisayar tarafından iki veya daha fazla diskin birincil disk olarak görülmesi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.