İyi günler arkadaşlar. Benim casper marka laptopım var 1 gün önce sabah açtığımda power ışığı, wireless ışığı ve prize tkaılı olduğunu gösteren ışık yandı sadece. Ne ekran geliyor nede işlemci fanı çalışıyor. harddisc devreye giriyomu tam emin değilim ama kulağımı dayadığımda disc sesi var. Cdrom ada enerji gidiyo. Bios pili bitikdi hergün açtığımda saat sıfırlanış oluyordu bide bunuda dipnot söliyim. Sorun ne olabilir yardımcı olabilirmisiniz?
Bios pili bitik olduğuna emin misin
Evet hergün 2007 den başlıyodu.
bataryayı çıkar power tuşuna bas biraz bekle tekrar bataryayı tak açılmaz ise tamirciye götür..
computeron
kullanıcısına yanıt
denedim..
tam modelini biliyorsanız internette o şekilde bir aratın, bir kaç modelinde bios sorunu sebebiyle görüntü vermeme problemi oluyordu. casper servisi sadece bios update yaparak sorunu çözüyordu. garanti devam ediyor olsun ya da olmasın zaten ücretsiz destek verirler diye düşünüyorum. Aksi durumda anakartın arızalı olma ihtimali var diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim yardımınız için tamirciye verdik bugün sorunu öğrenince sizinlede paylaşıcam
tamirci anakartın güney köprüsünün arızalı olduğunu yeni anakartın 300dolar olduğunu söyledi. başka bir tamirciye güney köprüsünde arıza varmış orası yanmış dedim pc ye hiç bakmadan 180 liraya hallederim dedi. Şimdi casper yetkili servisine verdim ondan haber bekliyorum bakalım bu ne diyecek merakla bekliyorum :)
casper yetkili serviside anakart arızalı dedi. ben bu bilgisayarı nasıl değerlendirebilirim sizce ? ram ve hdd hariç neyini satabilirim ki :) ekranı falan satılmaz heralde...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme