Şimdi Ara

Bilgisayar açılmıyor yada güç gelmiyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba öncelikle iyi formlar.
    Yeni topladigim bilgisayarı kasaya monte ettim. Daha sonra power düğmesine bastığımda anakart,ekran kartı ve sıvı soğutmanın ışıkları yandı ve 5sn sonra fanlar dönmeye başladı. Bilgisayar açıldı ve biosa girdikten 3 sn sonra bilgisayar kapandı. Tekrar power düğmesine bastığımda çalışmadı. Ardından power in anahtarını 0 getirip belli bir süre bekledim ve tekrar 1 konumuna getirip power düğmesine bastığımda tekrar bilgisayar açıldı ama 5 sn sonra kapandı. Tekrar power düğmesine bastığımda sadece kasa fanlarının ledleri yanıyor başka bişey yanmiyordu. Power in anahtarını tekrar 0 konumuna getirip biraz bekledikten sonra tekrar 1 konumuna getirdim ve power düğmesine bastığımda hiç bir hareket yoktu. Bu konu hakkında yardımlarınızı rica ederim. Parçaların hepsi sıfır ürünlerdir.
    Sistem;
    İntel İ5 9600k
    MSI Z390 Tomahawk
    Game Power İceberg 120 sıvı soğutma
    Corsair 8GB 3000 MHz ddr4 ram
    MSI RTX 2060 Gamingz
    Toshiba 480 GB SSD
    Xigmatek Migdard 5 kasa
    Hing Power 850 w Gold PSU

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sisteminde kısadevre var.

PSU sistemdeki kısadevreyi alıgılayıp sistemin gücünü kesiyor.
  • Cevap için teşekkürler. Peki bu kısa devrenin neyden kaynaklandığını nerden bulacaz.

• shumi38 kullanıcısına yanıt
    bağlantıları tek tek kontrol etmen lazım gövdeye temas var mı diye yada sistemi uzay kasa yap öyle çalıştır açılırsa kısa devre olduğu kesin anlaşılır
  • Cevap için teşekkürler. Anakartta arıza varmış servise gönderdim inceleniyor.

• Bende de buna benzer bir sorun var PC açılmıyor baya guc yerindeki kabloyu çıkarıp takıyorum kıvılcım sesi falan çıkıyor o ses gelmeden PC açılmıyor ne oluyor kisadevre filan mı ne yani PC yi açmak için her gün en az 30 dk uğraşıyorum

• Psu dan olabilir. Ben PSU yuda garantiye gönderdim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hbdmkgamer11 H kullanıcısına yanıt
    Dostum yapmis oldugun seyi acilen kes, Herhangi bir donanima zarar verebilirsin. Garantisi felan varsa gonder.

Veya basit bi sekilde Guc kablosunu degistir. Kabloyu kullandigin prizi degistir. Topraklama olmadigindan boyle birsey yapabilir.

Yada pc kasasini acip icerdeki guc kaynagini baglantilarinida kontrol edebilirsin. Baglantilar tam oturmadiysa bu sorunu yasayabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0FLu61 -- 26 Temmuz 2019; 2:6:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.