Şimdi Ara

Bilgisayar açılmıyor...Yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bilgisayar bazen hiç aılmıyor. Hiç bir yer çalışmıyor....Daha sonra (yani biraz bekliyor) power tuşuna bastığımda çalışmaya başlıyor. Bazende açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Sorun nerde olabilir? RAM,işlemci ve ekran kartını başka makinada denedim. Bir sorun yok bunlarda. RAM soket yerlerini değiştirdim.Bana mısın demiyor.. Sonra kendiliğinden çalışıyor. Ertesi gün yine tık yok. Acaba Power Supply mı arızalı.. Yoksa board mı?

Bu konuda ne onerirsiniz?
    İlginize teşekkürler..
    Kolay Gelsin..

• Bence anakartını da başka bilgisayar da dene. Aynı şekilde power supply ınıda. Sorun muhtemelen bu ikisinden birinde.
  • Bıos update istiyor olmalı
  • quote:

Orjinalden alıntı: tunceri

Bıos update istiyor olmalı

Olabilir ama şu konumda bunu yapamam çünkü açılmıyor...:)
  • Abi bilende konuşuyor bilmeyende.. tamam fikirdir saygı duyuyorum ama ErkanCo kardeşimiz anakartı başka bir bilgisayarda dene demiş nasıl olacak o iş anlamadım doğrusu.. Soruna gelince anakrtın cihpsetinde sorun olmalı.. çünkü aynı şey bendede oluyordu. Bi kaç gün sonra chipset yandı ve kurtuldum. Artık bilgisayarım hiç açılmıyor..
  • Ya bahsettiğin sorun bana daha çok bios sorunu gibi geldi. Bir de bios'u restelemeyi deneyebilir misin? Nerden yapılıcağı konusunda bir fikrin yoksa mutlaka anakartının kitapçığında yazar. Uğraşmak istemezsen anakarttaki pili çıkarıp biraz bekleyip tekrar tak. Yinede sorun devam ederse dedikleri gibi chipset problemi olabilir. Birde şuna dikkat et, ekrana görüntü gelmediği zamanlarda bilgisayar hiç uyarı sesleri veriyor mu? Çünkü o uyarı seslerinin de her birinin bi anlamı var.
  • dostum arkadaşımın başına aynı durum geldi ban pc yi getirdiğnde tık yoktu bi on dk anakartın pilini çıkardım sonra bi taktım ki kim demiş bu o açılmayan bilgisyar sen mutlaka dene
  • Bios diyorum bende
  • Anakartı deniyeceğim arkadaslar pili bir çıkarayım.

Xenon arkadasımın dediği bip sesi olayını biliyorum tabiki ama bu açılmama yada ekrana goruntu gelmeme durumlarında ses cıkarmıyor bilgisayar. Sanırım bununda bu olayla ilgisi var.

İlginize teşekkürler sonucları bildireceğim..
    Kolay Gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [zEro] -- 4 Temmuz 2006; 15:44:39 >
  • Biosla alakası yok.bios update isteseydi hiç açılmazdı.sorun sadece power supply de aynısı benim başıma geldi o kadar sinirlenmiştimki bilgisayarımı tekmeliyordum.bilgisayarı normal kullanıyordum sonra kapatıp yemek felan yiyordum sonra geldiğimde açılmıyordu.DELİ oldum.sonra power'ı değiştirdim ve kurtuldum.aynısını öneririm...
  • erkanco cok dogru soylemis niye bilmiyor diye nitelendirdinizki? anakart baska bir pc de denenemezmi? eger anakart baska bir pcde ekrana goruntu getirirse sorun psu da demek gibi durum olamazmı?

• ewlat bilgisayar bozulduysa sen onu garantıye ver ya
    quote:

Orjinalden alıntı: [zEro]

Selamlar...
    Bilgisayar bazen hiç aılmıyor. Hiç bir yer çalışmıyor....Daha sonra (yani biraz bekliyor) power tuşuna bastığımda çalışmaya başlıyor. Bazende açılıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Sorun nerde olabilir? RAM,işlemci ve ekran kartını başka makinada denedim. Bir sorun yok bunlarda. RAM soket yerlerini değiştirdim.Bana mısın demiyor.. Sonra kendiliğinden çalışıyor. Ertesi gün yine tık yok. Acaba Power Supply mı arızalı.. Yoksa board mı?

İlginize teşekkürler..
    Kolay Gelsin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: sakalli

erkanco cok dogru soylemis niye bilmiyor diye nitelendirdinizki? anakart baska bir pc de denenemezmi? eger anakart baska bir pcde ekrana goruntu getirirse sorun psu da demek gibi durum olamazmı?

tabi ki, haklısınız aslında. bu da bir yöntem olabilir. Ama bana kalırsa çok uzun bir yöntem. Anakart üzerindeki bütün bağlantıları söküp, tüm kartları çıkardıktan sonra başka bir psu ile denemek oldukça zahmetli. Onun yerine eğer psu'dan şüpheleniliyorsa başka bir psu'yla sistem açılmaya çalışılabilir.

Yanlız burda şöyle bi problem var(benim görüşüm); eğer her power'a basıldığında bilgisayar açılıp hemen kapanıyorsa, yeniden başlıyorsa veya hiç açılmıyorsa sorun psu kaynaklı olabilir. Ama bu bana daha çok bios temelli bir sorun gibi geldi. Tabi anakartın yongaseti de yanmış olabilir. Çünkü yanılmıyorsam diğer kartların/bileşenlerin hepsi bilgisayar açıldıktan sonra hata verir.

Dediğim gibi, yapılması gereken şey, en kolay yöntemden başlayarak burda yazanların hepsini tek tek denemek...

• AYNI ŞEY BENİM DE BAŞIMA GELDİ ANAKART İFLAS ETMİŞ DEĞİŞTİRMEK ZORUNDA KALDIM BENCE SENİNDE BÖYLE BİR PROBLEMİN OLABİLİR.
  • quote:

Orjinalden alıntı: leventkarakap84

ewlat bilgisayar bozulduysa sen onu garantıye ver ya
    quote:

Orjinalden alıntı: [zEro]

Selamlar...

İlginize teşekkürler..
    Kolay Gelsin..

Dostum hitab cümlelerine ve kelimelerine dikkat et bu birincisi. İkincisi sorun hakkında bir onerin yada cozum yolun yoksa sayfa işgal etme..Sen bilgisayarın bozulduğunda garantiye ver. Garanti bitince burada çırpınırsın sonra...

Arkadaslar dediklerinizi sırayla deniyorum. İlginize cok teşekkür ederim. En yakın zamanda sonuclardan haberdar ederim sizi..
    Kolay Gelsin..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.