Şimdi Ara

Bilgisayar/Akıllı telefon üreten firma açmak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
4.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba ben bir atölyede kendi markamın adına ve kendime özel kasalarla bilgisayar şirketi açıp bilgisayar satmayı planlıyorum. Sonrada açacağım anonim şirketi halka arz etmek istiyorum nasıl yapbilirim? Kendi markam ile akıllı telefonda üretmek istiyorum. Şirketim yoğunluklu olarak bu cihazlara yazılım üretecek sadece donaımı başka firmaya yükleyecek? Ürünün üstünde kendi adı kendi logosu olacak. Bu mümkünmüdür? Kaç bin dolar gerekmektedir?

• çinde yaptır fason markanı bastır getirt en fazla ithalat gümrük ödersin

aksi takdirde burada üreteym dersen şapa oturturlar mevzuat_ül muhteviyet adlı devlet amcanın bir kitabı var arapça osmanlıca ve farsçadan oluşur 5 milyar sayfa büyüklüğünddri hiç takılmazsan mevzuatın 300-500 bin maddesine takılırsın

bulgaristanda 3 imza ile fabrika açıyorsun

bizde ise 4 bin ila 5 bin bürokratuı aşman lazım biri yarım ağız olmazda olur dese bürokrasi sil baştan

bence o hayal
    i unut vestel bile çinden malzemeyi getiriyor burda monte ediyor oluyor sana türk malı (yalanın en büyüğü)
  • zigzak Z kullanıcısına yanıt
    250.000 $ yeterli olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Mümkündür, çinde yaptırıp üzerine adınızı bastrırtıp satarsınız.

• çinde yaptır fason markanı bastır getirt en fazla ithalat gümrük ödersin

aksi takdirde burada üreteym dersen şapa oturturlar mevzuat_ül muhteviyet adlı devlet amcanın bir kitabı var arapça osmanlıca ve farsçadan oluşur 5 milyar sayfa büyüklüğünddri hiç takılmazsan mevzuatın 300-500 bin maddesine takılırsın

bulgaristanda 3 imza ile fabrika açıyorsun

bizde ise 4 bin ila 5 bin bürokratuı aşman lazım biri yarım ağız olmazda olur dese bürokrasi sil baştan

bence o hayal
    i unut vestel bile çinden malzemeyi getiriyor burda monte ediyor oluyor sana türk malı (yalanın en büyüğü)
  • Arkadaşlar ben sipariş ettiğim donanımlara özel yazılımlar hazırlayacağım. Ama ,ürünlerimin üzerine markam olacak. Örneğin Şirketimin adı zigzak olacak. Benim ürettiğim telefonun üstündede aynı iphone yada samsung gibi marka yazılı olacak. Bilgisayar üretiminde de laptopun üzerinde aynı apple yada lenovo gibi markam yazılı olacak. Ben atıyorum kendi markam olan telefon yada bilgisayarlar için yazılım üreteceğim. Örneğin, hızlandırma yazılımı gibi gibi. Bu konu hakkında bilgileriniz varsa paylaşır mısınız? Ha birde o atölyeyi Anonim şirket yapıp halka arz edeceğim. Halka arzdan gelen sermayeyide yeni büyük atölye yada tesis benzeri şeyler açacağım. Allahın izni ile... Bu nasıl bir fikirdir. Yoksa hayalden öteye gidemez mi?
  • Burda uretemezsin hocam atiyorum çinden donanımları alirsin gelir birlestirirsin android yada linux turevi sistemi acar costumize edersin logoyu teknik servisinide hazirlar satarsin,pc telefon cok zor olur ama arm mimarili kartlar görüntü sistemleri vs yaparsan iyi satarsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende aynen öyle yapacağım sence maliyeti ne kadar olur? Şirket açma ve halka arz fikri nasıldır. Çinden mal getitirp kendi kasamı üretmem için nerelere müracaat etmek lazımdır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • allahın izniyle ddinmiydi işler değişir namaz kılan kesime oynarsın aynen yeşil sermaye fadıl amcada imza adlı otomobil iman gücü ile gidecek benzini unutun demişti milleti tokatladı kaçtı

Dedemin bir lafı vardı "En çok allah diyen en büyük allahsızdır"
  • kurarsan bana akıllı telefon hediye edersin.

Bu gibi ürünleri sadece kullanmak amaçlı satın alıyorum ürüne göre maliyet değişiyor ama çinden getirdiğinde özellikle toptan getirdiğinde çok fazla vergi olmuyor diye biliyorum yasal konularda ve hesap kitap konusunda bilgim yok sadece bu ürünlerle geliştirme yapıyorum ama ihtiyaç çok fazla diyebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: powerboyksk

allahın izniyle ddinmiydi işler değişir namaz kılan kesime oynarsın aynen yeşil sermaye fadıl amcada imza adlı otomobil iman gücü ile gidecek benzini unutun demişti milleti tokatladı kaçtı

Hocam ben bir zamanlar Ateist'tim. Allahın değerini kavradığım için İnşallah diyorum. Sanada tavsiye ederim. Dedene saygılarımla...
  • Ayıp ettin :) Yollarız. Adres gönder :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: zigzak

quote:

Orijinalden alıntı: powerboyksk

allahın izniyle ddinmiydi işler değişir namaz kılan kesime oynarsın aynen yeşil sermaye fadıl amcada imza adlı otomobil iman gücü ile gidecek benzini unutun demişti milleti tokatladı kaçtı

Hocam ben bir zamanlar Ateist'tim. Allahın değerini kavradığım için İnşallah diyorum. Sanada tavsiye ederim. Dedene saygılarımla...

bence allahın değerini kavramaktan ziyade islami kesimin cukkasını yağlı kapıyı fark ettin imana geldin yalancıktan korkma kardeş ayıp değil adam türksatta okunmuş koye satıyor işin yoksa işin evin yoksa evin olacakmış o kolyeyi takınca

çok acıdırki buna ianana bir saf kitlede mevcut.

• powerboyksk P kullanıcısına yanıt
    Konuyu nerden nereye getirdin helal olsun kardeş. Hayal gücün yüksekmiş. Halbuki aklımın ucundan böyle birşey geçmezdi. Ama karlı bir fikire benziyor... ;)
  • Baba siz ateist olmayın be çok fazla içine ettiniz ateizmin

• quote:

Orijinalden alıntı: zigzak

Arkadaşlar ben sipariş ettiğim donanımlara özel yazılımlar hazırlayacağım. Ama ,ürünlerimin üzerine markam olacak. Örneğin Şirketimin adı zigzak olacak. Benim ürettiğim telefonun üstündede aynı iphone yada samsung gibi marka yazılı olacak. Bilgisayar üretiminde de laptopun üzerinde aynı apple yada lenovo gibi markam yazılı olacak. Ben atıyorum kendi markam olan telefon yada bilgisayarlar için yazılım üreteceğim. Örneğin, hızlandırma yazılımı gibi gibi. Bu konu hakkında bilgileriniz varsa paylaşır mısınız? Ha birde o atölyeyi Anonim şirket yapıp halka arz edeceğim. Halka arzdan gelen sermayeyide yeni büyük atölye yada tesis benzeri şeyler açacağım. Allahın izni ile... Bu nasıl bir fikirdir. Yoksa hayalden öteye gidemez mi?

Yazılım-donanım konusunda en iyilerle çalışmayı göze alman gerekiyor. Bu da sana extra maaş maliyeti getirir. Çalışacağın kişiler muhtemelen iyi yerlerdedir. Anck yüksek maaşla transfer edebilirsin. Ortalama bir elektronik-bilgisayar mühendisiyle kendi markanı oluşturman zor gibi.

• Güzel hayaller .
    marka olmak ,markayı satmak ,halka açılmak .
    arkadaşım 250.000 dolar sermaye gereklidir demiş , keşke o kadar ucuz olsa .
    gümrük mevzuatını iyi bilmeniz lazım , yedek parça olarak devre elemanları gelip burada montaj yaparsanız ,daha az gümrük , Çin den gelen ürünlere AB yüzünden ekstra gümrük var diye biliyorum . AB üyesi Bulgaristan ,Romanya üzerinden Çinden getirirseniz daha az gümrük ödersiniz ,eh tabi oralarda şube açacaksınız mecburen . yetişmiş teknisyen ,mühendis olacak Ar-Ge için biraz bol para harcayacaksınız .
    yoksa kopyala yapıştır yaparsanız kimse sizin üretiminizi almaz . Bir üründen 100.000 adet yapmakmı daha ucuza gelir yoksa 1.000.000 adetmi .
    üretim maliyetini çok iyi hesaplamalısınız , rakiplerinizden hesaplı fakat daha kaliteli ,kullanışlı olmanız gerekir . Türk malı ön yargısını kırmalısınız
    şatışlar iyi olacak ki , menkul kıymetlerden halka arz için teklif gelecek .

kolay lokma yutulmuyor , Hele ki Türkiyede .

• Ben alirim yaparsan

• Zor ve gereksiz iş bu

• Dünyada en pahalı ve en zor olan şey marka olmaktır, milyon dolarlar gerektirir marka olurken kürek ile para harcarsınız ama sonra dozerin kepçesi ile toplarsınız.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.