Şimdi Ara

Bilgisayar Aldığınız ilk Gün....-' (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
4.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben bilgisayarımı ilk universiteye başladığımda 2005 yılında kendi burslarımla WhyTheyCallMeInsane ile beraber topladık 4 ayda fln topladık parca parca forumdan parca bakıyoruz ucuzlsın alacaz fln yapıyorduk bizim bu halimize acıyan bi akraba vardı bari dedi sana monitor hediye edeyim 19 luk samsung almıştı o zmnlar yurttayız ole bişe kimse gormemiş bole bakıyoruz dioruz harbi cok buyukmuş lan faln olmuştuk sonrasında tu imkanlarmızı kullanarak kasayı toplamayı başardık 4. ayın sonunda ama klavye ve mouse alacak param kalmamıstı onuda arkadaslardan yuruttum leptop mousesi ile bi kalvye bulduk bi yerden toplamadan once parcalarla tek tek foto cekinmiştim toplarkende buyuk bi merasim olmustu o gun kimse derse gitmedi bole bakıyoruz 4 ay sonunda nasıl bişi ortaya cıkacak die herkes meraklı xp kurduk hemen doom 3 kurup full cozunurluk actık herkez vaaav demişti neydi ya o gunler komedi orada bitmedi tabi yurt gorevlileri kasaya bakıp diodu ne lan bole bir suru fan var yurtta cok fanlı bilgisayar modasımı cıkardınız diolardıWhyTheyCallMeInsane ile beraber yurtta arkadasların kasalarına modlamaya fln başladık yurtta pcnin başka sekillerde olacağını gostermiştiksacma sapan modlar fln yaptık ucuz yollu olanlardan yurtta adımız sıcan grubu die anılmaya başladı pc ile ilgili herseyi soruolardı bizde yapamadıklarımızı forumda paylaşıyorduk baya kişiyi forum uyesi yaptık boylece

bi bilgisayar topladık neler olmus vay be

ilk topladığımız hali
     Bilgisayar Aldığınız ilk Gün....-'

sistemde:
    opteron 144
    corsair twinx ddr550 2*512
    dfı lan party sli dr
    2*asus 6600gt sli

hala aynı sistemi kullanıyorum tabi klavye mouse fln aldım klavyem bozudu WhyTheyCallMeInsane eski klavyeyi kullanıorum yukarıdaki resimde alttaki pcnin son hali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delilahana -- 8 Kasım 2008; 14:04:06 >

• sene 2000 ilk yüklediğim oyun mitdown madness okuldan gelip direk atlardım oyuna çatılara uçmaya çalışrıdım köprülerden

• sene 98 ozaman 13 yaşındayım babam ilk pc mi almıştı p2 200 dü galba yada celeron tam hatırlamıyorum ekran kartı 32mb bi ekran kartı 33.600 modem 2.1gb hdd 14 inch monitör falan 2001 senesine kadar onu kullandım 99 un sonlarında cs çıkmıştı 7.1 falan deli gibi oynardım bu pc ile tabi 20 fps civarı hehe 2001 senesinde babam halime hacımıştı yeni pc kurmuştu bana hehe celeron 600 geforce 2 20gb hdd kablonet :D falan cs yi ilk defa 60 fps üzeri oynadığım için evde çığlıklar atıyordum bide 60ping falan hehe
    sonra 2005 senesinde kendi paramla ilk pcmi kurdum celeron 2.33 fx5500 80gb hdd 17 inch monitör falan :D
    şimdide geçen ay yeni pc mi tekrar düzdüm
    p45 platinum
    2*2gb hingston hpyerx 1066
    750gb hdd
    e8500 @4ghz
    ocz vandetta cpu cooler
    hd4870 1gb

hey gidi günler heyyyyy ilk pc imden klavye ve ekran kartını hayla saklıyorum
  • Sanırım DH'nin en geç PC alan kişisi benim.
  • Bende 2001-2002 de almıştım ilk pc mi özellikle 80 gb hdd getirtmiştim...amd ath. 2000+ işlemci 5200 ekran ve 256 ddr 333 mh ram ....Bu arada hiç unutmadığım bir nero için kasayı 30 km ileri aldım yere götürmüştüm ..

Şimdi ise aklıma geldikçe gülüyorum
  • 1996 da kavuştum ilk bilgisayarıma. 6 yaşındaydım ve pc benimle aynı boydaydı. markası hıghshren gibi bişeydi tam hayırlamıyorum. cd-rom yerine plak benzeri bişey vardı. oyunları disketten yüklüyodum. 100mhz işlemcisi vardı bide üstünte turbo butonu vardı oyunlara gireken ona basardım hızlansın diye bi kayak oyunu vardı hep onu oynardım dağdan aşağı iniyosun. sabahlara kadar oynadığımı bilirm hatta babamda beni kaldırıp oynuyordu o oyunu.. sonra acı bir gün yaşadım. eve geldiğimde babam pc yi açmış içini dağıtmış.

-noldu baba?
    -oğlum bozulmuş bende onu yapıyorum!
    -yalancı oyunu bitiremedin ona sinirlendin bozdun dimi?
    -hanım al şunu surdan başımı şişiriyor.

o gün bugün babamla pc yi evde yanlız bırakmam (adam pc kitlenince kasaya tekme atıyor ya sinirden)

• 8 yaşında 1. sınıf eve ablamla girdik bi baktım yerlerde kablolar amanın bu kreşte oynadığım oyuncak değilmi .1 yıl oyunsuz kaldım sonra daytone USA die araba yarışı oynadım ilk seganındı sanırım demo olduğunu bilmiyorum daha doğrusu demo ne onuda bilmiyorum 3 pistin biri açıktı sadece bir araba türü vardı.Yarışta 51 araba yarışıyordu.1. olunca açılcak sanıyordum.1. olamadım hiç.
  • Ilk bilgisayarim IBM´di.Ozamanlar daha internet, windows vs. yoktu.Sadece MS DOS vardi.Zaten bilgisayarda siyah-beyazdi, ama o zamanlarin en baba bilgisayariydi.Almanyadaydik daha ozamanlar,bir tanidiktan indirimli tam 3000 marka almistik..
  • şubat 2004 te almıştık ilk pcyi 1.600'e özellikleri 256 mb ram 80 gb hdd 2.66 ghz işlemci 64 mb ekran kartı vardı ozamanlar pc çok güzeldi her oyunu programı rahatlıkla kullanıyodum taki 2008 e kadar artık pc yavaş yavaş tükenmeye başladı gittim bi laptop aldım 3 gb ram 1.66 çift çekirdek işlemci 160 gb hdd 512 mb ekran kartı eski pcyide verdim kardeşime takılıyor onunla şimdi mutluyum laptopla:)
  • hiç unutmam prenses diana nın öldüğü gün ilk pc mi almıstım
    sevinsemmi üzülsemmi karar verememiştim

p166
    16mb ram
    4 mb ekran kartı
    2,5 gb hdd
    15 inc ekran
  • bu konu 4 yıl önce de açılmıştı:

http://forum.donanimhaber.com/m_1171791/mpage_1/key_aralik%2C1998//tm.htm#1174375

quote:

Orjinalden alıntı: barsgan

bizim mahallede ilkel commodor gibi birşeyler oynatan atari salonlarının ilk örneklerinden birileri açılmıştı.
    oyunları beğenmemiştim.
    yıllarca ilgilenmedim. bilgsyrlar benim istediklerime göre çok ilkel kalmışlardı ve fazla pahalıydılar.
    buna değmezdi. sonra geliştiler üniversiteye giderken almayı düşünmeye başlamıştım.
    ama olmadı ve ben askere gittim. oradada bilgsyr bilmeyeni adam yerine koymadıklarını gördüm.
    dönünce ilk işim bilgisayar almak oldu. 28-aralık-1998
    ikinci işimde internet almak oldu. 5-şubat-1999
    şimdi mutluyum. bilgisayarlar artık benim istediğim seviyeye çıktılar.

• İlk bilgisayarımı 1987 de almıştım, monitör yeşil renkti, hardisk yokdu, internet zaten yoktu... Hatta disket bile yoktu... :)

Ama bana süper gelmişti...
  • quote:

1996 da kavuştum ilk bilgisayarıma. 6 yaşındaydım ve pc benimle aynı boydaydı.

• ben liseydeyken pc sahibi oldum ama kendi paramla aldım babama her zaman vurgulardım her zman söz verirdi ama almazdı ben hep işkence çekerdim pisikolojik olarak bunalımdaydım babama çok ama çok kızardım her zman alıcagını söylerdi ama aynı tas aynı hamam yanlış anlamayın alıcak durumumuz iyi köyü vardı ama almaz dı en sonunda staj yaptıgım yerdeki abilere 1150 ytl ye 12 taksitle bana pc aldılar babamın yapmadıgını yaptılar hemde 16 yaşındaki yeni tanıdıkları maaşı 200 ytl olan ve sadece 3 ay sürekli çalışacak olan birine haftasonarıda gittim 6 ayda bitirdim babam 10 ykr bile vermedi o yüzden babam hiç mi hiç sevmem hatta nefret ederim sadece pc konusu degil başka konularda var
  • bundan tam 9 sene önceydi.1 ay içinde bozmuştummm
  • Şimdi oyuncak gözü ile bakılıyor
    Telefon'u özellikle hiç unutmam 688 ericson vardi bizim akrabamizda adam telefon'u kimseye dokundurtmazdi cocugunu bile neredeyse döverdi şimdi bebelerin eline oyuncak diye veriliyor telefonlar
  • abimde zamanında oyun hastasıydı.daha okula başlamamıştım c64 getirip kurdu ewe .
    final fight

sonra amiga500,p1 166mhz ,playstation , p3_800
  • quote:

Orjinalden alıntı: K@RT@L1903

Şimdi oyuncak gözü ile bakılıyor
    Telefon'u özellikle hiç unutmam 688 ericson vardi bizim akrabamizda adam telefon'u kimseye dokundurtmazdi cocugunu bile neredeyse döverdi şimdi bebelerin eline oyuncak diye veriliyor telefonlar

Evet malesef oyuncak oldu adı
  • quote:

Orjinalden alıntı: The MasteR

sene 2000 ilk yüklediğim oyun mitdown madness okuldan gelip direk atlardım oyuna çatılara uçmaya çalışrıdım köprülerden

Bende hala yüklü bu arada bi oynuyorum :)

• 96 yılında alınmıştı inanılmaz sevinçliydim sürekli Street Fighter ve Fifa 97 DEMO oynardım 3 sene boyunca başka oyunum olmamıştı :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.