Şimdi Ara

Bilgisayar Aldığınız ilk Gün....-'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100
Cevap
1
Favori
4.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sene 2000 başı deprem'den sonra ailede beli değişmeler yaşandı ve artık almadığımız şeyleri almaya başladık pc bunlardan biri 4. sınıfa gidiyordum o zamanlar evde benden habersiz muhabbet dönüyordu bilgisayar diye ben biliyordum ama hep inretnet cafelerde görüyordum neyse zar zor öğrendim bilgisayarım yarın gelicegini ama yarın okul vardı beni bir heyecan bastı aklımdan neler geçiyor neler en sonunda aksam saat 10 gibi oldu yatma vaktiydi ben artık son kozumu kullanmak için yataktan kalktım ve annemin yanına gittim dedim anne çok hastayım annem biliyor aslında numaradan yaptıgımı ben öyle hissettim ama daha inandırıcı olması için banyoya gittim kusmaya çalıştım ama nafile olmuyor inandıramıyordum ve en sonunda saat 12 gibi yataga zorla yatırıldım 2-3 saat bir o yana bir bu yana dönmekten uyuyamadım saat 3 gibi uyumuşum 7'de kalktım okulda zaman geçmek bilmiyordu neyse okul bitti eve geldim bilgisayarı o kutuda gördügüm anı hayatta unutmam o kadar sevindim ki anlatamam...Hey gidi günler.

Eğer sizinde varsa böyle kısa hikayeniz yazarsanız sevinirim

• 2003 Eylülünde 800 dolara almıştım. İlk kurduğum oyun da Serious Sam idi. İşyerinde mesainin bitmesi için can atardım.
    5 yıl kullandım aynı makinayı geçen hafta 300 ytl'ye sattım
  • Up anlatın arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilgezer

2003 Eylülünde 800 dolara almıştım. İlk kurduğum oyun da Serious Sam idi. İşyerinde mesainin bitmesi için can atardım.
    95 yılında almıştık ilk bilgisayarımızı. İlk okul 3 teydim sanırım. Aslında babam kendine almıştı hesap kitap işleri için PC Adapazarından geldi ozamanalr bizim orda yoktu öyle dükkan falan neyse kurdular pc yi gittiler biz hiç dokunmuyoruz akşam babam işten geldi otur ded oturdum sandalyeye klavyeye bakıyorum falan baba şimdi bassam bişi olur mu diyordum PC kapalı daha. AÇmayı kapatmayı falan göstermişti. Ufak tefek oyunlar vardı dos oyunları ozamanlar onlrı oynardık süperdi ya. Ondan sonra 5 kere pc değiştirdik ama ilk pc nin zevki olmuyor tabi hiç birinde

• quote:

2003 Eylülünde 800 dolara almıştım. İlk kurduğum oyun da Serious Sam idi. İşyerinde mesainin bitmesi için can atardım.
    quote:

Orjinalden alıntı: kamiloglu

vay be iyi para vermişsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

95 yılında almıştık ilk bilgisayarımızı. İlk okul 3 teydim sanırım. Aslında babam kendine almıştı hesap kitap işleri için PC Adapazarından geldi ozamanalr bizim orda yoktu öyle dükkan falan neyse kurdular pc yi gittiler biz hiç dokunmuyoruz akşam babam işten geldi otur ded oturdum sandalyeye klavyeye bakıyorum falan baba şimdi bassam bişi olur mu diyordum PC kapalı daha. AÇmayı kapatmayı falan göstermişti. Ufak tefek oyunlar vardı dos oyunları ozamanlar onlrı oynardık süperdi ya. Ondan sonra 5 kere pc değiştirdik ama ilk pc nin zevki olmuyor tabi hiç birinde

Alıntıları Göster
    cm oyunu beni internet cafeye çok bağlamıştı.evde de inanılmaz bir baskı uyguluyordum babama.şimdi çok üzülüyorum o davranışıma.ama çocuktuk işte.vestel onyx pcyi almıştık.

• quote:

Orijinalden alıntı: recep41

cm oyunu beni internet cafeye çok bağlamıştı.evde de inanılmaz bir baskı uyguluyordum babama.şimdi çok üzülüyorum o davranışıma.ama çocuktuk işte.vestel onyx pcyi almıştık.

Alıntıları Göster
    2006 yazında almıştım pc yi pek çakmazdım ozaman teknik bilgilerinden falan 1 ay kullandım.Tespit edilen virüs sayısı 183 dü ,formata gitmişti

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: recep41

Alıntıları Göster
    Ben hayal meyal hatırlıyorum.Sene 1993 daha iki yaşındayım
    Dalga geçmiyorum ciddiyim.Eve birşeyler geldi kurdular ama ne olduğunu bilmiyorum.Sadece o an kalmış aklımda.Oradan 3 yaşımdaki zamanlarıma atlıyor hafızam.Bilgisayarın başında platform oyunları oynuyordum.

İkinci bilgisayarım 2001 senesinde sürpriz bir şekilde alındı.825YTL faturası vardı hatta hatırlıyorum.O bilgisayar ile sadece oyun oolan bilgisayar merakım donanım tarafına kaymaya başlamıştı.Sene 2005, üçüncü bilgisayarımı liste yaparak verdiğim bilgisayarcıdan aldım.Yaklaşık 2000YTL.6600GT'li P4 630'lu makinem o idi.Şuan yan oda da duruyor kendisi :).Sene 2008, aylardan Haziran.Dördüncü bilgisayarımı Yazıcıoğlundan satın aldığım parçaları eve getirip kurarak oluşturdum.Sadece kasa içi parçalar değiştiği için sadece 920YTL'ye yeni PC sahibi olmuş oldum.İmzamdaki sistemde bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Kubar_

2006 yazında almıştım pc yi pek çakmazdım ozaman teknik bilgilerinden falan 1 ay kullandım.Tespit edilen virüs sayısı 183 dü ,formata gitmişti

Alıntıları Göster
    2000 yılında 1500 $ almıştım.2006 yılına kadar hiç bir değişiklik yapmadan idare etmişti beni.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mister No

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: nickimi değiştirdim

quote:

iyi para mı? orta halli bir bilgisayar fiyatı...

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

valla pc fiyatlarndan anlamıyorum ama 5 yıl önce 800 dolar çok fazla gibi geldi ayrıca o zamanki asgari ücreti katlayan bir rakam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mister No -- 5 Kasım 2008; 15:14:48 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

valla pc fiyatlarndan anlamıyorum ama 5 yıl önce 800 dolar çok fazla gibi geldi ayrıca o zamanki asgari ücreti katlayan bir rakam

Alıntıları Göster
    2000yılında siparişi verdik 2001'de1 yıllık bekleyişten sonra Veezy marka Pc gelmişti eve geldiğimde kurmuştular ama kabloları bağlamayı unutmuştular ama ne kadar sevinmiştim kabloları bağlamayı bilmiyodum.O heyecanla gittim bilgisayarcıya koşa koşa dedim abi kabloları bağlamamışsınız geldi bağladı ah gidi günler

• quote:

quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    1999 senesinde p 166 fifa 99 başlayan bilgisayar hayatıma dell 6400 ile devam ediyorum :D

• quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

1999 senesinde p 166 fifa 99 başlayan bilgisayar hayatıma dell 6400 ile devam ediyorum :D

Alıntıları Göster
    1989 da ilk bilgisayarım Commodore 64ü aldım müthiş bir histi öle xp kurma olayı falan yoktu direk mavi ekran select yazıp caps lock on off yapardık press play on tape derdi kasetten yükleme başlardık oyunu ne günlerdi bea 1993 te ilk pcmi almıştım ama onu verdiği zevki vermedi.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Evkurdan almıştık(kazık tabi).Adamlar koydu evin içine gitti,dediler servis gelip kuracak.Şimdi tabi heycan hatsafada.git gel bakıyorum.Açtım kutuyu Mönitörün bakıyorum(17''Casper tüplü)anneninem karıştırma borca sokma beni tekrar diyor bişey olmaz dedim ıkına ıkına koltuğa attım mönitörü.Altındaki delikleri inceliyorum şimdi nedir ne değildir sonra ayakları keşfettim ve taktım.Bilgisayarın yeri hazırdı koydum.Oturdum tv seyrediyorum.Tabi kalbim küt küt atıyor.Kasanın kutusunu açtım bi kutu çıktı klavye mouse cart curtvar içinde.Büyük bi eözenle tek tek yerleştirdim çocuk aklıyla pc kabinine.Sıra kasaya geldi çıkarttım dedim koyiyimde adamlar gelince takar.Koydum gene içeri gittim.2 dakika olmadı kabloları takmaya çalışıyorum.Rengi rengine taktım o akılla.Bastım düğmeye kapattım gözlerimi,baktım çalışıyor.Cd key falan yazıyor arkadaş geldi yapamadı bişeyler yaptım Cd keyi yazmayı başardım.Açıldı.Sonra yaptığım camdan kafayı çıkarıp;''Burkay vice cityi getir lan!''demek oldu.Hey gidi günler..

• quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

Alıntıları Göster
    Ben 6 yaşımdayken bilgisayarım vardı babam şirketten getirmişti DOS oyunları ve disket oyunları vardı içinde sadece oyun amaçlı bir bilgisayardı gerçekten mükemmeldi.Sonra Pentium 3 bir tane makina almıştık çabuk arıza çıkarmıştı değiştirmek zorunda kaldık ve 2003 ten bu yana kullandığım mükemmel pc'im yakında müzeye kaldırıcam hatta şu an faturası elimde fiyatları ve parçaları yazıyım

Mainboard:Intel GBİ 850 Chipset MS-6529 136 TL
    CPU:P4 1.46 GHZ 136TL
    Ram:22x264 RD 800x2 44TL
    Ekran Kartı:32MB Wintest Geforce 55TL
    CD-Rom:40X Goldstar CD-Rom 26,610 TL
    Fax-Modem:56xRocwell 14 TL
    Hala bu bilgisayar ile takılıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: G M

Ben 6 yaşımdayken bilgisayarım vardı babam şirketten getirmişti DOS oyunları ve disket oyunları vardı içinde sadece oyun amaçlı bir bilgisayardı gerçekten mükemmeldi.Sonra Pentium 3 bir tane makina almıştık çabuk arıza çıkarmıştı değiştirmek zorunda kaldık ve 2003 ten bu yana kullandığım mükemmel pc'im yakında müzeye kaldırıcam hatta şu an faturası elimde fiyatları ve parçaları yazıyım

Mainboard:Intel GBİ 850 Chipset MS-6529 136 TL
    CPU:P4 1.46 GHZ 136TL
    Ram:22x264 RD 800x2 44TL
    Ekran Kartı:32MB Wintest Geforce 55TL
    CD-Rom:40X Goldstar CD-Rom 26,610 TL
    Fax-Modem:56xRocwell 14 TL
    Hala bu bilgisayar ile takılıyorum

Alıntıları Göster
    Sene 1985
    BAL'da hazırlık bitti, orta 1'e geçtiğimde babamın karne hediyesi

Sinclair Spectrum 48K

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Sene 1985

Sinclair Spectrum 48K

Alıntıları Göster
    1999-2000 di sanırım . Babam pc öğretmeniydi ve pc almıstı ben daha süttüm 6-7 yaşlarında flndım sanırım. Bilirdim bilgisayarın ne olduğunu ve ilk geldiğinde pc'yi kuran abinin kafasının etini yemiştim. Abi oyun varmı oyun oyun yüklesene fln die hiç susmadan konustuğumu hatırlıorum sonunda babam azarlamıştı.

Şuan p2 işlemcili bilgisayarımın monitörü ayağımın altında duruo masanın altında ayaklarımı koymak için kullanıorum...

Bu bilgisayarımıda 8. sınıf yaz döneminde almıştım. İlk çift çekirdekli bilgisayarlardan olması baya bi hava katmıştı bana...

Hea bide ilk laptopum geldiğinde manyak sevinmiştim. Monitörüne bile dokunamıodum kıyamıodum. 7. sınıftı sanırım şahsıma ait alınmıştı. Laptopubumun keyfi apayrıydı yaa şimdi lise 3 olduk ne çabuk geçio zaman pff....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre654 -- 5 Kasım 2008; 16:38:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Sene 1985

Sinclair Spectrum 48K

Alıntıları Göster
    sizler sanşlısınız gene benim ilk pcmim halada kullanıyorum..

ben lise ikiye gidiyordum o zamanlar okula yeni başlamıştım pc o zaman alınmıştı markası arçelik.. 3 senedir hala aynı makineyi kullanıyorum.

sistem gene 1 gb ram bellek(512 ye ekleme yaptım)
    128 mb külüstür ge force fx 5200
    120 gb hdd.
    dvd rom-cd-rw

bilgisayarı aldığım tarih 2005 yılında aldım.. ilk bir seneye kadar boza yapa boza öğrendim şimdi iyi alıştığım için şakır şakır kullanıyorum yavaş yavaş donanımlarınıda öğrendikmiydi iyi olur.
    format vs.. falan yapıyorum şimdi.

bu arada ilk aldığımda meraktan kutuları açıp monitör vs.. bakmıştım hep. hey gidi hey aradan bir kaç gün geçti.. bilgisayar açılmıyor.. alla alla ne oldu buna?
    akşama kadar tık yok orayı kurcaladım burayı kurcaladım güç kaynağının düğmesi varmış meğersem açtım.. neyse bende bilmiyorum tabi ne olduğunu bir açtım baktım pc çalışıyor.. boşa sinir olmuştum o gün tek suç o günü güç kaynağının sigorta düğmesini bilmememdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre654

1999-2000 di sanırım . Babam pc öğretmeniydi ve pc almıstı ben daha süttüm 6-7 yaşlarında flndım sanırım. Bilirdim bilgisayarın ne olduğunu ve ilk geldiğinde pc'yi kuran abinin kafasının etini yemiştim. Abi oyun varmı oyun oyun yüklesene fln die hiç susmadan konustuğumu hatırlıorum sonunda babam azarlamıştı.

Şuan p2 işlemcili bilgisayarımın monitörü ayağımın altında duruo masanın altında ayaklarımı koymak için kullanıorum...

Bu bilgisayarımıda 8. sınıf yaz döneminde almıştım. İlk çift çekirdekli bilgisayarlardan olması baya bi hava katmıştı bana...

Hea bide ilk laptopum geldiğinde manyak sevinmiştim. Monitörüne bile dokunamıodum kıyamıodum. 7. sınıftı sanırım şahsıma ait alınmıştı. Laptopubumun keyfi apayrıydı yaa şimdi lise 3 olduk ne çabuk geçio zaman pff....

Alıntıları Göster
    2004tü sanırım..zar zor annemi ikna etmiştim ağlaya sızlaya..bizim sınıfta herkezin var bi benim yok falan filan

en sonunda gittik bir sistem toplattırdık..

perşembe günü getiricez evinize dediler..saat geçmek bilmiyor..2-3 gün oldu tık yok adamlardan..ama hergün arıyorum gelmedi falan diye.sonunda bugün akşam gelicek dediler..saat 9 gene giden yok..saat 11 ama ben pencerenin önünde ağaç oldum..annem ve komşu sevincimi baltalıyorlar.oğlum hadi yat yarın gelir falan diye..ama saat 11:30da geldi pc..
    adamları cepten arıyorum nerde diye gelicek diyorlar..arabanın modelini öğrendim..artık pencere önünde citroen ticari araç arıyorum.:.[sm=evillol.gif

sonunda yanaştı eve ben hemen aşağıya indim..adamlar getirdi kurdubön bön bakıyorum pcye..yok açmaya kıyamıyorumsonunda açtım ve ilk oyunumu oynadım..içinde subarı falan olan bi msdos oyunu

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.