Şimdi Ara

Bilgisayar Aldığınız ilk Gün....-' (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
4.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: egomanyak.

quote:

Orjinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Orjinalden alıntı: The_İllusionist

1998'de bizim evde bilgisayar varmış...(3 yaşındayım o zamanlar)

oha forumda 10 yaşında olanlar mı var?

sandıgından daha çok var :) aslında 13 ve benden küçük 5-6 daha kişi daha biliyorum isim vermim ama pokemon bölümüne gidersen en az 100 tane görürsün

Sen 13 yaşında mısın?

• quote:

Orjinalden alıntı: OnuR

quote:

quote:

quote:

sandıgından daha çok var :) aslında 13 ve benden küçük 5-6 daha kişi daha biliyorum isim vermim ama pokemon bölümüne gidersen en az 100 tane görürsün

Sen 13 yaşında mısın?

• ah ahh ilk geldiginde doom wardı ne oynardım kick off 07 wardı birde mouse klavyeyle oynardık ah eski günler ahhh
  • ilk gün mü 3-4 saat solitaire aramıştım
  • egomanyak yattın mı?
  • başka hikaye yok mu? doyamadım.
  • 99 yılının mart ayında almiştim
    celeron300a
    32 mb ram
    3.2 gb hdd
    40 x cdrom
    14" bi monitor
    4mb sis ekran kartı

oyun oynicam diyo okula gitmez olmuştuk ozamanlar
  • up
  • 98 yılı olması lazım 1 sene oynayabilir2. veya 3. veya 4. sınıftayım babam ilk bilgisayarı aldı herşeyi arçelik ti monitör-kasa-klavye-mouse mikrofon da vardı yanlış hatırlamıyosam tarayıcı da vardı ve hiç unutmam abimle kavga ederdim midtown madness 2 oynardık abimle bilgisayar özelliklerini fiyatını bilmiyorum o zamanlar kafam basmıyodu en son 2006 da 1.200 ytl ye yeni pc aldım 512mb ram 512 ekran kartı 2.8 çift çekirdek bu arada 2gb ram arıyorum 533 mhz ddr2 bursa içi
  • Sene 2007ydi Hatta 03.19.2007

İşe başlayalı 6-7 olmuştum. Hiç durmadan para biriktirdim.Sonunda kendi bilgisayarıma kendi paramla kavuşmuştum.Eve getirdiğim gün daha bilgisayar masası gelmemişti.Bende mutfaktaki masayı gecenin bi yarısı odama transfer etmiştim.
  • 95 den beri bilgisayar kullaniyodum iş yerinde cafelerde ark ortamlarinda ama ilk eve bilgisayarimi eve almak zorunda kalmiştim oda 2002 yilinda almiştim.. o zaman ugraşmak istemedigim ve sadece iş olayi için hazir pc almiştim.. arçelik marka.. bu bilgisayari 2007 yilinin temmuz ayina kadar kullandim.. en son artik pc yetmemeye sorun vermeye başlayinca eski kiz arkadaşima hediye etmiştim sonra gidip başka bilgisayar aldim.. onuda şirkete götürmek gerekti evde yine pc'siz kalinca şu an tüm özellikleriyle fazlasiyla yeten bi pc topladim... 3 gb ram 8800 gt 512 mb ekran karti 2,8 intel core 2 duo vista..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seddoo. -- 8 Kasım 2008; 2:44:24 >
  • Sene 1999 yazı allahtan yaz tatilinin başıydı okula gitcen gelcen derdi yok öyle bir heyecan yoktuda bekle babam bekle bilgisayar gelcekti ama ben 64mb lik ram i 128 mi ne yaptırdım filan işte 2 gün onun için bekledim yazlıktaydık ben pencerenin önünde bi aşağı bi yukarı gelip gidiyom ölcem heycandan geldi işte kurdular falan p3 450 ve dvd rom var sene 1999 (millete 4x derdim millet dalga geçerdi ne 4x mi olur aslında 4x10 )10mb ati destekli creative ekran kartı ve creative ses kartı vardı unutmam ben git ses kartının driver ı nı sil 1 tek cd vardı hem ses hem ekran kartı driver ı ben anlamam diğerlerini çaldılar sandım aslında tek cd cahillik işte :D . 2006 ya kadar kullandım dvd rom o zamana kadar hiç bozulmadı hayret. half life yüklemiştik yeni ne oynanırdı ama internet cafede multi gördükten sonra evde ne denedim multi ye girmek için carnageddon lar fifa 99 lar 98 ler

ekran kartı çok ilginç aslında 8mb di ama ati desteğiyle 10 a kadar çıkıyordu o zamandan ilginç bir paylaşımlı ekran kartı gibi bişey

herkesin ilk bilgisayar markalı çok az kişi toplatmış heralde markalı alanda sonra toplamadan vaz geçmemiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalahamari -- 8 Kasım 2008; 3:15:04 >

• quote:

Orjinalden alıntı: OnuR

quote:

quote:

quote:

Sen 13 yaşında mısın?

• 2005'in Mart ayıydı. Keysmart masaüstü bilgisayar almıştık. Benim ilk bilgisayarım. Şu an bir yıl önce aldığımız Asus X51R bilgisayarı kullanıyorum.
  • ilk bilgisayarımı 2001 yılında almıştım. 4. sınıfa gidiyordum o zamanlar. Camın önünde oturup babamın gelmesini bekliyodum. Arabayı görünce koşa koşa dışarı çıktım. Ayağımı kapıya vurmuşum çıkarken. Ayağım kıpkırmızı olmuş ama hiç bi acı duymadım heyecandan. süperonline dan 3 aylık internet paketi hediye vardı. Ama nereden nete gireceğimi bilmiyordum. süperonline guide diye bi cd vardı onu takıp takıp kurcalıyodum.
  • 2000 yılında ben lise 1 e giderken mayıs ayında alındı bilgisayar 800$ a alındı.Alınana kadar 50 takla attım bilgisayarı aldırmak için. oyun oynamak için istediğimi üzerine basa basa söylüyordum. babam sürekli inat etti. bisiklet alırkende aynısını yapmıştı. sonunda anneminde yardımıyla aldırdım.
    evde bilgisayar kurulurken benim gözlerim parlıyordu. annem dur heyecanlanma alındı işte bilgisayarın senin artık o diyodu.
    bilgisayarı kurulumunu yapan arkadaşlar bana bakıyodu sürekli. bu arada bilgisayar alınmadan 2 sene önce 2 tane kocaman bilgisayar masası alınmıştı.
    tabi 2 sene boyunca ders çalışma masası olarak kullanıldı onlar . kurulum bitti elemanlar gitti ,ben hemen çıkardım oyun cd lerini. babamla baya tartıştık tabi bu sırada annem saolsun arayı gene düzeltti. 5 saat boyunca half life, need for speed oynadım. mp3 lerimi yedekledim. kliplerimi düzenledim.
    babam hiç yararlı bişi yapmıycakmısın diyodu. fiş tablosu yaptım ona nasıl kullanıcağını öğrettim "bu iyi bişey" dedi. (amcamın matbaa sında celeron333 makinada sabahlara kadar excel , corel draw , fotoshop 5 kullandığım için baya anlıyordum bilgisayardan.) bilgisayarın özellikleri.

p4 1.7
    gigabyte rd ramli anakart
    2x128 rd 800mhz ram (yani bundan 8 yıl önce ben 800mhz ram kullanıyodum )
    ge-force mx440 64 mb 64 bit ekran kartı
    20gb maxtor harddisk
    17" LG monitor CRT (sanki lcd vardı ozaman)
    microsoft klavye mouse (şuan o klavyeden yazıyorum. daktilo gibi )
    multi medya hoparlorler. (1 ay sonra araba anfisi+2 tane 25cm subwoofer taktım )

2 ay kurulduğu gibi kullandım sonra yavaşlamaya başlayınca format atıcam dedim ve verilerim hepsi gidicekti çünkü hdd tek sürücüydü.
    f disk nasıl yapılıyor amcamdan öğrendim. tabi o zamanlar winme win98 kullanıyoduk

3 ay sonra bilgisayarı parça parça ayırdım. anakartı bile kasadan söktüm. babam gördüğünde bunu toplaya bilirsen senden mühendis olur dedi.
    nasıl söktüğümü hatırlıyordum. hepsinin tozlarını yağlı boya fırçası ile temizledim. tekrar taktım . toplamda 3 saatimi aldı. açılmadı tabiki anakart pilinide çıkarmıştım. "f1 to default setting or f2 to configure setting" diyodu. default dedim , tabi bu sırada ben titriyorum "ya açılmazsa" diye.
    sonuçta hiç bişi olmadı aynen çalışmaya devam etti. babam "kolay bişimiş zaten" demekle yetindi.

şuan o bilgisayar nabıyo diyosanız. şuan o bilgisayara p4 2.8 işlemci taktım. ati 9250 ekran kartı taktım . kullanıyorum halen

yaklaşık 3 senedir, yok "dolar ucuzlasın",yok "parçalar ucuzlasın", yok "daha iyisi çıksın" , para yok gibi bahanelerle bilgisayar değiştirmeyi erteliyorum.
    artık babam bile değişelim artık şunu diyo.

trabzonda üniversite okuyorum . evde kalıyorum tanıdıklarımın bilgisayarlarına format atıyorum. kuramadıkları oyunları,programları kuruyorum.
    her gelen "yusuf bu(bilgisayarımdan bahsediyo) ne?" diyo. zaten p4 2.8 işlemci ve 9250 ekran kartına para vermedim. durumuma acıyan arkadaşlar hediye etti.

şuan bir bilgisayar alsam aynı şekilde heyecanlanacağıma eminim. bu arada bilgisayarın son halini merak eden arkadaşlara .
     Bilgisayar Aldığınız ilk Gün....-'

klavyede burda (ev arkadaşımın bilgisayarı com.tr oda forumda )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirasa -- 8 Kasım 2008; 13:13:06 >

• ilk bilgisayarımı 21 yaşında aldım. 2005 te. Kendi paramla. aldım. Ama ilk gördüğüm bilgisayar oyunu 97 mi ne yılında arkadaşlarla atari salonu ararken baktık bi cafe açılmış. Gittik elemanlar Halflife oynuyo. Birden şok oldum. Ohaa dedim kendi kendime. Olm bu bildiğin gerçek gibi lan dedim arkadaşlara. O zamanlar benim bildiğim en gelişkin oyun atari salonlarının yeni efsanesi tekken 3 tü. Daha iyisi yapılamazdı. Neyse arkadaşlarla otursak mı dedik sonra cesaret edemedik. Hayatımızda mouse tutmamışız işin ucunda rezil olmak var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: WhyTheyCallMeInsane

2000 yılında ben lise 1 e giderken mayıs ayında alındı bilgisayar 800$ a alındı.Alınana kadar 50 takla attım bilgisayarı aldırmak için. oyun oynamak için istediğimi üzerine basa basa söylüyordum. babam sürekli inat etti. bisiklet alırkende aynısını yapmıştı. sonunda anneminde yardımıyla aldırdım.
    evde bilgisayar kurulurken benim gözlerim parlıyordu. annem dur heyecanlanma alındı işte bilgisayarın senin artık o diyodu.
    bilgisayarı kurulumunu yapan arkadaşlar bana bakıyodu sürekli. bu arada bilgisayar alınmadan 2 sene önce 2 tane kocaman bilgisayar masası alınmıştı.
    tabi 2 sene boyunca ders çalışma masası olarak kullanıldı onlar . kurulum bitti elemanlar gitti ,ben hemen çıkardım oyun cd lerini. babamla baya tartıştık tabi bu sırada annem saolsun arayı gene düzeltti. 5 saat boyunca half life, need for speed oynadım. mp3 lerimi yedekledim. kliplerimi düzenledim.
    babam hiç yararlı bişi yapmıycakmısın diyodu. fiş tablosu yaptım ona nasıl kullanıcağını öğrettim "bu iyi bişey" dedi. (amcamın matbaa sında celeron333 makinada sabahlara kadar excel , corel draw , fotoshop 5 kullandığım için baya anlıyordum bilgisayardan.) bilgisayarın özellikleri.

p4 1.7
    gigabyte rd ramli anakart
    2x128 rd 800mhz ram (yani bundan 8 yıl önce ben 800mhz ram kullanıyodum )
    ge-force mx440 64 mb 64 bit ekran kartı
    20gb maxtor harddisk
    17" LG monitor CRT (sanki lcd vardı ozaman)
    microsoft klavye mouse (şuan o klavyeden yazıyorum. daktilo gibi )
    multi medya hoparlorler. (1 ay sonra araba anfisi+2 tane 25cm subwoofer taktım )

2 ay kurulduğu gibi kullandım sonra yavaşlamaya başlayınca format atıcam dedim ve verilerim hepsi gidicekti çünkü hdd tek sürücüydü.
    f disk nasıl yapılıyor amcamdan öğrendim. tabi o zamanlar winme win98 kullanıyoduk

3 ay sonra bilgisayarı parça parça ayırdım. anakartı bile kasadan söktüm. babam gördüğünde bunu toplaya bilirsen senden mühendis olur dedi.
    nasıl söktüğümü hatırlıyordum. hepsinin tozlarını yağlı boya fırçası ile temizledim. tekrar taktım . toplamda 3 saatimi aldı. açılmadı tabiki anakart pilinide çıkarmıştım. "f1 to default setting or f2 to configure setting" diyodu. default dedim , tabi bu sırada ben titriyorum "ya açılmazsa" diye.
    sonuçta hiç bişi olmadı aynen çalışmaya devam etti. babam "kolay bişimiş zaten" demekle yetindi.

şuan o bilgisayar nabıyo diyosanız. şuan o bilgisayara p4 2.8 işlemci taktım. ati 9250 ekran kartı taktım . kullanıyorum halen

yaklaşık 3 senedir, yok "dolar ucuzlasın",yok "parçalar ucuzlasın", yok "daha iyisi çıksın" , para yok gibi bahanelerle bilgisayar değiştirmeyi erteliyorum.
    artık babam bile değişelim artık şunu diyo.

trabzonda üniversite okuyorum . evde kalıyorum tanıdıklarımın bilgisayarlarına format atıyorum. kuramadıkları oyunları,programları kuruyorum.
    her gelen "yusuf bu(bilgisayarımdan bahsediyo) ne?" diyo. zaten p4 2.8 işlemci ve 9250 ekran kartına para vermedim. durumuma acıyan arkadaşlar hediye etti.

şuan bir bilgisayar alsam aynı şekilde heyecanlanacağıma eminim. bu arada bilgisayarın son halini merak eden arkadaşlara .

klavyede burda (ev arkadaşımın bilgisayarı com.tr oda forumda )

Bende Anlatım ilk Pc 1999 almıstım 64mb ekran kartı 128ram vardı tabi ekran kartı markasını hatırlamıyorum islemciside intel celeron olması lazım emın degilim sonra 2003 gibi Yukarda gösterdigin pc var ya o casperdan mı bılmıyorum ondan aldım tabi ben kendim toplamıstım fakat peder fiyatı görünce olmaz dedi casper'dan ona yakın performansta pc aldı şuan onu kullanıyorum fakat bu yaz değiştiricem P4 islemci 768mb ram ve 128 ge-force fx5200 artık hiçbir oyun çalışmıyor üstüne bide ekran kartım bozuk gibi monitoru açıp kapıyor ekran donuyor filan sapıttı nedennın bende bılmıyorum çozum bılen varsa soylesın

• Sanırım rekor bende .1991 yılında almıştık.Tabi ben o zaman doğmamıştım .(1993)
  • @Karadeluq

ekran kartının driverlarında sorun var aynı sorun benim bi arkadaşın başına geldi.
    fakat nasıl çözüleceği hiç belli değil
    her formattan sonra değişik değişik oluyo bazen düzeliyo. bazen aynı görüntü gidip geliyo. ilk kullandığın driverları kullanmanı tavsiye ediyorum hiç sorun yaşamazsın. biz doğru driver i bulana kadar baya driver denedik
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.