Şimdi Ara

Bilgisayar ambulans gibi ötüyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet evet yanlış duymadınız. Bilgisayar ambulans gibi ötüyor. Ekran, Ram ve bios pili diceksiniz ama hepsini denedim daha önce bu tür bişey başına gelen varmı.

• Arkadaşım daha önce başıma böyle birşey gelmedi ama donanımında bir sorun oldu kesin, iyice bir araştır istersen..
  • Sürekli Ses-------------Güç kaynağı arızası
    Birçok kısa bip---------Anakart arızası
    1 Uzun------------------Bellek tazelenmesinde hata
    1 Uzun 1 Kısa----------Anakart veya BIOS çipi hatası
    1 Uzun 2 Kısa----------Ekran kartı arızası (Eski kartlardaki DIP switch kaynaklı)
    1 Uzun 3 Kısa----------Ekran kartı arızası
    2 Uzun 1 Kısa----------Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı)
    2 Kısa-------------------Bellek eşlik hatası (parity)
    3 Kısa-------------------Belleğin ilk 64K’lık bölümünde hata
    4 Kısa-------------------Timer hatası
    5 Kısa-------------------İşlemci hatası
    6 Kısa-------------------Klavye işlemcisi hatası
    7 Kısa-------------------İşlemci hatası
    8 Kısa-------------------Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
    9 Kısa-------------------BIOS ROM hatası
    10 Kısa------------------CMOS okuma/yazma hatası
    11 Kısa------------------Tampon bellek hatası (Cache)

• Naaniinaaniinaanii diye ötüyorsa (komik oldu bea) işlemci hatasıdır. İşlemci hatası da ya fsb ve çarpan ayarları hatası ya da bios'dan ayarlanmış düşük devirde dönen fan veya yüksek sıcaklığa çıkan işlemci hatasıdır. Bios sıfırlayın ve tekrar deneyin. Bios sıfırlamayı bilmiyorsanız sorun ya da aramayı kullanarak hemen bulun. Umarım sorununuz çözülür.
  • EVDE HASTA VARDIR
  • İşlemci ısısının çok yükseldiği durumlarda bu ses çıkar. CPU fanına toz dolmuş olabilir. Temizleyip yeniden deneyin
  • quote:

Orjinalden alıntı: CsNiPeR

İşlemci ısısının çok yükseldiği durumlarda bu ses çıkar. CPU fanına toz dolmuş olabilir. Temizleyip yeniden deneyin

benim fanda doldu ama temizlemeye yani sökmeye korkuyorum başka bir temizleme yolu var mı acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam korkutmak istemem ama aynısı başıma geldi. bende işlemcinin işi bitmişti...amd 2200 gitmişti.. nforce2 chipsetli asus anakartın başında da bu bela vardı. Aynı sesi çıkarıyordu..

İlk başta kasa start düğmesinin tam yerine oturmaması sonucu voltaj 3-4 kere gitti geldi. Ve güç kaynağı gerilimi iyi süzemediği ( dandik olduğu için) için bilgisayar kendini kapattı bir daha açtığımda da işte senin dediğin ses çıkmaya başladı...
    Senin yaptığın gibi herşeyi denedim ve sonuçta sistemin başka işlemciyle iyi çalıştığını gördüm. Yani işlemcinin işi bitmişti. Ne yaptımsa bu işlemciyi çalışltıramadım.Başka anakartlarda da denedim ama nafile...

Sen de bir dene istersen başka bir anakart üstünde, veya başka işlemci kullanarak... Kesin sonuç için başka yapışlacak bişi yok maalesef.. Geçmiş olsun...İyi günler diliyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozdemir_

quote:

İşlemci ısısının çok yükseldiği durumlarda bu ses çıkar. CPU fanına toz dolmuş olabilir. Temizleyip yeniden deneyin

benim fanda doldu ama temizlemeye yani sökmeye korkuyorum başka bir temizleme yolu var mı acaba?

Korkmana gerek yok. Basit bişeydir zaten. Biraz dikkatle çok rahat yapabilirsin.
    Fanı söktükten sonra iyice işlemci yüzeyini ve soğutucunun altını temizle. Islak mendille yada kolonyağı ile temizleyebilirsin. Özellikle fanın aralarına giren ve havanın geçmemesini sağlayan toz tabakasını iyice temizle.
    Tüm temizlik bitince ısıl iletkeni işlemcinin üzerine az bir miktar sür ve tüm yüzeye dağıt. Ve fanı tak

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ozdemir_

quote:

Korkmana gerek yok. Basit bişeydir zaten. Biraz dikkatle çok rahat yapabilirsin.
    Fanı söktükten sonra iyice işlemci yüzeyini ve soğutucunun altını temizle. Islak mendille yada kolonyağı ile temizleyebilirsin. Özellikle fanın aralarına giren ve havanın geçmemesini sağlayan toz tabakasını iyice temizle.
    Tüm temizlik bitince ısıl iletkeni işlemcinin üzerine az bir miktar sür ve tüm yüzeye dağıt. Ve fanı tak

teşekkürler bilgin için hepsi tamam da ısıl iletken dediğin termal macun mu
    bilmediğim için soruyorum

• evet
  • eyvallah yarın arkadaştan alayım da temizleyeyim bu sesten kurtulayım artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorrabave

Evet evet yanlış duymadınız. Bilgisayar ambulans gibi ötüyor. Ekran, Ram ve bios pili diceksiniz ama hepsini denedim daha önce bu tür bişey başına gelen varmı.

ben anakartın vidalarını söküp tekrar sıktığımda sorun düzelmişti bir deneyin isterseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: italyanaygiri

quote:

Evet evet yanlış duymadınız. Bilgisayar ambulans gibi ötüyor. Ekran, Ram ve bios pili diceksiniz ama hepsini denedim daha önce bu tür bişey başına gelen varmı.

ben anakartın vidalarını söküp tekrar sıktığımda sorun düzelmişti bir deneyin isterseniz.

Kardesim 11 sene önce acilmis konuyu ebedi istirahatgahindan uyandirmissin bahsedilen bilgisayar artik muzelik :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: paradox08

quote:

quote:

Kardesim 11 sene önce acilmis konuyu ebedi istirahatgahindan uyandirmissin bahsedilen bilgisayar artik muzelik :)

1 hafta önce fx5200, ddr 512 mb ram, 2.4 ghz pentium 4 işlemcili 2003 yılında aldığım bilgisayarım ötmeye başladı da bende başka öten var mı diye aradım sorunu çözerim belki diye :D yalnız 2006 da açılmış konu farketmemişim :D :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: paradox08

quote:

quote:

1 hafta önce fx5200, ddr 512 mb ram, 2.4 ghz pentium 4 işlemcili 2003 yılında aldığım bilgisayarım ötmeye başladı da bende başka öten var mı diye aradım sorunu çözerim belki diye :D yalnız 2006 da açılmış konu farketmemişim :D :D

İyi niyetinizden suphem yok kardes bende konuyu gorunce yardim maksadiyla girdim okudum hatta daha sonra tarihi gorunce sessizce ciktim uyanmasin diye :) Saglicakla kal...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• alın beni şunun elindenmi desin yani onunda tepkisi bu garibim :D konu çözüldüğüne göre trollüyebilirim dedim :D kolay gelsin kardeş...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.