Şimdi Ara

bilgisayar ara sıra donuyor ve ekran kahve,siyah.. renk oluyor.Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sistem belli bir çalışmadan sonra bazen donup kalıyor ve ekran kararıyor . siyah,kahverengi....değişik renklerde öylece donuyor bende mecbur reset atıyorum.
    aşırı işlem yaptığımda da ekran kapanıyor ve donuyor.
    part dosyaları çıkarırken bozuk diyor veya herhangi bir yüklemede sorun yaşıyorum.

Hangi donanımdan kaynaklanır?Yardımcı olursanız sevinirim.
    Ne yapmam Lazım

Sistemin özellikleri
    İşletim Sistemi Adı Microsoft Windows 7 Ultimate 64 bit

ankart Gigabyte H55-UD3H

İşlemci Intel(R) Core(TM) i5 CPU 650 @ 3.20GHz, 3193 Mhz, 2 Çekirdek, 4 Mantıksal İşlemci

ram PATRIOT 4GB (2*2GB) Sector 5 Gaming DDR3 1333MHz CL9 Dual Kit Ram

ekran saphire viper x ddr5 1gb hd 5750

power 480 watt xtrem..

• İlk olarak ( Başlıktaki izleniminizde ) sorunun ekran kartı kaynaklı olabileceği gözüküyor, ancak part dosyalarında sorun yaşamanız ve grafiksel problemler, genellikle RAM'lerde bozulmaya işaret eder.

Bellek modüllerinizi ( Çift modül ) teker teker sistemde dönüşümlü bir şekilde her iki RAM'i de deneyinizin bir sorun gözlemecek mi?

Ayrıca Memtest86+ yazılımını NET aracılığı ile indirin ve ( Kalıp Dosya biçiminde ) boot edilebilecek şekilde yazdırın. Daha sonra sistem açılışında RAM'lerinizi test ediniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 5 Ağustos 2010; 19:49:45 >
  • altdaki resimde göründüğü gibi ram test yaparken
    http://img22.imageshack.us/img22/425/photo0020p.jpg
    ramteset err bits %100 de= 32564
    1 tane slotunu çıkardım
    belli bir zaman sonra ekran kavrengi--aaltın sarısı bir renk kapladı ve dondu ne reset atabiliyorsun nede bilgisayarı kapatabiliyorsun uzun basarak kapatıp acıyorum.

ekran kartına baktım görüntüde herhangi biz çarpıklık olmuyor,oyun oynaya biliyorum .

oynadığım oyunların bazılarının setuplarını yüklemiyor ve 1335 hatası bit hata veriyor .normalde önceden çok iyi yüklemişti hata yoktu.

• altdaki resimde göründüğü gibi ram test yaparken
    http://img22.imageshack.us/img22/425/photo0020p.jpg
    ramteset err bits %100 de= 32564
    1 tane slotunu çıkardım
    belli bir zaman sonra ekran kavrengi--aaltın sarısı bir renk kapladı ve dondu ne reset atabiliyorsun nede bilgisayarı kapatabiliyorsun uzun basarak kapatıp acıyorum.

ekran kartına baktım görüntüde herhangi biz çarpıklık olmuyor,oyun oynaya biliyorum .

oynadığım oyunların bazılarının setuplarını yüklemiyor ve 1335 hatası bit hata veriyor .normalde önceden çok iyi yüklemişti hata yoktu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.