Şimdi Ara

Bilgisayar arada donuyor adet haline geitirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba bilgisayarım 15 dakkada 3 kez falan donuordu oyunlardan beni soğutuyordu bilgisayarcıya gittim ekran kartı ağrızası dedi tamam. çıkardım ekran kartını 2 3 ay anakartın ekran kartıyla oynadım sonra bikeredeaha dondu
    adam dediki eski kartın driverini sil sildim 3 ay donmadı yeni ekran kartı aldım rx460 bikere daha dondu bazı yerlerde ekran kartı eski kalmış güncellledim demin gene dondu sebebi nedir bazı yerlerde hala eski veya anakartın ekran kartınımı görüyor biosta olabilirmi böyle bişey yardım lütfen

• melosdasdasd kullanıcısına yanıt
    Denetim masasından Nvidia'yı sildikten sonra tam silmek için ddu ile güvenli modda Nvidia'yı silmek gerekir.

Aynı şekilde AMDyede yapacaksınız.
    Ondan sonra driver kurun

Birde bios güncellemesi yapın bazen biosdan kaynaklı olabilio bütür durumlar.

Donma sadece oyundamı yapıo yoksa normal kullanımdamı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crysef -- 25 Aralık 2016; 15:50:52 >
  • crysef kullanıcısına yanıt
    dedğim gibi hatta kartı psuyu siz tavsiye etmiştiniz aldıktan sonra 2 kere dondu bios güncellemesi nasıl yapıcam .Birde güvenli modda başlatım nerde siliniyor yardım ederseniz.
    hayır oyunplarda değil normal dolaşırkende
    Ddu kullanmı burdan bakabilirsiniz.
    programı kurduktan sonra size güvenli modda açılsınmı diye sorar.

Yada başlatma seçeneği çıkar ordan güvenli modu seçince otomatik olarak güvenli modda açar pcyi ve programı

http://uzmanim.net/soru/display-driver-uninstaller-ddu-nedir-nasil-kullanilir/63947

Bios güncellemesi yapmak için anakartın marka modeli bilmeniz gereklidir.

Daha sonra anakartın marka modeli grip sitesinden modeli bulun support yada destek yazan bir seçenek olmalı ona tıklayın ordanda bios seçenegine tıklayın ve ordan en son versionu indirin

genelde indirdiniz dosya zip biçiminde olur eğer zip biçiminde ise winrar ile dosyaları çıkarın ve masaüstüne atın.

Zip biçiminde olup olmadığını nerden anlarım derseniz indirdiniz dosyaya sagtıklayıp özellikler deyin orda yazar

Daha sonra boş bir USB bellek bulun
    Yada boşaltın.

Daha sonra USB belleği biçimlendirin fat32 olarak sonra masaüstündeki dosyaları USB atın

Sonra biosa girin anakart markasına bağlı olarak bios güncelleme seçenekleri farklı olur internetten anakart marka sını yazıp bios güncellemesi yazarak bakabilirsiniz.

Neyse genelde uefi wnflash die seçenek olur ve oradan USB seçersiniz usbden dosyayı gösterirsiniz ve bios güncelleme yapmaya başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crysef -- 25 Aralık 2016; 16:51:46 >

ddu yu yaptım clean ve restart dedim yeniden yüklendi anakartta casper nirvana yazıyor bumudur? biosuda halletmeye çalışıcam teşekkürler bide bir ara forum açmıştım ekran kartı ve psu ısınıyor diye ben msı afterburnerdan temp limiti 70 e çektşim ısınmada fan seside azaldı bi sorun olmaz dimi?
    Anakart Casper Nirvana yazıosa bazen anakarta bakmakla bulunmuo bu durumda
    Pcnin tam modeli öğrenip Casper sitesine bakın ve ordan bios güncellemesini indirin.

Ben karta hiç temp limit yapmadımdan bşy diemicem ama fan sesi azldına göre büyük ihtimalle kartın gpu frekansını azaltıodur.
    Bide derecede azaldı yani gpu derken sıkıntı olurmu
    Hem derece azalıp hemde fan sesi azalması
    Demek kartın gpu frekansını azalttığını diyebilirim.

Yani bir oyunda normalde 100fps verecek ise gpu frekansı azalma değerine göre vereceği fpsde daha az olacaktır.

Normal kullanımda bi problem olmaz.
    Daha az performans alırsınız okadar yani 100 yerine 80gibi.
    hmm tammadır ya sıkıntı yok benim için bozulmasında fps aynıu gibiydi ama yani insin bişey olmaz bozulmasında
    İyi günler tekrarda ddi la driverleri temizledim dün gene dondu mavi ekran verdi resmini bulabilirsem atacağım biosu güncellemediğimdenmi acaba ?? Yardım lütfen
    Mavi ekran bir çok sebebten meydana gelebilir.

Ama sadece ekran kartını takınca yapıosa anakarttan kaynaklana bilir.

Casper yada markalı bilgisayarlardaki anakartlar pegatron gibi anakart markaları kullanırlar ve bu markalarda her ekran kartını kabul etmez.

Bunu çözmek için anakart bios güncellemek gerekir.

Eğer bios güncellendiği halde hala devam ediyorsa ozmn anakartı değiştirmek gerekir.
    Teşekkürler güncelleyip size döneceğim teşekkürler.
    merhabalar ben ana kartı driverini nasıl yükleyecem.Markayı buldum ama kodu model numarasını bulamadım yardım edermisiniz drıver tool kit indirdim ama yapamıyorum yardım lütfen nasıl yapacağım?
    Driver toolkit fln olmaz.

Casper sitesinden arıcaksınız.
    Burdan deneyin birdehttp://www.casper.com.tr/yazilim-ve-surucu-arama
    Buraya baktımda seri numarası falan istiyor onu nerden bulcam
    İlla seri no die bşy yok

Alttan ürün kategorisi seçde
    Sonra modelini fln gir.
    Pekiya ürün modeli dhgx falan ona nerden bakabilirim.
    ürün modelinin mi ne onu soruyuor nasıl görücem onu
    Modeli derken kasanın modelini istiyor
    Sistem özellliklerini işlemci HDD ekran kartı bilgilerini ve casper yazıp arıcaksınız tam modeli bulmak için ve fotoğraflardan bakıp buldunuz modelin tipi sizin kasayla aynı olmalı.

ama biraz Casper siteyi inceledim ve anakart modelleri gördüm yani kasanın modeli burda değilse kasanın içini açıp anakartın tam modeline bakıp Casper sitesinden driver indireceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crysef -- 30 Aralık 2016; 22:38:24 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.