Şimdi Ara

Bilgisayar arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Evdeki masaüstü bilgisayarımda elektrik gidip geldikten sonra sorun yaşanmakta. Sıkıntı şu Bilgisayar çalışıyor gibi görünüyor ancak Monitore görüntü gelmiyor, ayrıca
    ön tarafta bulunan ışıklardan kırmızı olan ( Harddisk ışığı sanırım ) sürekli yanıyor görünmekte. Bana bu konu hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: temizerb

Merhaba,

Evdeki masaüstü bilgisayarımda elektrik gidip geldikten sonra sorun yaşanmakta. Sıkıntı şu Bilgisayar çalışıyor gibi görünüyor ancak Monitore görüntü gelmiyor, ayrıca
    ön tarafta bulunan ışıklardan kırmızı olan ( Harddisk ışığı sanırım ) sürekli yanıyor görünmekte. Bana bu konu hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim

Merhaba

Monitrunuzde bir siyah ekran durumu söz konusu mu acaba? Ve HDD'nin sürekli yanmasi HDD ile ilgili bir teknik problemin var oldugunu belirtebilir. Yada ekranınızla ilgili bir problem olabilir ama pek zannetmiyorum ekrandaki teknik sorun oluşacağini.. Ekranda siyah ekran söz konusu ise kasanızdaki güç ünitesi ile bağlantisi olabilir. Eğer o kısımda bir problem oluşmuş ise otomatik oalrak anakart ve ekran kartında problem olmuş olabilir. İmkanınız var ise HDD'nizi başka bir kasada çaliştirmaniz daha iyi bir tablo gösterebilir.

• Merhaba,

Ekran kapalıymış gibi duruyor kasanın arkasından kabloyu çıkardığımda NO VGA SIGNAL yazıyor takınca yeni ekran siyah olarak kalıyor. Ayrıca kasada iki adet HDD var tek tek denesem işe yararmı
  • eğer harici ekran kartı varsa siz kabloyu ordan çıkartın onboard (anakarta tümleşik) olana takın sorun yine düzelmezse klavye ve fare bağlantılarını çıkartın çünkü klavye ve fare bazen ekranı kilitleyebiliyor.
  • Ekran Kartını onboard olarak çalıştırın.
    Sorun devam ederse ramleri test edin.
    Sorun devam ediyor ise anakartınızın değişme vakti gelmiş demektir.
  • Merhaba,

Onboard ekran karti yok ancak gittigidiyorda sifir makineler 350 TL gibi galiba onlardan alicam, ancak amd islemciler nasil bilgisi olan varmi. FS2004 kullaniyorum problem cikarmi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: temizerb

Merhaba,

Onboard ekran karti yok ancak gittigidiyorda sifir makineler 350 TL gibi galiba onlardan alicam, ancak amd islemciler nasil bilgisi olan varmi. FS2004 kullaniyorum problem cikarmi.

Nasıl yok olması lazım onboard sız ana kartmı olur...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Güç Kablosu Sorunu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ram'lerinizi tek tek deneyin. Eğer bir adet ram'iniz varsa başka bir ram ile deneyin. Ekrana görüntü gelmeme problemi genellikle ram'lerden kaynaklanır. Ayrıca elektrik gidip geldikten sonra bu sorun ortaya çıktı demişsiniz. Ram'ler voltaj dalgalanmalarından çok etkilenir. Dolayısıyla sorunun ram kaynaklı olması muhtemel.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.