Şimdi Ara

Bilgisayar Güç Kablosu Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
15.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Selamın Aleykum arkadaşlar benim 5 senedir kullandigim Casper masaustu bilgisayarimin adı Güc Kablosu zannediyorum (Priz ile Kasaya baglanan Pc nin calismasini saglayan) Kablo Elleyince Pc nin kapanmasina neden oluyor kasaya bile temas edince bilgisayarin kapandigi oluyor her zaman olmuyor kasanin arkasinda sorun iyice bastirsam bile guc kablosunu arkadaki kablolar vb. El temas edince aniden kablodan cizirti cikip pc kapaniyor bunun sebebinnedir kabloyumu degistirmem gerek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremgs536, -- 6 Ağustos 2016; 16:31:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Güç Kablosu Sorunu: Belirtileri ve Çözümleri

Bilgisayar güç kabloları, bilgisayarınızın düzgün çalışması için hayati önem taşır. Bununla birlikte, zaman zaman arızalar meydana gelebilir ve bu da çeşitli sorunlara neden olabilir. İşte bilgisayar güç kablosu sorunlarının en yaygın belirtileri ve bunları nasıl giderebileceğiniz:

• Bilgisayar Açılmıyor: Bu, güç kablosundaki bir arızanın en bariz belirtisidir. Kabloda hasar olup olmadığını kontrol edin veya farklı bir kablo kullanmayı deneyin.
    • Monitör Güç Kablosu Temassızlığı: Monitör açılmıyorsa veya titriyor ise, güç kablosu temassızlığı olabilir. Kablo bağlantılarını kontrol edin ve gerekirse yeniden bağlayın.
    • Monitör Kablosu Temassızlığı: Monitörde cızırtılı bir ses veya görüntü bozulması, monitör kablosu temassızlığına işaret edebilir. Kabloyu tekrar takın veya değiştirin.
    • Monitör Güç Kablosu Cızırtı: Güç kablosundan cızırtı sesi gelmesi, gevşek bir bağlantı veya hasarlı bir kablo olduğunu gösterir. Kabloları kontrol edin ve değiştirin.

Bilgisayar güç kablosu sorunlarını çözmek için şu adımları izleyebilirsin:

1. Güç kablosunda herhangi bir hasar olup olmadığını görsel olarak kontrol edin.
    2. Güç kablosunu hem bilgisayardan hem de güç kaynağından çıkarın ve yeniden takın.
    3. Farklı bir güç kablosu kullanmayı deneyin.
    4. Sorun devam ediyorsa, güç kaynağını kontrol ettirin veya değiştirin.

Bilgisayar güç kablosu sorunlarını çözmek için kalifiye bir teknisyenden yardım almanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu arada 2 senedir falan var bu sorun ancak kasaya ellemeden falan idare ediyoruz iste oyle kaldi sorun her zaman olmuyor ancak bazen pc ye bakarken bile aniden temasi kesiliyor kablonun kasaya takili olmasina ragmen anlatabilcegim..

• monitör ile kasa arasında bir kablo vardır ucu mavi görüntü kablosudur.
    çok eskiden monitörün elektrik kablosuda psu üzerinden paralel yapılırdı ama senin sistem beş senelikmiş bunu düşünmedim bile.

sen kablonun bi resmini buraya koy bakalım ona göre çözümünü yazalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

monitör ile kasa arasında bir kablo vardır ucu mavi görüntü kablosudur.
    çok eskiden monitörün elektrik kablosuda psu üzerinden paralel yapılırdı ama senin sistem beş senelikmiş bunu düşünmedim bile.

sen kablonun bi resmini buraya koy bakalım ona göre çözümünü yazalım.

Kardes pardon 4 senelik 5 yazmisim 2012 de aldim Casper 8 gb ram
    ddr3 İ5 3470 cpu 3 20 ghz Gt 630 4 gb ekran karti directx 11 sistemim anliycagin simdiki casper bilgisayarlardan gorunus olarak farki yok yani kablolarin bak resim atiyorum RESIMDEKI SOLDAKI KABLO BIRISI PRIZE BRISI KASAYA TAKILIYOR YANLISLIKLA MONITORLE KASA KABLOSU YAZMISIM AFEDERSIN BIRI PRIZE BIRI KASAYA TAKILAN COK HASSAS TEMAS OLUNCA KAPANIYOR RESIMDE SOLDA; Bilgisayar Güç Kablosu Sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremgs536, -- 6 Ağustos 2016; 15:45:19 >

• Yani guc power kablosu iste elektrik sesi gelip kapaniyor bilgisayari kullanabiliyorum orasi tamamda oyun kollari falan kasanin arkasina temas edilebiliyor onun icin sorun olusuyor yani kabloyumu degistirmem gerek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: keremgs536,

Yani guc power kablosu iste elektrik sesi gelip kapaniyor bilgisayari kullanabiliyorum orasi tamamda oyun kollari falan kasanin arkasina temas edilebiliyor onun icin sorun olusuyor yani kabloyumu degistirmem gerek?

dostum o kablolar genelde çok sağlam yapıdadırlar.
    kolar bozulmazlar.

bilgisayarın elektrik bağlantısını çek o kabloyo kasadan ayır.
    kablonun girdiği soketin içinde üç tane pin vardır.
    o pinleri elinle bi kontrol et bakalım içlerinde oynayan varmı?

eğer oynayan varsa soketin tamir edilmesi lazım.
    oynayan yoksa kablonun değişmesi yeterlidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

quote:

Orijinalden alıntı: keremgs536,

Yani guc power kablosu iste elektrik sesi gelip kapaniyor bilgisayari kullanabiliyorum orasi tamamda oyun kollari falan kasanin arkasina temas edilebiliyor onun icin sorun olusuyor yani kabloyumu degistirmem gerek?

dostum o kablolar genelde çok sağlam yapıdadırlar.
    kolar bozulmazlar.

bilgisayarın elektrik bağlantısını çek o kabloyo kasadan ayır.
    kablonun girdiği soketin içinde üç tane pin vardır.
    o pinleri elinle bi kontrol et bakalım içlerinde oynayan varmı?

eğer oynayan varsa soketin tamir edilmesi lazım.
    oynayan yoksa kablonun değişmesi yeterlidir.

Hm Anlıyorum kardes bide 2 bucuk senedir falan bu sorun vardi cok azda olsa ancak simdi daha cok hassas arkasindaki guc kablosuna bisey temas edince daha buyuk ihtimalle kapaniyor eskisinden hm 3 tane pin hem kasada hem takilan kabloda var BEN KABLOYU KONTROL ETMISTIM ancak KASADAKI 3 PINI KONTROL ETMEDIM KABLODA SALLANAN YOK tesekkurler yardimci oldugun icin suan yaLiktayim evde olunca dedigini kontrol ederim bilgisayar burda degil Soket dedigin KASADAKI 3 pin degilmi 3 beyaz cubuk yani Kablodaki 3 pin degil anladim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kablonun baglandigi Kasadaki 3 pin (duz cubuklarin) eger sallaniyorsa Tamir edilmesi gerekiyor diyorsun yani oynama sallanma yoksa guc kablosunu degistireyim sadece priz ile kasaya baglanan?

Birde zaten nadir olarak bilgisayarda guc kablosu takili olmasina ragmen monitorde sonyal yok diyor guc kablosunu bikac kere cikarip takiyorum prizdeki fisleri cikarip takiyorum duzeliyor benim pc nin huylari bir gariptir onunda senin dedigin kasa pinlerinden veya guc kablosundan oldugunu dusunuyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremgs536, -- 6 Ağustos 2016; 16:34:41 >
  • monitörün güç kablosu kasa güç kablosundan farklı mı? aynı ise ikisini değiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: K120

monitörün güç kablosu kasa güç kablosundan farklı mı? aynı ise ikisini değiştir.

Ayni mi derken? Pc toplama degil ikiside casperin pc kutusunun icinden cikan kablolar bu anlamdami diyorsun ? (Fazla anlamam bu islerden affola) ancak monitorle ilgisi yok goruntu geliyor sorun bir tek prizle kasaya takilan 2 uçlu kabloda kasaya takilan ucu temas bulunca hafif sallaninca kasa kapaniyor sorun o kasaya degmeden pc bakiyorum sanki yerine oturuyor gorunus olarak ama tam takilmamis gibi
  • Ya monitore takilan kablo monitore takilan ucu mavi vidali birsey bi u ucuda guc kablosunun kasaya takilan ucuyla ayni o kasanin altina prizle kasaya baglanan guc kablosuda ustundeki yere takiliyor (kasanin arkasina) sekil olarak ayni kablolar onu diyorsan diger yerlere takilmaz
  • Hocam dediklerinizden hiçbir şey anlamamakla beraber şöyle açık olarak yazayım dene olmazsa tekrar bakarız.İlk olarak monitörün mavi olmayan kablosu eğer kasanın arkasından cıkan kablo ile aynı ise ikisini yer değiştir dene yani kasada olan kabloyu monitöre tak monitörde olanı kasaya takıp dene hala kapanıyorsa kasan güç kaynağın arızalıdır.Eğer monitöründe kapanma olurda monitöre taktığın kablo arızalıdır yenisini alırsın 3-5tl hallolur bahsettiğim kablodan tekrar bahsedeyim mavi ucu olmayan kablo siyah monitörde eğer kasa ile aynı ise güç kablosu yer değiştirince bir şey olur mu diye sorarsan olmaz korkma ikiside güç kablosu

• quote:

Orijinalden alıntı: ByMustafa59

Hocam dediklerinizden hiçbir şey anlamamakla beraber şöyle açık olarak yazayım dene olmazsa tekrar bakarız.İlk olarak monitörün mavi olmayan kablosu eğer kasanın arkasından cıkan kablo ile aynı ise ikisini yer değiştir dene yani kasada olan kabloyu monitöre tak monitörde olanı kasaya takıp dene hala kapanıyorsa kasan güç kaynağın arızalıdır.Eğer monitöründe kapanma olurda monitöre taktığın kablo arızalıdır yenisini alırsın 3-5tl hallolur bahsettiğim kablodan tekrar bahsedeyim mavi ucu olmayan kablo siyah monitörde eğer kasa ile aynı ise güç kablosu yer değiştirince bir şey olur mu diye sorarsan olmaz korkma ikiside güç kablosu

bu arkadaşın yazdığını demeye çalışmıştım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ByMustafa59

Hocam dediklerinizden hiçbir şey anlamamakla beraber şöyle açık olarak yazayım dene olmazsa tekrar bakarız.İlk olarak monitörün mavi olmayan kablosu eğer kasanın arkasından cıkan kablo ile aynı ise ikisini yer değiştir dene yani kasada olan kabloyu monitöre tak monitörde olanı kasaya takıp dene hala kapanıyorsa kasan güç kaynağın arızalıdır.Eğer monitöründe kapanma olurda monitöre taktığın kablo arızalıdır yenisini alırsın 3-5tl hallolur bahsettiğim kablodan tekrar bahsedeyim mavi ucu olmayan kablo siyah monitörde eğer kasa ile aynı ise güç kablosu yer değiştirince bir şey olur mu diye sorarsan olmaz korkma ikiside güç kablosu

Anladim tesekkurler ya hayir ben evde degilim evde olsam resim atardim kasayi cekip yazlikta oldugum icin anlatmaya calisiyorum kardes bilgisayar burda değil onun için normal olarak anlatamiyorum dediklerinizi deneyecegim.en kisa zamanda yoksa anlardiniz anlatmasi zor tesekkurler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremgs536, -- 7 Ağustos 2016; 10:57:48 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.