Şimdi Ara

Bilgisayar Bilimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sıralamasına Göre Aslında Daha İyi Olması Gereken Yerler | Bölüm - 6

Sadece Dokuz Eylül Üniversitesinde olan bu bölüm tam anlamıyla bir fiyat performans ürünü olmakta. Aynı okuldaki Bilgisayar Mühendisliği bölümü 26k iken Bilgisayar Bilimleri bölümü 140k civarında bulunmakta. Bilgisayar bölümü aslında dünyanın büyük kısmında Bilgisayar Bilimi olarak tanınır. Ancak Türkiye’de Bilgisayar Mühendisliği adıyla yaygınlaşmıştır. Bu sebeple de öğrencilerin çoğu tarafından tercih edilmemektedir. Müfredatı aynı olmasa da Bilgisayar Mühendisliği bölümüne oldukça benzerdir.

Yakın zamanda aynı okulun Bilgisayar Mühendisliği bölümünün peşinden kapatacağına garanti gibi bakıyorum. Bu okulu isteyip de kaçıranların kesinlikle değerlendirmesi gereken bir yer.

Sıralamasına Göre Aslında Daha İyi Olması Gereken Yerler Serisi | Ana Konu
    https://forum.donanimhaber.com/siralamasina-gore-aslinda-daha-iyi-olan-yerler-serisi--153204469#153204469

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hvl00 -- 31 Temmuz 2022; 11:12:11 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Afedersin ama zaten üniversite tercihi denen olay 3 milyon kişilik bir sürü psikolojisi deneyidir. Her sene oluşan yeni sürü bir önceki sürünün yaptığını yapmaya çalışır. Tabi konjonktür ve ülke biraz bunu gerektiriyor ama çoğu kişi böyle. Yeterince araştırmıyor ve popülariteyi baz alıyor.
  • .

• Bölüm başkanı profesör istatistik çıkışlı bölümde eğitim veren öğretim görevlilerinin araştırma alanları kısmında yoğunlukla veriyle alakalı alanlar var. Yazılım alanında çalışmak , veri bilimiyle uğraşmak isteyenler için güzel bir seçenek gibi gözüküyor.

• 2021 de çalışma günlüğü paylaşan emre baydan burda okuyor. 90k ile yazmıştı. Çok memnunum diyordu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaç k ile kapayacak acaba çok gözden kaçan bir bölüm

• 120 125 arası bir şey olur muhtemelen. Yakın sıralamalarda daha iyi bir alternatifinin olduğunu sanmıyorum.

• hvl00 kullanıcısına yanıt

ders programı ceng ile aynı neredeyse mezunlarına baktım hepsi yazılım mühendisi olarak calısıyor cengin hemen arkasında kapatsa hakkıdır bu bölüm nasıl kacırmış millet

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Afedersin ama zaten üniversite tercihi denen olay 3 milyon kişilik bir sürü psikolojisi deneyidir. Her sene oluşan yeni sürü bir önceki sürünün yaptığını yapmaya çalışır. Tabi konjonktür ve ülke biraz bunu gerektiriyor ama çoğu kişi böyle. Yeterince araştırmıyor ve popülariteyi baz alıyor.

• Hocam linkedinden mi baktın mezunlara

zaten bilişim bölümlerinin asıl fırlama sebebi bu değil mi ? ilk seneler normaldi bu durum ancak ondan sonraki kitle tamamen sürü psikolojisine kapılarak yazdı , yazmaya da devam ediyor

• mbayediagne10 kullanıcısına yanıt
    Yazılan bölümler için de kaçılan bölümler için de %90 sebep bu.

• great student onizuka kullanıcısına yanıt

yes

Öyle, açıkça reel değere bakılmaksızın trendler takip ediliyor. Yazılan bölümün yazılma ivmesi artıyor, yazılmayanın yazılmama. Belirttiğimiz gibi bu olurken, bölüm reel değerine ulaştı duralım demiyor kimse

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FeynmanSverdlov F kullanıcısına yanıt
    Tam olarak böyle.

• Güzel bölüm mezunları iyi yerlere gelmiş. Ders programı da çok hoş. Taşrada mühendislik yerine bunu yazdim 110kdan hayirlisi.

• ibos1010 İ kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Bedavaya almışsın.

Teşekkürler hocam. Bunun yerine Isparta iö ceng geliyordu. Bunu seçtim ben. Konum, üniversite kalitesi ders programını karşılaştırınca daha cazip geldi. İnsanlar mühendis etiketine gereksiz önem veriyor yazılımda bence. Eğer yazılıma kayılacaksa gereksiz elektrik ve fizik dersi almanın anlamı yok.

• ibos1010 İ kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle.

• ama bölüm ingilizce değil. bu eksi değil mi? bilgisayar alanında yazılan şeyler genellikle ingilizce çünkü

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kickstartmyheart K kullanıcısına yanıt
    Eksi hocam ama şöyle bir durum var daha iyi anlanır fakat dışarıdan İngilizce öğrenmesi gerekir çünkü bu alandaki bütün kaynaklar İngilizce.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.