Şimdi Ara

Bilgisayar bir süre sonra kitleniyor yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar pc yi kullanıyorum bir süre sonra kitleniyor anlamadım ne iş 3-4 gündür başladı bu bir kaç parçasını değiştirdim bozulduğu için
    sistemi yazayım sizlere ;
    Asus p5g41m-lx
    E7300 2.66 ghz
    ASUS HD 7790 2 gb ekran kartı
    4 gb ddr2 ram
    500 w power
    320 gb hdd

ramlerden sorun olacağını düşündüm Ramleri tek tek denedim yine bir süre sonra kitleniyor. işlemciyi çıkarttım temizledim yine dondu anlayamadım sorun nedir

• nexex33 kullanıcısına yanıt
    İşlemci ve Fan arasına soğutucu macun sürdünüz mü?
  • Isınmadan kaynaklanıyor olabilir.Termal macun vb. sürdünüz mü ?
  • Hocam ilk yaptıgımda sürmüştüm şimdi sürmedim onuda çıkarttım az biraz var macunu tek tek parçaları çıkartıp deniyorum sonuca ulaşmak için hdd olma olasılığı var mıdır sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nexex33

Hocam ilk yaptıgımda sürmüştüm şimdi sürmedim onuda çıkarttım az biraz var macunu tek tek parçaları çıkartıp deniyorum sonuca ulaşmak için hdd olma olasılığı var mıdır sizce ?

Termal macun sürülmesi gereken tüm parçalara sürmenizi öneririm.Hala problem çözülmezse parçalarda sorun vardır diye düşünüyorum.
  • Büyük bi ihtimal ramlerden kaynaklanıyor olabilir.Memtest programıyla teker teker ramleri test etmeni öneririm.
  • nexex33 kullanıcısına yanıt
    hd tüne programıyla hdd testi yaparmısınız özellikle error scan bölümünden bedsector testi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadaşlar pc yi kullanıyorum bir süre sonra kitleniyor anlamadım ne iş 3-4 gündür başladı bu bir kaç parçasını değiştirdim bozulduğu için
    sistemi yazayım sizlere ;
    Asus p5g41m-lx
    E7300 2.66 ghz
    ASUS HD 7790 2 gb ekran kartı
    4 gb ddr2 ram
    500 w power
    320 gb hdd

ramlerden sorun olacağını düşündüm Ramleri tek tek denedim yine bir süre sonra kitleniyor. işlemciyi çıkarttım temizledim yine dondu anlayamadım sorun nedir

ıslemcıye hıc terman macun surmesen bıle ısıdan kapanacagını sanmıyorum o serıelrde uygulamaya gırmezsen ısınmadan kapanmaz. ayrıca ramlerı denedım demıssın ramlar kafadan elendı. ekran kartından olma ıhtımalı az ama ekran akrtının vramlerınden olabılır. anakart uzerınde onboard ekran akrtın var mı? var ise ekran kartını sök onu kullanmayı dene onla bır dene. ama bence şahsi fıkrım hdd den dolayı kaynaklanıyor bu sorun. bas sector taraması yap ve baska bır tavsıyem de ramlar gıbı parcaların genıslemey yuvalarına yanı slotlara işte ıyıce oturmasına dıkakt et sallanmasın gevsek durmasın. ayrıca anakartın kondansatörlerınde şişme var mı? elektrıksel bır durum da olabılır kondansatör den akstım bu mınık ve buyuk farklı boyutlarda anakartın uzerınde ğile benzer kalem pile benzer parcalar.

• Yine donuyor format attım bios pilini çıkartıp taktım ramleri kontrol ettim şimdi ekran kartını çıkarttım onboardla takılıyorum donmazsa ekran kartındandır büyük ihtimal,ama ben test ettim kartı sıkıntı olsa testte olurdu aklım almıyor.
  • Üstte bir şey yazdım yaptınız mı?
  • Bana Kalırsa Psu
    Aynı Sorunu 230Watt Psu ile Yaşamıştım
    Ben 230 W Psu ile imzamdaki Sistemi Kullanıyordum Psu 10 Gün Dayandı Sonra Bilgisayarda Ani Donmalar(Bilgisayara Reset Atmaktan Başka çaresi Olmuyordu)
    Fazla Yüklenince Reset Bu şekildede 5 Gün Dayanabildi
    Sonra Sadece Fanlar çalişiyordu Ve Ekrana Görüntü Gelmiyordu
    Gittim Geçen Hafta Everest 1660c 400w Psu Aldım Sorunu çözdüm
    Bence Sen Başka Bir Psu'yu Sisteminde Deneyebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam psu yeni aldım zaten blue storm II 500 w kötü bir marka da değil büyük ihtimal ekran kartından diye düşünüyorum.
  • quote:

Hocam psu yeni aldım zaten blue storm II 500 w kötü bir marka da değil büyük ihtimal ekran kartından diye düşünüyorum.

Olabilir Ben Sadece Fikrimi Söyledim Ekran Kartını çıkart Onboard Dene

• Öyle yapıyorum bakalım artık teşekkürler hocam.
  • quote:

Öyle yapıyorum bakalım artık teşekkürler hocam.

Önemli Değil
    Kolay Gelsin
    iyi Forumlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.