Şimdi Ara

BİLGİSAYAR BİRDEN KİTLENİYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Fortmattan sonra başıma gelmeye başladı bu. Format atmadan önce böyle bir sorunla karşılaşmıyordum. Genellikle bf4'te yapıyor bunu. 1-2 kerede masaüstünde yaptı. Birden kitleniyor tepki vermiyor. Reset atmak zorunda kalıyorum. Reset atınca da anakart menüsüne atıyor. boot bölümüne gelince sistem ssd'de kurulu. Hdd'yi görüyorum fakat ssd görünmüyor. Normalde orda ssd'nin de görünmesi gerekmiyor mu? Sadece pc'yi tamamen kapatıp açınca kendine geliyor pc. Ne yapmam gerekiyor. Zor durumda kalıyorum. Ssd ve hdd'de hdtune ile bütün testleri yaptım herhangi bir sorun yok.

Birde yazmayi unutmusum. Bazen bilgisayari actigimda windows yazilarini geciyor sistemin acilmasi lazim ama siyah ekranda kaliyor. Mouse'u hareket edebiliyorum ama siyah ekran. Sonra reset etiyorum anakart menusune atiyor resetten sonra. Tamamen kapatip acinca duzeliyor. Lutfen yardimci olun. Bugun yine format attim. Oyunda denemedim henuz ama bu dedigim sorun hala devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alihanoncul -- 28 Mart 2017; 5:3:3 >

• Sıcaklığı CPU-Z gibi bir programla ölçün. Isıdan olabilir. Çakışan ya da uyumsuz program vardır ya da. IObit ürünleri ile sürücü bulucu kullanıyorsanız kaldırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 27 Mart 2017; 18:30:52 >
  • Yok hocam sıcaklıklar normal. IObit kullanmıyorum. Anlayamadığım şekilde böyle bir sorunla karşı karşıyayım. Fortmat atmadan önce ne yüklüyse onlar yüklü. Hatta daha azı yüklü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alihanoncul -- 27 Mart 2017; 18:35:39 >
  • İŞLETİM SİSTEMİNİZ NEDİR PKİ ?
  • denetim masasından otomatik driver güncellemeyi kapat.
    sistemdeki ekran kartı driverini kaldır.
    buradan işletim sistemine uygun driveri indir sisteme kur tekrar dene.

http://www.evga.com/support/download/
  • sarı14 kullanıcısına yanıt
    windows 10 hocam. Geçen bir daha format atıp ssd'ye test yaptırdım. hd tune'da 2 tane bad sector hatası aldım. Hard disk sentinel programından baktığımda ise health oranı %70'e düşmüş. Böylelikle sorun ssd'den kaynaklı oluyor dimi. Çünkü o iki bad sector hatasını verirken ikisinde de ayrı ayrı kitlendi pc. Net bişi söylerseniz birazdan samsun 850 evo sipariş edeceğim. Yanlışlık yapmak istemiyorum.
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    hocam dün format atıp bir daha test ettim ssd'yi 2 tane bad sector ile karşılaştım. Sorun ssd'den dolayı oluyor o zaman kesin dimi? Ona göre samsung 850 evo sipariş edeceğim birazdan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar durduk yere kitleniyor
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • alihanoncul kullanıcısına yanıt
    Bad sector varsa verilerinizi kaybedebilirsiniz. Yedeklemenizi öneririm yeni SSD almayacaksanız.
  • hocam şimdi bu anlık donmalar kitlenmeler bundan dolayı mı oluyor. Mantıken bundan dolayı oluyor dimi. Yani ssd artık ömrünü doldurmuş oluyor sanırım. hd tune son sürümünde health status bölümünde warning yazıyor. Kitlenmelerin sebebi bu mu? Ona göre şimdi 850 evo siparişi vereceğim. halbu ki daha 3 yıl oldu eskide değil. Üstelik corsair gs serisiydi.
    Bad sector; fiziksel hasar ve çok fazla program silip yüklediyseniz daha çabuk oluşur. Bilgisayarınızda başka bir sorun yoksa %90-%95 ondan oluyordur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KALEMLİK100

Bad sector; fiziksel hasar ve çok fazla program silip yüklediyseniz daha çabuk oluşur. Bilgisayarınızda başka bir sorun yoksa %90-%95 ondan oluyordur.

başka bir sorun görünmüyor onun dışında her şey tam bilgisayarda. Umarım 850 evo alınca sorunum düzelir.
  • Az once yine bf deneyim dedim belki kitlenmez diye daha oyun tam acildi kitlendi. Reset attim simdi de bunu diyor ve hic bir turlu acilmiyor. Her seferinde bu ekran geliyor.

BİLGİSAYAR BİRDEN KİTLENİYOR

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Büyük ihtimalle bad sectorden. Keşke zorlu işler yapmasaydınız. Sistem SSD'ye mi yüklüydü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 29 Mart 2017; 18:35:20 >
  • Evet ssd'de yuklu sistem. Bir ara baya kullandim 10 gb'ye kadar dusmustu saklama alani ondan sonra oldu sanirim. Yeni ssd yolu gorundu sanirim. Tesekkur ederim yardimlarinizdan dolayi hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alihanoncul -- 29 Mart 2017; 18:40:8 >
    Önemli değil. Windows ISO oluşturmadıysanız bir an önce oluşturmanız yararınıza olur.
  • Var hocam hazirda ama wondows'un kendi sitesinden indirip bastan yapicam. bide garanti olsun diye kinguin'de orjinal win10 pro alicam hersey temiz olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.