Asus K53SV model laptopum var. Bugün alt kısmına kola döküldü sorunun nedeni çok büyük ihtimalle bu fakat sonrası biraz acayip. Bütün detaylarıyla anlatacağım.
Dökülen kolayı sildim. Bu sırada bilgisayar kapalı ve uyku modundaydı. Çalışıyor mu diye merak ederken çalıştırdım, açıldı yaklaşık bi yarım saat kullandıktan sonra birden mavi ekran. Mavi ekran oluşmadan hemen önce ise ekranda 1 saniyeliğine bozulma olmuştu. Sanırım bu dökülen kolanın süzülüp anakarta ulaştığı zamana denk geliyor Neyse %100'e kadar dumping to memory işlemini yaptı %100 olunca bilgisayar tık diye kapandı. Mavi ekran dedim sık sık olan bi şey tekrar başlattım. Ekranda ASUS yazısı geldi gayet normal bir şekilde, ama öylece kaldı 5 dakika beklemenin sonunda tekrar başlatmayı denedim. Denediysem de başaramadım. Power tuşuna basınca ışıklar yanıyor, güç geliyor fakat ASUS yazısı bile gelemeden kalıyor öyle. BIOS ekranı vs. hiçbi şey yok. Simsiyah. İlaveten; açınca 1-2 saniye kadar led'lerde hdd ışığı yanıyor. Sonra o da yok.
Sorunu anlamak ve çözmek adına denediğim şeyler; Saç kurutma makinasıyla dıştan ve içten kurutmaya çalışmak. (Pek bir yardımının dokunduğunu sanmıyorum. Veya çok geç kaldım kurutmak için.)
RAM'leri ve RAM yuvalarını temizlemek. (İşe yaramadı)
HDD'yi temizlemek. (İşe yaramadı)
Sorunun hdd'de olup olmadığını anlamak için hdd'siz çalıştırmak. (İşe yaramadı)
Sorun RAM'lerden kaynaklı olup olmadığını anlamak için RAM'siz, RAM'lerin yerini değiştirerek veya teker teker koyup çalıştırmak. (İşe yaramadı)
Tamamen söküp anakartı temizledim biraz. O da yaramadı.
BIOS pilini çıkartıp taktım işe yaramadı. (çıkartırken pil yuvasını kırdım bi de. şimdi üstünde yara bandıyla duruyo pil )
Özetle; Açılmamasının nedeni bana kalırsa büyük ihtimalle anakartın veya işlemcinin zarar görmüş olması. Çünkü ekran girişlerinde ya da kartında olsa en azından pc başlar hatta windows karşılama ekranına kadar gelirdi. HDD'de değil çünkü denedim ve BIOS'a girmesi gerek sadece HDD'nin sorunu olsa.
Anakartı tam güzelce temizleyemedim bi tane bağlantı kablosunu çıkaramadığım için. Eğer bi ümit 98 tane vidayı tekrar sök aç temizle düzelebilir derseniz temizlicem. Daha başka ne yapabilirim onu da bilmiyorum gerçi. Atladığım, gözümden kaçanlar neler? Sorun işlemcideyse ne olacak? İşlemci tek başına değiştirilebiliyor mu? Yardımlarınızı bekliyorum. İyi günler.