Şimdi Ara

bilgisayar çalışıyor fakat açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar çalışıyor fanlar donuyor ama hiçbir şekilde açılmıyor görüntüde sıkıntı yok
    Ama açılmıyor sesde yok biosu sıfırlıyorum 20 30 denemeden sonra açılıyor en fazla 20 saniye kullanıyorum sonra donuyor ve uzunca bir süre açılmıyor
    Yaklaşık 100 kere bios jumperinden sıfırladım 3 kere açmayı başardım oda uzun sürmedi kapandı bios a girme ekranı bile gelmiyor işlemciyi değiştirdikten sonra oldu eskisini taktım gene düzelmedi nasıl çözücem bu sorunu ?

Edit: işlemcinin ordaki 3 tane transistörde şişme var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrecek123 -- 8 Eylül 2016; 0:04:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• valla helal olsun işlemci içinde olan nanometrik boyuttaki transistörün şiştiğini görmüşsünüz yada kondansatörden bahsediyorsunuz

jumper kullanırken fişi çekmeyi unuttuysanız kısa devre yapıp sistemi yakmışsınız hayırlı olsun
  • Pardon kandansator :)
    Ama önceden de bios resetlemem gerektiğinde hep fiş takılıyken yaptım ve hiç bir sorun oluşmadı peki şimdi niye böyle oldu kondansatör şişmesi etkiler mi? Ne yapmama gerekiyor yeni anakart mı?

• o kondansatörler tamir edilebiliyor diye duydum ama ayarı ne kadar tutturur pc tamirci orası meçhul 50tl civarı bir fiyata yaparım fln dersede hiç oyalanmayın yeni anakart alın 150tl civarı sıfırı hem garantinizde olur artık elinizde laptop fanını bozduğumda başıma gelmişti tamirciye 20-20 her 3ayda bir gitmek farz olmuştu ya ayarı tutturamıyorlar yada dandirik malzeme takıp sürekli ayağının alışmasına neden oluyorlar garantide yok tabii
  • Elimde kondansatörü sağlam bir anakart var ordakikerle değiştirebilirim şansıma stajın son gününde değişimi gösterdiler :) ama yapsam düzelirmi peki?

• kondansatörü sağlam anakarttan alırsanız sağlam anakartı bozmuş olacaksınız hem %100 olur diye birşey yok aynı değerlerde olan kondansatörleri kullanmanız gerekiyor biraz sıkıntılı gibi?
  • Kafama koydum yapıyorum şimdi :)
    Kondansatör ü sağlam olupta bozuk olan
    Anakarttan sökücem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrecek123 -- 8 Eylül 2016; 0:45:04 >
  • Işlemci soket pinleriniden birisini veya fazlasını eğmiş olabilirsin. Bi kontrol et bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.