Şimdi Ara

Bilgisayar'da Hi-Fi dinlemek mümkünmü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    M-AUDIO Audiophile 2496 PCI

arkadaşlar bu sistemle Hi-Fi kalitesini yakalamış olurmuyum?... yüksek sesten bahsetmiyorum. sadece "yüksek kalite"... Hi-Fi......

yorumlarınızı eksik etmeyin ustadlar..

• Ses kartı tamamda hoparlörlerde önemli. Hoparlörler ne?
  • Bilgisayar ortamı malesef hifi ye izin vermez. Kabaca Dijital gurultuler, programların calısması, besleme unitesinin mukemmel sekilde dogrultulmamıs olması, Muzik bilgisinin sistemde asırı dolasması, elektrik motorlarının parazitleri, vs vs bir suru etken hifi ye ters dusuyor. Konu mp3 dinlemekse zaten mp3 le hifi olmaz. Audio cd si dinlenecekse cd rom larında ne oldugu zaten cok acık. Hifi cok hassas ve kriterleri cok yuksek. Bilgisayar bunları karsılamaz. Sonucta bilgisayarın altyapısı muzik dinlemek icin tasarlanmamıstır. İyi kalitede bir cd player+stereo ampli nin sonucunu vermesi imkansız gibi bir sey. Audiophile insanların hic biri bilgisayar kaynaklı muzik dinlemez. Hifi de esas kural bir ses sinyalini mumkun oldugunca en kısa yoldan hoparlore ulastırmaktır. Bir sinyal ne kadar bilesenden gecerse o kadar bozguna ugrar. Stereo sistemlerde bunu esas alarak min yoldan sesi isler. Ton kontrol katının (bas,tiz,loudness vs) olması bile istenmez cunku o bile sinyali negatif etkiler. Hifi de sesin gucu arka plandadır onemli olan cihazın ne kadar dogal ve aslına uygun dogru caldıgıdır. Yani canlı muzikte duydugunuz enstrumanların seslerini aynı sekilde bir seyler eklemeden eksiltmeden hoparlorden verebilmelidir. Bunu ne kadar basarıyorsa cihazların fiyatıda o oranda ucar gider ve bunu basarmakta cok zordur.

Gunumuzde ev sinema sistemleri bile stereo hifi de cuvallıyorlarken bilgisayar soz konusu bile olmaz aslında.
    İsin icine data, goruntu vs girdimi hifi biter. Ust model ev sinema amplileri stereo moduna alındıgında tum dijital katların elektrigini bile keserki stereo ampli performasına yaklasmaya calısır.

Asagıdaki videoyu izlersen hifi nin ne oldugunu daha net kavrarsın. Audiophile insanlarla sohbetler, sistemlerini tanıtmaları nasıl kullandıkları falan islenmis. Tamamen izledikten sonra bilgisayarın bu isler icin oyuncak kaldıgını goreceksin. Cok keyifli bir video. Ozellikle 10 uncu dakikadan sonra ailelerine gercek fiyatlarını itiraf etme anları super. Tabi rakamlar cok ciddi.

http://www.youtube.com/watch?v=xs1aUws0Lrs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 21 Ağustos 2007; 10:20:27 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ikarahal

Bilgisayar ortamı malesef hifi ye izin vermez. Kabaca Dijital gurultuler, programların calısması, besleme unitesinin mukemmel sekilde dogrultulmamıs olması, Muzik bilgisinin sistemde asırı dolasması, elektrik motorlarının parazitleri, vs vs bir suru etken hifi ye ters dusuyor. Konu mp3 dinlemekse zaten mp3 le hifi olmaz. Audio cd si dinlenecekse cd rom larında ne oldugu zaten cok acık. Hifi cok hassas ve kriterleri cok yuksek. Bilgisayar bunları karsılamaz. Sonucta bilgisayarın altyapısı muzik dinlemek icin tasarlanmamıstır. İyi kalitede bir cd player+stereo ampli nin sonucunu vermesi imkansız gibi bir sey. Audiophile insanların hic biri bilgisayar kaynaklı muzik dinlemez. Hifi de esas kural bir ses sinyalini mumkun oldugunca en kısa yoldan hoparlore ulastırmaktır. Bir sinyal ne kadar bilesenden gecerse o kadar bozguna ugrar. Stereo sistemlerde bunu esas alarak min yoldan sesi isler. Ton kontrol katının (bas,tiz,loudness vs) olması bile istenmez cunku o bile sinyali negatif etkiler. Hifi de sesin gucu arka plandadır onemli olan cihazın ne kadar dogal ve aslına uygun dogru caldıgıdır. Yani canlı muzikte duydugunuz enstrumanların seslerini aynı sekilde bir seyler eklemeden eksiltmeden hoparlorden verebilmelidir. Bunu ne kadar basarıyorsa cihazların fiyatıda o oranda ucar gider ve bunu basarmakta cok zordur.

Gunumuzde ev sinema sistemleri bile stereo hifi de cuvallıyorlarken bilgisayar soz konusu bile olmaz aslında.
    İsin icine data, goruntu vs girdimi hifi biter. Ust model ev sinema amplileri stereo moduna alındıgında tum dijital katların elektrigini bile keserki stereo ampli performasına yaklasmaya calısır.

Asagıdaki videoyu izlersen hifi nin ne oldugunu daha net kavrarsın. Audiophile insanlarla sohbetler, sistemlerini tanıtmaları nasıl kullandıkları falan islenmis. Tamamen izledikten sonra bilgisayarın bu isler icin oyuncak kaldıgını goreceksin. Cok keyifli bir video. Ozellikle 10 uncu dakikadan sonra ailelerine gercek fiyatlarını itiraf etme anları super. Tabi rakamlar cok ciddi.

http://www.youtube.com/watch?v=xs1aUws0Lrs

+1 katılmamak elde değil mükemmel bir biçimde özetlemişsiniz olayı , sizin yorumlarınız zaten hep iyidir

• olur kardeşim olur neden olmasın.
  • Olmaz.

Olur diyen arkadaşların kaynak cihazını merak ediyorum. mp3 mü?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

Orjinalden alıntı: KillForYou!

Olmaz.

Olur diyen arkadaşların kaynak cihazını merak ediyorum**** mü?
    />

olmaz bi sürü ilginin kaydığı şey var hey gözünü sevdiğimin İkarahal ı döktürmüş gene , okuyunca insanın kafasına yerleşiyor..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: helloween

M-AUDIO Studiophile DX4

arkadaşlar bu sistemle Hi-Fi kalitesini yakalamış olurmuyum?... yüksek sesten bahsetmiyorum. sadece "yüksek kalite"... Hi-Fi......

Olur ama şöyle;
    Ses kartı olarak benim tavsiyem RME, hoparlör olarakta Aktif PMC lerden biri.. Bilgisayar kasanda benim kullanmakta olduğum gibi ekran kartı ve işlemcinin pasif soğutucular ile soğutulması şartı, 500 watt gücünde iyi bir PSU. (BeQuite, Enermax vs..) Hoparlör ile Ses kartı arasında kullanacağın iyi bir Balanced kablo...

Bu sistem ile hem iyi müzik yapacağın hemde dinleyeceğin bir sistemin olmuş olur

Ama mp3 dinleyeceksen yazık olur

Birde tabi hiç değilse hi-fi ın olmazsa olmaz şartı, iyi kayıt.. Yani kaynağın kalitesi şartına sadık olalım ki sadakat bekleyebilelim.

• olur hi-fi olur.nasılmı olur.

iyi bir dac alırsınız gayette güzel olur.geri kalan komponetler normal hi-fi komponentleri(amfi hop. vs..)

ve uyumlu kaliteli bir sistem kurarsanız bunu kör tesste ayırd edemezsiniz.plasebo etkisini unutmayın.

hi-end derseniz ona gülerim ama hi-fi olur
  • bence olmaz. fan sesi klavye sesi derken yeteri kadar odaklanamazsınız seslere
  • Çok güzel ses alacağın kesin.. Ama Hi Fi biraz pahalı bişey..

en azından bu resimde ufak bir sistem kurulmuş..

bunun yanında altın kaplama jackler, kaliteli kablolar, kaliteli hoparlörler, akustiği sağlanmış hoparlör kurulumu ve uygun oda şartları..

Hifi unuttuğumuz bir terim...
  • Arkadaşlar bende bilgisayar için 2000-3000 ytl arası bir sistem toplamı düşünüyorsum iyi bir ses kartı ve anfi alıp olmazmı9 diyorsunuz şimdi?Genelliklede mp3 dinleyecektim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkcirak -- 29 Ağustos 2007; 18:18:36 >
  • 2000-3000 bütçe varsa benim aldığım sistemi al Ben genellikle bilgisayarda mp3 için kullanıyorum mp3 olmasına rağme muhteşem sesler. Tabi kaliteli mp3 olursa Hele audio cd lerde çoşuyor meret. Sistem imzamda var
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

2000-3000 bütçe varsa benim aldığım sistemi al Ben genellikle bilgisayarda mp3 için kullanıyorum mp3 olmasına rağme muhteşem sesler. Tabi kaliteli mp3 olursa Hele audio cd lerde çoşuyor meret. Sistem imzamda var

Peki dostum anfinde analog giriş varmı malum sadece film yada müzik dinlemeyeceğim oyunda oynayacağım için ses kartının nimetlerindende analogla anca yararlanırım yada bildiğin analog girişli bir anfi varmı?

• quote:

Orjinalden alıntı: Waves

quote:

Orjinalden alıntı: helloween

M-AUDIO Studiophile DX4

Olur ama şöyle;
    Ses kartı olarak benim tavsiyem RME, hoparlör olarakta Aktif PMC lerden biri.. Bilgisayar kasanda benim kullanmakta olduğum gibi ekran kartı ve işlemcinin pasif soğutucular ile soğutulması şartı, 500 watt gücünde iyi bir PSU. (BeQuite, Enermax vs..) Hoparlör ile Ses kartı arasında kullanacağın iyi bir Balanced kablo...

Bu sistem ile hem iyi müzik yapacağın hemde dinleyeceğin bir sistemin olmuş olur

Ama mp3 dinleyeceksen yazık olur

Birde tabi hiç değilse hi-fi ın olmazsa olmaz şartı, iyi kayıt.. Yani kaynağın kalitesi şartına sadık olalım ki sadakat bekleyebilelim.

quote:

Orjinalden alıntı: beratkaya23

olur hi-fi olur.nasılmı olur.

iyi bir dac alırsınız gayette güzel olur.geri kalan komponetler normal hi-fi komponentleri(amfi hop. vs..)

ve uyumlu kaliteli bir sistem kurarsanız bunu kör tesste ayırd edemezsiniz.plasebo etkisini unutmayın.

hi-end derseniz ona gülerim ama hi-fi olur

Güzel görüşler. sevdim.

işin aslı olmaz mı? neden olmasın. fındık gibi olur. şimdi PC sistemlerinin yapısından bahsetmeyelim az çok biliyoruz.

HDD depolama ve dijital saklama mantığıyla hareketle kaliteli kayıtları saklar mis gibi keyfini sürersiniz.kısaca bu iş olur ama para vardır HI-END düşüncelere ve değişik düşünce mantalitesi olanlar olabilir bu iş olmasına PC tercih etmeyebilir.bu da normal tercih meselesi.

• PC den hi-fi almak biraz zor ve aslında bence o kadar uğraşmaya da değmez.
    DIY ciler en basit bir preampliyi bile tasarlarken kabloların kısalığından tutun da giriş ve çıkışta kullanılan konnektörlerin iletkenliğinden, besleme devresinin rügülesine kadar pek çok detayı düşünürler. Ve kutu içerisinde girişim yapabilecek her türlü, (motor gibi, yüksek frekanslı CPU gibi, büyük trafo gibi) kaynağı izole etmeye hatta kutu dışına çıkartmaya çalışırlar.
    Durum böyleyken ve ses frekansında kalite bu kadar zor yakalanırken içinde binlerce gürültü kaynağı olan bir PC den nasıl kaliteli ses alınacak sorusunın cevabı da oldukça zor verilir.
    Ancak çözüm olarak başka bir besleme kaynağı ile çalıştırılan harici bir USB (veya RJ45) DAC veya USB den bağlanan ama yine beslemesi başka bir kaynaktan olan kaliteli bir ses kartıyla sorun çözülebilir.
    Ancak diğer yandan halen fiziksel gürültü sorunu vardır. Misal ben müzik dinlerken CD playerin çıkarttığı minicik CD dönüş sesinden bile rahatsız oluyorken, devasa fanların ve diskin çıkarttığı 50-60dB lik sesten etkilenmemek imkansız. Bu durumda PC yi başka bir ortama almak gerekir ki başta belirttiğim gibi pahalı ve değmeyecek bir yöntem

• quote:

Orjinalden alıntı: drhardware

PC den hi-fi almak biraz zor ve aslında bence o kadar uğraşmaya da değmez.
    DIY ciler en basit bir preampliyi bile tasarlarken kabloların kısalığından tutun da giriş ve çıkışta kullanılan konnektörlerin iletkenliğinden, besleme devresinin rügülesine kadar pek çok detayı düşünürler. Ve kutu içerisinde girişim yapabilecek her türlü, (motor gibi, yüksek frekanslı CPU gibi, büyük trafo gibi) kaynağı izole etmeye hatta kutu dışına çıkartmaya çalışırlar.
    Durum böyleyken ve ses frekansında kalite bu kadar zor yakalanırken içinde binlerce gürültü kaynağı olan bir PC den nasıl kaliteli ses alınacak sorusunın cevabı da oldukça zor verilir.
    Ancak çözüm olarak başka bir besleme kaynağı ile çalıştırılan harici bir USB (veya RJ45) DAC veya USB den bağlanan ama yine beslemesi başka bir kaynaktan olan kaliteli bir ses kartıyla sorun çözülebilir.
    Ancak diğer yandan halen fiziksel gürültü sorunu vardır. Misal ben müzik dinlerken CD playerin çıkarttığı minicik CD dönüş sesinden bile rahatsız oluyorken, devasa fanların ve diskin çıkarttığı 50-60dB lik sesten etkilenmemek imkansız. Bu durumda PC yi başka bir ortama almak gerekir ki başta belirttiğim gibi pahalı ve değmeyecek bir yöntem

İşin ciddiyetine gelirsek tastamam +1.
    düşünün ki yıllardır PC ile iç içeyim ilk PC mi ki matah bir şey değil 1.5ay önce aldım. neden sebebi belli. PC ile HI-FI ye girişmek zor malayani iş biraz maksat müzik dinlemek olsa çalsın yeter eyvallah.onun dışında felsefe veya anlayış meselesi. kimi PC cidir kimi HI-FI yahut HI-END bir adım öte DIY dır yaklaşımlar farklı yaklaşımları izah etmek gerekli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.