Arkadaşlar genelde bilgisayarlarda şöyle bir sorun yaşıyorum "bilgisayar donuyor ve kitleniyor" donanım testlerini yaptıgımda herhangi bir sonuç alamıyorum bu konu hakkında yardımcı olurmusunuz yada donanım test programı önerebilirmisiniz saygılarımla
donma sorunları genelde ekran kartı ve işlemci-işlemci fanından kaynaklanır..Kontrol et istersen.
donma sebebleri çok ısınmasından yada program çakışmasından olabilir bir kontrol et istersen ısılarını kasanı aç bi bak tozlardan temizle ondan sonra kontrol et ısınısı bir bak eger sorun dewam ediyorsa program çakışmalarından olabilir formatla gitsin
Sistemin yüksek miktarda güç çekiyorsa power supply ı kontrol et daha yüksek wattlı bişey al ve 20 YTL liklerdden alma.Yeni bir donanım aldıysan belki hepsine güç yetmiyordur derim ben.
Yedek alıp format at, eğer sistem kurulumunda da hata veriyorsa bütün donanımları çıkar sadece ram harddisk ve ekran kartını tak bu kısımlarda sorunsuz kuruyorsa demek ki diğer donanımlarda sorun vardır. Yok yine kurmuyorsa büyük ihtimalle anakartın gitmiştir. Birde şu var makinenin iç temizliği ne alemde. Eğer işlemci fanın tozla kaplıysa fanın işlemcini soğutmaz haliyle bir süre sonra sistem kilitlenmeye başlar.
Ekran kartı genellikle oyunlar da ağır uygulamalar da ya da flashlı sitelerde dolaşırken yapar. Bir de ram lerden dolayı olma ihtimali var. Her ikisi de başıma geldiği için yazıyorum.