Şimdi Ara

Bilgisayar donuyor,bazen açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarım son 2 aydır sorun çıkarmaya başladı.Önceleri bazen açılmıyordu.Vistanın load ekranında bekliyor hdd nin ışığı bir zaman sonra sönüyor ve windows u başlatamıyordu.Ancak bir kaç kere reset leyince açılıyordu.

Son zamanlarda ise bilgisayar takılmaya başladı.Hiç bir program açık değilken bile donabiliyor.Bazen 2-3 gün hiç donmuyor bazen günde 5-6 kere donuyor.Ram lerin bazılarını çıkarttım ve test ettim fakat sorun ram lerde değil gördüğüm kadarıyla.Oyunlar eskisi gibi çalışıyor.Sıcaklıklar eskisi gibi farklı değerler yok.Virüs taraması yaptım yine sorun devam ediyor.

Ayrıca dikkatimi çeken birşey de bilgisayar sorun çıkarmaya başladığından beri power butonuna bastıktan sonraki bip sesi değişti.Bazen ince bir bip sesi ardından 2 bip sesi çıkararak,bazende 1 ince ve 1kalın ses,bazense 1 ince ses çıkarak açılıyor.
    Format haricinde önerileriniz nelerdir?

• çıkan bip seslerini google amcaya yaz bakalım sorun nelermiş ona göre bir yol izle ;)
  • Bellek parite(parity) hatası olduğu söyleniyor.Çözüm olarak önerilen ise bellekleri farklı slotlara takmak,slotları temizlemek,ram leri test etmek.Bunları denemiştim zaten.
  • Doğru bellek ile ilgili bir hata ;) Yakın bir teknik servis ücretsiz halleder (kurumsal değilse) ;)
  • Bilgisayarın parçalarının garantisi devam ediyor.Teknik servise sadece ram lerimi götürmeliyim?Çünkü tüm kasayı götürünce format atıyorlar.
  • teknik servise götürmeni öneririm...
    onun dışında format önermeyiniz demişsiniz ama önerecek başka birşey bulamıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Kapanıyor
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.