Arkadaşlar bilgisayar dükkanı açıyorum şu an inşallah, bilgisayar bilgim iyidir ama daha önce hiç ticaretle ilgilenmedim bu konuda hiç bilgim yok. Ben şimdi en hızlı ve en garantili ve de en ucuz parça yada bilgisayar satan yerler nereleri sizden onu öğrenmek istiyorum, nereyle çalışmamı tavsiye edersiniz?
Bir de sormak istediğim şu var, benim fazla sermayem yok, bilgisayarları da online sipariş vercem bu bahsettiğim yerlerden, üstüne de karpayımı ekleyip kendim satıcam kredi kartından geçip. Bu şekilde satılıyor sanırım artık değil mi bilgisayarlar, yani artık kimse bilgisayarları daha önceden satın alıp da deposuna yığmıyor. Peki bunun için nasıl bir yöntem izleniyor. Ben bayilik aldığım yerden sipariş verirken online ödeme yaparken müşterinin kredi kartını mı geçiriyorum, nasıl oluyor bu? Bana bu konuda biraz açklayıcı bilgi verirseniz çok memnun olurum.
Şimdiden saolun arkadaşlar, acil cevaplar alabilirsem çok memnun olurum
saygılarımla
riskli çalışmak istemiyorsan arena. çünkü ne kendine ne sana zarar verdirmez çalışma şartları çok serttir ama düzgündür.
hocam oncelikle iyi geceler.hayırlı olsun. hemen bayilerin calısma teknigini anlatayım.hic bir bayi stoga mal alıp yıkmaz.cunku teknolojinin bu kadar hızlı ilerledigi bir devirde depodaki maldan orta vadeyi gecin kısa vadede zarar etmeniz bile cok buyuk bir ihtimal. sparis ustune calısırsınız.ama buda soyle olur.siz paranızı odersiniz onlar malı yollar.ama bunu birde opsiyonlu ticaret yolu var.mesela size odeme kolaylıgı tanırlar.7 gun opsiyonunuz vardır.ama bu opsiyonuda oyle havadan vermez.ve bu verdigi opsiyon limitlidir.ornegin 7500 ytl icin 15 gun opsiyonunuz var.7500 ytl firmaya borclanırsınız.15 gun odemeyebilirsiniz.ama 16. gun;size opsiyon karsılıgı imzalattıgı 7500 ytl lik senedi icraya vermesi cok buyuk bir olasılıktır... yani firma opsiyon tanımıssa size bu opsiyon tutarı kadarda bi senet imzalatmıstır...bu is boyle yurur.ama artı bu sektorde para aslanın agzında.Allah muvaffak etsin... datagate;armada gibi firmalarla calısmanızı oneririm. iyi geceler
disiplinli olmasını istiyorsan arena tercihin olsun.ama armada da olabilir.seçim size kalmış..
Merhaba,
"bilgisayar dükkanı açıyorum şu an" yerine "bilgisayar dükkanı açmayı düşünüyorum, açmalımıyım" demeniz daha doğru olurdu. Sorduğunuz soruların cevaplarını bilmeden bu işe kalkışmanız büyük risk, sermayeniz yoksa ve daha önce ticaret yapmadıysanız bence "bilgisyar" gerçekten yanlış bir seçim. Sadece parça satarak sabit giderlerinizi bile karşılayamazsınız. Müşteri potansiyelinizi bilmiyorum ama hazırda bir müşteri kitleniz yok ise bence bu işe hiç girmeyin derim, hayal kırıklığına uğrarsınız... Yine de hayırlısı olsun diyorum, umarım herşey istediğiniz şekilde gelişir...
Biraz karamsar oldu ama gerçekler bunlar, üzgünüm...
Teşekkürler,
Hicks
Arkadaşlar amin, inşallah hayırlısı olur hakkımda. Cevaplarınız için çok çok teşekkür ederim hepinize. Benim henüz müşteri potansiyelim yok evet, ama bulunduğum yer ufak bir yer, yazlık yer. Sadece 2 tane bilgisayarcı var ve de yetmiyor az geliyor. Ben de parça satamasam bile en azından evlere servise gidip bi format atmak yada arıza gidermek gibi işlerle bile en azından dükkan masrafını çıkartmayı düşünüyorum. 500 YTL de dükkan kirası istiyorlar, bana çok gelmedi. Ama tabi tecrübeli olan arkadaşlar daha iyi bilirler neler yapıp yapamayacağımı. Henüz almadım daha dükkanı üzerime, yarın kontrat yapacaktık. O yzden bi size danışayım dedim.
Yani elimde de 2-3 milyarlık bir para olcak, onunla da kulaklık, kartuş, klavye, webCam vs... gibi şeyler alayım diyorum rafları o şekilde doldurayım diyorum yani. . Bilgisayarı da zaten sipariş ile alacağım için sanırım sorun yaşamam diye düşünüyorum ama, ne yapsam ki, siz de böyle deyince içime de bir endişe çöktü. :(
hocam siparis usulu ile alsanız bile yukarda belirttigim prosedur gecerlidir.ayrıca her firma ile calısırlarmı bilemiyorum...keske bi enine boyuna bi daha dusunseniz.bence aceleci davrandınız.dukkanı 1 ay sonra alıyorum deseydizni simdi arastırma yapmanızı anlardım.ama gec kalınmıs bir arastırma bu.karamsarlıga itmek istemiyorum sizi.rızık dedigimiz seyi Yaradan verir.ama once gerekleri yerine getirmek gerek.ne derler bilirsiniz;esegi saglam kazıga bagla komusuyu hırsız etme...gereklerin tamamını yerine getirin...iyi ihtimaller ustune yurumeyin.ticarette bir cesit savastır.ve savasa iyi ihtimaller hesap edilerek girilmez.strateji elinizde olanlar ile plan yapmanızı gerektirir. saygılarımla
bu konuda fazla bilgi sahibi değilim Belki 'frenchising' (yanlış yazmış olabilirm) yöntemi daha güvenilir olabilir ancak sermaye olarak biraz zora sokabilir diye düşünüyorum.
Franchise-Franchising Denilen kelimenin Kısaca "İsim hakkı Alarak İş Yapma" Gibi Bir anlamı var. Bu tarzda çalışan teknolojix v.b gibi firmaların mağazalığını alabilirsiniz. Yalnız şu var, kesinlikle diyorum bu işler için 3-5 milyar yeme içme parası olur. Dükkan Düzenli ve Derli-Toplu ise çevre birimleriyle doldurun içini. 1 Adet masaüstü 1 adette laptop koyun vitrine göstermelik. Bunların haricinde pos makinası olayına bence önem vermelisiniz. hızlı sistem - sönmez agb - koyuncu - arena gibi şirketlerle başınız ağrımadan çalışabilirsiniz.
Arkadaşlar Allah razı olsun ya, beni biraz kendime getirdiniz. Gerçekten de içimde büyük bi sıkıntı vardı, çünkü doğru düzgün sermaye de yok 2-3 milyar da yetmez. Bir de yeni kurarken bir sürü devlete vergi veriliyormuş sanırım, dekorasyonuydu bilmem ne derken göstermelik mal alacak para bile kalmayablir. Ben Allah'tan daha almadım dükkanı, yarın imzalayacaktık kontrat. Ben adamdan süre isteyim en iyisi, düşüneyim biraz daha araştırayım diyeyim.
Arena son zamanlarda ciddi anlamda kalitesini bozdu
Müşteri portföyü+vitrin+dükkanın bulunduğu yer+ilk izlenim vs vs..Bu böyle gider.Pc için bakım ve satış servisi açmak çok riskli bir iştir.Çalışacağınız firma önemli fakat daha önce benim dediklerimi bir düşünün.Dükkanı açtıktan sonra acil durumlar için hemen toplayıp verebileceğiniz en az 1 sisteminiz olmalı(Laf aramızda ben 8 kere kendi sistemimi vermek zorunda kaldım müşterilere)..Ama arkadaşlarında değindiği gibi bu iş öyle çok para kazandıran bir iş olmaktan çıktı.Şimdi büyük firmalar net üzerinden MailOrder ile çatır çatır pc satarken(en yıkıcı darbe kampanyalarda gelir) sizin pc satman ızdaha da zorlaşacaktır.müşteri ne görüyor ilanda.p4 işlemci-256 ekrankartı-1Gb ram-160 Hdd.Markaya bakmaz,en ucuz markalarla toplar.Sen ne yapacaksın,o kadar kalıtesız sıstem toplayamazsın çünkü bütün gün yüz yüzesin alıcıyla...Uff daha yazıcamda içini karartmayayım senin,ben bile hatırladıkça depresif oluyorum.....İyi düşün taşın araştır.Kolay gelsin sana dostum..
quote:
Orjinalden alıntı: YasiKa
bu konuda fazla bilgi sahibi değilim Belki 'frenchising' (yanlış yazmış olabilirm) yöntemi daha güvenilir olabilir ancak sermaye olarak biraz zora sokabilir diye düşünüyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme