Şimdi Ara

Bilgisayar en ufak oyunlarda bile kasıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 3 gb ram , 1 gb ati ekran kartına sahip olmama rağmen en ufak grafik istemeyen oyunlarda bile kasyor.Herşey önceki anakartın yanmasıyla başladı.Sonra teknik servisçi asus takmış.Ama ne olduysa ondan sonra oldu.Nedenini sorduğumda ramde sorun var değiştir dedi ama rami değiştirirsem bu sorun düzelirmi ?.Çünkü benim pc ye bir 2gb birde 1gb ayrı takılı.Sorun olan 2 gb da onu çıkarıp diğer ramle giriyorum gene aynı sorun.Ekran kartı sürücülerini kendi cdsi içinden yükledim onda bir sorun olduğunu sanmıyorum.

Lütfen yardımcı olun arkadaşlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vargnatt -- 11 Kasım 2010; 12:01:34 >

• Selam,
    Sistemde 3 gb ram olması yada 1 gb ekran kartı olması haricinde işlemcinin performansıda oyunlarda önemlidir. Günümüzde bottleneck denen bir durum oyun piyasasında sizin söylediğiniz performans sorunlarının nedeni olabilir. Bunu açmak gerekirse, Bottleneck "yani darboğaz" ,sisteminde 256 bit gddr5 li bir ekran kartı ve 3 gb ram i olan kullanıcıların pentium 4 3 ghz yada daha düşük işlemci kullanmasıyla ortaya çıkar. Bu durumda sistemde performans için gerekli herşey olmasına rağmen oyunlarda hızlanamaz ve işlemciden dolayı olması gerektiğinden daha yavaş çalışır.

Bakmanız gereken şeyler;
    1. İşlemci modeliniz nedir
    2. Ram ddr mı ddr 2 mi çalışma frekansları ne 400 mhz - 533 mhz --667 mhz vs ..
    3. Harddisk okumadan hızından kaynaklanan bir düşüş mü var, defrag ve check disk yaparak düzelebilir.
    4. İşlemci soğutucusu tozlu ısınmadan kaynaklı frame düşüşü veya ekran kartı aktif soğutma sistemi var ise "fanlı" onun pislenmesi ve ısınmasından kaynaklanan performans düşüşü.

Bu yukarıdakileri kontrol ederseniz sorunun nerede olduğunu bulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greenpierre -- 11 Kasım 2010; 12:13:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: greenpierre

Selam,
    Sistemde 3 gb ram olması yada 1 gb ekran kartı olması haricinde işlemcinin performansıda oyunlarda önemlidir. Günümüzde bottleneck denen bir durum oyun piyasasında sizin söylediğiniz performans sorunlarının nedeni olabilir. Bunu açmak gerekirse, Bottleneck "yani darboğaz" ,sisteminde 256 bit gddr5 li bir ekran kartı ve 3 gb ram i olan kullanıcıların pentium 4 3 ghz yada daha düşük işlemci kullanmasıyla ortaya çıkar. Bu durumda sistemde performans için gerekli herşey olmasına rağmen oyunlarda hızlanamaz ve işlemciden dolayı olması gerektiğinden daha yavaş çalışır.

Bakmanız gereken şeyler;
    3. Harddisk okumadan hızından kaynaklanan bir düşüş mü var, defrag ve check disk yaparak düzelebilir.
    4. İşlemci soğutucusu tozlu ısınmadan kaynaklı frame düşüşü veya ekran kartı aktif soğutma sistemi var ise "fanlı" onun pislenmesi ve ısınmasından kaynaklanan performans düşüşü.

İlgilendiğin için sağol arkadaşım

1- işlemcim Pentium D 3.00
    2- Ram teki 2gb 800 mhz öteki 1gb 800 mhz ayrıca ikiside kingstone ddr 2
    3-Ekran kartını yeni aldım soğutucusunu ara ara temizlemekteyim.

İşlemcim biraz kötü olabilir fakat eskiden sorunsuz çalıştırdığı oyunları bile zor oynayabiliyorum.512 ram 256 ekran kartım vardı ozaman bile kasmıyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vargnatt

quote:

Orijinalden alıntı: greenpierre

Selam,

Bakmanız gereken şeyler;

İlgilendiğin için sağol arkadaşım

1- işlemcim Pentium D 3.00
    2- Ram teki 2gb 800 mhz öteki 1gb 800 mhz ayrıca ikiside kingstone ddr 2
    3-Ekran kartını yeni aldım soğutucusunu ara ara temizlemekteyim.

İşlemcim biraz kötü olabilir fakat eskiden sorunsuz çalıştırdığı oyunları bile zor oynayabiliyorum.512 ram 256 ekran kartım vardı ozaman bile kasmıyordu.

zaten biri ddr2 iken digerinin sdram vs. olması beklenemez

ramlerin üstünde yazan mı 800Mhz ? CPU-z ile mi baktınız yoksa ?

• Geriye sadece harddisk performansından dolayı yada updatelerden kaynaklanan sorunlar kalıyor. Anakart driver updatelerini ve ekran kartı updatelerini bir gözden geçir ve harddiski kontrol et gerekliyse defrag yap ve hızlı format değil yavaş formatla kur işletim sistemini. BU arada xp service pack 3 e geçmiş isen ve eski sistem xp sp2 ise oda performansı düşürür.
    Bunların hiç biri değil ise takılı olan ramlerin biostan doğru frekansta çalıştığına bak 800 mhz demi çalışıyor kontrol et.
  • ati cataliyst mi ne öyle bir program vardı mevcutsa kaldırın sadece driveri kurun. hatta omega mıydı tam hatırlamıyorum ati driverlerini oradan indiriniz. atiden daha güzel driver cıkartıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: BecHo-minaTor

ati cataliyst mi ne öyle bir program vardı mevcutsa kaldırın sadece driveri kurun. hatta omega mıydı tam hatırlamıyorum ati driverlerini oradan indiriniz. atiden daha güzel driver cıkartıyorlar

evet bende ati cataliyst kurulu.Acaba bu yüzden olabilirmi ? O dediğin diğer driver nereden indirebilirim tam olarak ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.