32 bit Vistamı 64 bit ultimate ile değiştirmiştim. Fakat yeni sistemde devamlı sınırlı bağlantı hatası oluyordu, bilgisayara res atınca düzeliyordu. Dün yine böyle oldu, res attım ama bu sefer bilgisayar açılmadı. c:windows\system32\drivers\ecache\sys
0xc0000221
kritik bir sistem sürücüsü eksik veya bozulmuş olduğundan windows yüklenemedi
Verdiği hata bu. Güvenli mod-system restore-normal başlat vesair hiçbiri çalışmıyor.
64 bit ve 32 vistaları yüklemeyi denedim, c'ye ntfs olmadığı için yüklemeyi kabul etmediler. kur ekranında c'ye tıklayıp "yeni" diyerek yeni sürücü açmaya çalışıyorum, hata mesajı veriyor. d sürücüm de 10 gb, iki vista da oraya sığmıyor.
xp buldum, d ye sığdırırım diye. o da kurulum ekranında ilk yüklemeleri yaptıktan hemen sonra mavi ekran hatası gösteriyor.
Anlayacağınız yolum kalmadı daha fazla. Servise götürmek çok zor, yerim değişken, okuldan da ödev vs veriyorlar devamlı, kendim çözüm bulsam daha iyi olacak.
Ne yapmalıyım ???
quote:
Orjinalden alıntı: Djagatai
64 bit ve 32 vistaları yüklemeyi denedim, c'ye ntfs olmadığı için yüklemeyi kabul etmediler.
Ne yapmalıyım ???
işin bu kısmını anlayamadım.. c'ye ntfs olmadığı için yüklemeyi kabul etmedi derken neyi kasdettin.. diskin NTFS değilse zaten format atarken NTFS olarak format atarsın diskin NTFS olur.. diski formatlarken NTFS'i seçeceksin.. birde biostan sata açıksa onu kapatabilirsin her ihtimale karşı kurulumda diskin gözükmeme ihtimaline karşı... birde bunları dene.. önce ntfs format eğer kurulum sırasında da diskin gözükmezse satayı devre dışı bırak...
quote:
Orjinalden alıntı: Batuist
quote:
Orjinalden alıntı: Djagatai
64 bit ve 32 vistaları yüklemeyi denedim, c'ye ntfs olmadığı için yüklemeyi kabul etmediler.
Ne yapmalıyım ???
işin bu kısmını anlayamadım.. c'ye ntfs olmadığı için yüklemeyi kabul etmedi derken neyi kasdettin.. diskin NTFS değilse zaten format atarken NTFS olarak format atarsın diskin NTFS olur.. diski formatlarken NTFS'i seçeceksin.. birde biostan sata açıksa onu kapatabilirsin her ihtimale karşı kurulumda diskin gözükmeme ihtimaline karşı... birde bunları dene.. önce ntfs format eğer kurulum sırasında da diskin gözükmezse satayı devre dışı bırak...
Ya orada garip bir durum var. Aslında diskim ntfs, chkdsk te falan da öyle diyor, ama vista ntfs değil diye tutturdu. bozukluk hdd'de olduğundan ntfs olduğunu görmüyor dedi biri ne kadar doğru blmiyorum.
64 bitlik vista ile 32 bitlik vistanın kullandığı ntfs sürümleri farklıdır. Sanırım sorunun bundan kaynaklanıyor.
quote:
Orjinalden alıntı: merich
64 bitlik vista ile 32 bitlik vistanın kullandığı ntfs sürümleri farklıdır. Sanırım sorunun bundan kaynaklanıyor.
NTFS'e bir, sürüm farklarına iki.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme