Şimdi Ara

Bilgisayar Fişi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir sorum olacak..bilgisayarın fişi hep takılı kalsa, yani bilgisayarın kapattıktan sonra kasanın fişi takılı kalsa bir sorun yaratırmı...

• Yok yaratmaz ama acıcık ucundan yakar ama çok az
  • quote:

Orjinalden alıntı: 90alper90

Yok yaratmaz ama acıcık ucundan yakar ama çok az

yakar derken ,çok kalsa zarar verirmi..Bende hep takılıydı bugün kasanın metal bir yerine dokunduğumda hafif bir elektirik hissettim..Ondan tırsmaya başladım..patlar falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ebay_ -- 23 Haziran 2007; 21:12:55 >
  • Bilgisayarın ve monitörün fişlerini mümkünse topraklı bir prize tak. Kasada hafifte olsa elektrik olması pek iyi değil. Anakarta falan bir zarar gelmesin. Allah korusun.
  • Arkadaşım anahtarlı fişler var mesela bende 8 li anahtarlı fiş var..Ucunda bi düğmesi var önce onu açıyorsun sonra pc yi..O düğmeyi kapadın mı fişi çekmekle aynı işe geliyor onlardan al olsun bitsin..İkide bir fiş çıkarırsan biraz sonra yalama olur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gunwane

Arkadaşım anahtarlı fişler var mesela bende 8 li anahtarlı fiş var..Ucunda bi düğmesi var önce onu açıyorsun sonra pc yi..O düğmeyi kapadın mı fişi çekmekle aynı işe geliyor onlardan al olsun bitsin..İkide bir fiş çıkarırsan biraz sonra yalama olur..

bende onu diyorum o dediğin düğmeli fişlerden alana kadar fiş devamlı takılı kalsa bi pislik çıkarmı..
  • fiş devamlı takılı kalirsa psu ya devamlı akım gelecektir ordanda anakartınıza vs vs yani sisteminiz yarı açık kalmış gibi bir şey olur.. bu şekilde pek kulllanmamanızı tavsiye ederim...

ama şöyle yapabilirsiniz... psu nuzun arkasındaki on off düğmesi ile elektiriği tamamen kesebilirsiniz...
    ----------------------
    ama size tavsiyem
    anahtarlı fiş olayı çok pratik ve güvenilirdir....

ben 2 yıldır topraklı 8 li gurup fiş kullanıyorum ve PC kapattığımda ardından anahtardanda açıp kapıyorum...kesinlikle problem çıkartmıyor

sizde:
    Pc yi kullanmadıgınız zamanlarda pratik olarak anahtarı kapayın ve gerisini düşünmeyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 23 Haziran 2007; 21:58:04 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Açılmıyor.!!!
    geçen yıl önce açıldı
    Bilgisayar Açılmıyor
    11 ay önce açıldı
    Bilgisayar açılmıyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cvp yazdığınız için saolun..

psu nedir??
  • Az yakar yani faturya yansıması az olur.PSu bu durumdayken tek bir hatyan +5V 500 ma gönderirr.Bu durumda sadece ana karttaki bazın devreler çalışır.Bunlar da düğmeye bastığınızda psu yu aktif hale getirmek için hazırdadır.Mesela cd rom ve harddisk hiç güç çekmezler.Benim bilidğim kadarıyal diğer elemanlar da güç harcamazlar ama arkadaşlar yarı açık kalır demiş.Doğru olabilir.Çok kesin bir bilgim yok.Belgi PCI gibi direkt ana karttan bağlanan elemanlar güç harcayabilir.Ama bunun da 1-2 ma bile geçmeyeceğini düşünüyorum.Bence bir sorun yaşatmaz ama uzman arkadaşlar daha iyi bilir.

Son olarak da kasaya dokunuca çarpılmanızın 3 nedeni olabilir.
    1-Topraklı priz kullanmıyorsunuz
    2-Binadaki tesisat nötr hattan YANLIŞ topraklanmış.Ve nötrde yük var
    3-Toprkalı prizdeki toprak hattı yalan olmuş.

• Topraklı piriz kulanmıyorum ondan oluyormuşş...
    Bilgisayarın fişini çekersemde bu sorun baş gösteriyor..

http://forum.donanimhaber.com/m_15270817/tm.htm

yorumlar için tşk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _ebay_ -- 23 Haziran 2007; 22:25:03 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.