Şimdi Ara

Bilgisayarım Elektrik Kesintisinden Sonra Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
60
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarımı yaklaşık 2.5 ay önce arkadaşlarımın yardımıyla topladım. Elektrik kesintilerinden sonra bilgisayarı ilk çalıştırdığımda fanlar çalışıyor ama ekranlar çalışmıyor sanırım biosa giremiyor. Kasa üzerindeki reset tuşundan da reset atamıyorum aynı şekilde power tuşuna da basılı tutsam bişey değişmiyor.

Psu kablosunu çıkartıp 1-2 dk bekliyorum tekrar takıyorum bazen bu işlemi ilk yapışımda açılıyor ama az önce de aynı olay yaşandı 4-5 kere yaptım öyle düzeldi. Bu şekilde yapmam bence doğru değil.

Neyde problem olabilir ne yapmam gerekir?

• Tek tek deneme yanılma yöntemine geçmeniz lazım. Çalıştığından emin olduğunuz parçalarla denemeniz lazım. Her seferinde tek parça değişmeli. İlk psu'dan başlayın bence. Yük altına girdikçe sapıtıyor olabilir. Sonra anakart, sonra ram vs diye gidin derim... Mutlaka ortaya çıkacaktır arızalı ürün. Bi servise başvurmanızda fayda var. Bu ürünleri bulup getirip test etmek zor iş....

• Sistemler eskisi gibi degil artık. Güç kesintisinden sonra anakart sistemi stabil olmadığını kapatılmadığını biliyor. Bu yüzden stabilite tutmuyor olabilir. psu arızası olabilir. ama elektrik neden kesiliyor sık sık buda çok önemli. elektrik kesilmesi her halükarda bilgisayarlarda istenmeyen bir durumdur

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.