Şimdi Ara

bilgisayar hızını artırma yöntemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarın ghz ni nasıl artırabilirim?

• Overclock bölümüne göz at. Donanımların destekliyorsa bir nebze de olsa hız aşırtma yapabilirsin.
  • overclockta bilgisayarın çökme ihtimali yok mu?
  • Anakartın programından veya destekliyorsa bios tan yapabilirsin..yavaş yavaş yaparsan işlemci ısısınıda kontrol edersen sıkıntı olmaz.mesela direk 3.00ghz den 4.00 yarsan bişeyler olabilir.
  • mesela bilgisayarım 1.5 ghz ilk önce kaç denemeliyim
  • benim eski pc de 1.75 ti.program ile ilk önce 1.77 biraz sonra 1.85 bunun gibi azar azar.birden 2.00 yapınca kapanıyodu.Tabi soğutmanında biraz iyi olması lazım.İşlemcinin ve kuzey köprüsünün termal macununu değiştirdikten sonra yaparsan daha iyi olur.
  • tabi birazda işlemcine bağlı ben ne yaptıysam eski pc 2.1 den yukarı çıkmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: plevne35

overclockta bilgisayarın çökme ihtimali yok mu?

çökme demiyelim. Yakma diyelim öncelikle. Ben overclock kullanmayı pek önermem çünkü her overclock yapışında yakma ihtimalinde varrdır.
    Bence en iyisi anakartına uyan bi cpu alman. Ama illa ben overclock yapcam diosan (1 sene önceki ben) termal macunları yenile iyi bi soğutucu al.
    Speedfan programında yük altında ve yük yokken ısılarını kontrol et. Yüksek değilse dediklerimi okumaya devam et. cpu fanı cpuya tam uyuyormu o nu kontrol et.
    Bu görevleri yerine getirirsen overclock yapabiilirsin. kubilay61'in dedikleride önemli çünkü eğer tutupta Birden %20 overclock yaparsan pc açılmaz (Ben denedim olmadı).
    %3-5 arasında artışlar yap tabii her yapışında ısıları kontrol et 80+C'nın üstüne çıkmamasını sağla. Mümkünse %1lik artışlarda yapabilirsin.
    Ama kesinlikle her overclock yapışında her zaman bi risk vardır unutma. Pcni yakmaman için dua edip mesajı bitiriyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.