Şimdi Ara

Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi? (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
803
Cevap
1
Favori
19.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dokunmaya korkuyorduk. Orta 1 yani 1993 yılında. Oynadığım ilk oyunda DAVE di.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 99 larda, age of empires, midtown madness vardi pc de

Internet Explorer kullaniyorduk

• 2000 yılı - Revolt

• quote:

Orijinalden alıntı: fasakasa

Yeter 2000 hatırlıyorum

2000 yılında tanışmıştım ben. İlk olarak herhalde mayın tarlası oynamışımdır. O dönemden hatırladığım Hugo 5 var, keyifle oynamıştım.İlk kutulu oyunlarım I'm Going In ve Need for Speed Porsche olmuştu. Jazz Jackrabbit vardı yine

Hatta şöyle saçma bir anımı anlatayım. Fifa 2000deydi yanlış hatırlamıyorsam. Maça giriyorum , takım seçiyorum ve oynadığım zannediyorum. Meğer ben oynamıyormuşum pc kendine karşı oynuyormuş. Pc görmüşlüğümüz yok daha öncesinde 1.sınıf öğrencisiyim herhalde o zaman, bir süre sonra fark etmiştim ama oynadığımı sanıp tuşlara basıyor olmak bile çok zevkliydi o dönemler :)

https://m.youtube.com/watch?v=XPaS-7mGo7s hocam fonu hatırladınız mı?

• 1994/1995 yılında Amiga 500+ & Jaguar XJ220. Abilerimin Commadore 64 zamanlarına yetişemedim yaş itibariyle... Amiga'dan sonra 1996 senesinde Windows 95'li masaüstü PC'ye geçiş yapmıştık.

• 2007 mortal kombat 4

• 99 yılında gebzede eser bilgisayar vardı . Oradan acer marka bilgisayar almıştım . İlk oyunum half life di sene 2002 di sanırım . Sonra efsane tomb raider olarak devam etti. Ozaman oyun oynamakdan aldığım zevki şuan alamiyorum.

• Teyzemin bilgisayarini kullanmistim ilk,tüplü monitoru olanlardan. Aşiri yavaşti. İlk oynadigim oyunu hatirlamiyorum kraloyun da bi oyundur muhtemelen

• Kendi bilgisayarım 2011 ocağında 6. sınıf ortası karne hediyesi olarak çomar gibi casper aldırdıydım babama, hatta teknolojiden fazla anlamayan babam bile olum daha iyisini alırız araştıralım demesine rağmen EVKUR lanetinden 12 ay taksitle 1000 tl edecek kasa + monitörü(aslında 500 bile etmezde neyse) 2000 tl civarına almıştık tabi o zamanlar durum iyi dğeil babam yeni emekli olmuştu daha.

Ama ilk oynamam 2007-2008e dayanır daha önce görsemde oynamadım ps1im vardı onu oynardım ateri vardı onu oynardım 2008-2009da 1-2 kez kafeye gittim taki 2010 a kadar 2010da wolfteam ve mt2 için haftada 1 kez kafeye giderdim en son isteklerimi geçte olsa alan babam bilgisayar almaya karar verdi aldık işte. Yani ilk oyunlarım velet olduğum için WT ve MT2 :/ Ama PS'de Gta 2 ve Fifa 2k fifa 98 daha adını hatırlayamadığım ve çizildiklerinde ağladığım oyunlarım :( Ulan küçükken fakirdik ama mutluyduk lan çok özlüyorum eski mutlu zamanları

• 1999 Mayısı... 14 yaşımdayım. 64 MB ram, 8 mb intel ekran kartı, 8 gb fujitsu harddisk, celeron 333 MHz işlemci, tüplü monitör. Ankara Başak Bilgisayardan almıştık. Yanında da Supeonline 1 aylık ücretsiz internet paketi (56k :D). Önceden teyzemin çalıştığı kurumun internet kafesinde mirc ile sohbet edenleri görüp beceremeyince içimde ukde de kaldı tabi nasıl olsa internet paketi de bedava diye sabah akşam ben ve bizimkiler internetteyiz. 0800 ile başlayan numaralar çevirildiğinde faturaya daha az yansıyormuş. Biz ucuz olan hatta bağlanamadığımızda 146'da dahil her türlü numarayı çeviriyorduk. Bilgisayarı 450 TL civarında bir fiyata almışken 150 TL telefon faturası ödedik. Fatura gelince bedava sandığımız internet paketinin sadece 1 aylık bağlanma hakkından ibaret olduğunu, faturaya da bağlanma ücretinin yansıdığını öğrenmiş olduk. Telefon faturasına çok düşük ücretler ödediğimiz için Telekom'dan arandık "bu meblağda bir fatura gelecek haberiniz var değil mi?" diye... :))

İlk aldığım oyun da Test Drive 5'di. Windows'da aldığım çoğu hatada sürekli bilgisayarı aldığım yere götürürdüm. Çocuğum diye ses çıkartmazlardı. Sonra format atmayı öğrendim. Ne kadar format attıysam Windows 98 anahtarı halâ aklımdadır. 😄

Ne günlerdi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TechTR -- 1 Mart 2017; 18:9:37 >

• ilk bilgisayarımı 2000 yılında, ilk oyunumu da ''untouchable'' cd li şekilde almıştım
    şu oyuna bakar mısınız ya https://www.youtube.com/watch?v=geylFCEB6SE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egejang -- 1 Mart 2017; 18:6:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: teoska

quote:

Orijinalden alıntı: jackal___61

99 da tanıştım.
    matematik oyunu vardı okulda maymunlu bişey

O oyunun adı neydi ya? Bizim okuldaki bilgisayar laboratuvarındaki bilgisayarlarda da o yüklüydü. Konu işlenmediği vakit açar oynardık.

Yanlış hatırlamıyorsam Türkçe bir arayüzü vardı. Farklı farklı alt oyunlardan oluşuyordu. Maymunların oynadığı bütün görevler dört işlem üzerine kuruluydu. Merdivenli ve ormanlı bölümlerin olduğunu hatırlıyorum.

Düzenleme: Google'da "maymunlu matematik oyunu" diye araştırdım ve Ekşi Duyuru'da sorusunu buldum.

https://www.eksiduyuru.com/duyuru/585833/maymunlu-matematik-oyunu

Math Blaster 9-12'ymiş oyun ve Millî Eğitim Bakanlığı Türkçe sürümünü özel olarak ilkokulların bilgisayar laboratuvarlarına yükletmiş.
    https://www.google.com.tr/search?q=math+blaster+9-12&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gfe_rd=cr&ei=P9S2WOTVKYjY8AeMkqzoAQ

Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi?

ne günlerdi be :D

• Yıl 1987. İlk defa tanıştık kendileriyle. Siyah bir ekranda düşen beyaz bir kare top ilk oyunumdu.

• 1997 Pentium 120 ama ilk oyun konusunda emin degilim.

• lostplanetp kullanıcısına yanıt
    yazdığı şifre postal olması lazımdı aklımda öyle kalmış :) kornaya bastıkça mektup fırlatıyordu tam anlattığın dönemin aynısını yaşadım tek fark ben direk evime pc alarak başladım bu işe :)
  • turn table kullanıcısına yanıt
    Bu oyun arkadaşta vardı 2000 yıl miydi neydi. Onun CD ROM 50x miş, benimki 52x ti bu yüzden seninki daha hızlı oynar demişti

• 1998de amd 486 512mb hdd olan bi sistemde , prince of persia :)
  • Half Life 1 Opposing Force der kaççarım
  • 1995'te okulun bilgisayar laboratuvarında tanışmıştım. Prehistorik oynamıştım ilk olarak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.