Şimdi Ara

Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi? (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
803
Cevap
1
Favori
19.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • noogard kullanıcısına yanıt
    Hocam torununuzun torunu çok iyi fiyata satar dünya yok olmazsa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1997 mario

• 95 - Volfied.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whiskey -- 1 Mart 2017; 17:4:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

lk aldığım PC İBM di sanırım. 80186 işlemcili 16KB RAM Vardı.

Sonra 286 , sonra 486 dx 100 işlemcili makine aldım.

Ondan sonra P1 ve P2 işlemcili bilgisayarlarım oldu. Sonra P3 ve P4 işlemcili PC ler aldım.

En son P4 i7 980 Black almıştım hala değiştirmedim o işlemciyi 1. nesil olmasına rağmen canavar gibi

İlk oynadığım oyun muhtemelen Prehistorik 2 isminde bir oyundu.

Prehistorik unutulur mu hocam ? Benimde oydu

• 2005 adını öğrenmediğim çok hoş oyunlar oynuyordum
  • İlk tanışmam 1995'li yıllar. İlk kişisel bilgisayarım 1999'da aldım. İlk oyunum " virtual chess academy " diye bir oyundu. Aslında onunla birlikte Half - Life da sayılabilir. İşin güzel yanı ilk kişisel bilgisayarım ile aldığım tüm herşeyi muhafaza etmekteyim. Aşağıda ki resimlerde görebilirsiniz.

Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi?

Bu arada bahsi geçen kişisel bilgisayarım markası " Arçelik " idi özellikleri

466 MHZ celeron işlemci

32 MB RAm

8 GB Hard-Disk

Ekran ve Ses kartı Onboard idi.

Cihazı 2013 yılına kadar kullandım. 2013 yılında anakartından duman çıktı ve yandı. Bir daha uğraşmadım. Cihaz hiç tamir görmedi. Hiç format atılmadı! İnanması biraz güç biliyorum ama gerçekten yadigar çok sağlam ve iyi idi ara sıra özlüyorum onu. İşte buda yadigar ruhu şad olsun.

• 2007 filandı sanırım 350 liraya almıştık
  • Hatırlamıyorum ne zaman tanıştığımı ama ilk oyunum AgeOfEmpires idi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 97 ya da 98 red alert command and conquer.

• İlk PC ile tanışmam 1996 senesiydi. Kuzenimin bilgisayarıydı. BİLDEN diye bir öğretici uygulama vardı ki o da DEMO idi Bir iki aşama girince tam sürüm engeline takılıyordu.

1997 ve 1998 senesinde Streets of SimCity ve Worms 2 oyunlarını manyak gibi oynardık. Streets of SimCity bir çeşit araba oyunu ama arabayı modifiye edip roketler silahlar filan ekleyebiliyordunuz görevlerde başka arabaları patlatıyordunuz. Bazen serbest modda oynayıp yolda inek patlatırdım İneğe çarptığınızda bir ses çıkarıp şekil değiştirmeden biraz uzaklaşıp piksellerine ayrılırdı

Worms 2 ama tam bağımlılık. Bugün bile arkadaşlarla Worms Reloaded oynarız. Worms serisinin neredeyse hepsini oynadım. Holy Hand Greneade'in gelişimini size anlatabilirim.

1999'da ilk bilgisayarım oldu. 128 mb ram 16 mb geforce ekran kartı 15 gb harddisk vardı. 15" Vestel monitörüm vardı. Bu monitör o dönem popüler olan "Veezy" sisteminin bir parçasıydı. Oynadığım ilk oyunlar Fifa 98 - 99 ve 2000 ve Street Fighter oldu.
    2001 yılında Return to Castle Wolfenstein çıktı. Abartmadan rahatlıkla söyleyebilirim ki en az 5 yıl boyunca çıkan bir çok oyuna grafik ve hikaye anlamında taş çıkartır. Zor modda da öyle kolay ve çabuk bitiremezsiniz. Mevcut pc bunu kaldırmayınca hiç unutmam o dönem 120 dolar harcayıp rami 256 mb ekranı da geforce 2 128 mb yükseltmiştik. İşlemci de celeronun bir üst modeli olmuştu. O zaman cayır cayır oynuyordum bunu

2005 yılında da (2004'te olabilir) PRO2000'e terfi edip 1 gb ram 256 mb 64 bit iğrenç bir grafik kartlı 250 gb hdd'li 17" philips monitörlü sisteme geçtim. Evimize ilk internet de 2005'te geldi. 512 Kbit hızla başladık. Ardından Knight Online illeti. Artık pc konularını öğrendikten sonra kendi sistemimi kurmaya başlayıp şimdilerde i5 6600K'lı bir sisteme kadar geldim şükür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekkral34 -- 1 Mart 2017; 17:21:19 >

• 98'di sanırım. Ms dos dan mario oyunu açılıyordu, diskte yüklüydü. Zıplarken Mario kasıyordu.. Çok güzel günlerdi. Senesini hatırlamıyorum ama İXİR diye bir internet var. Chat yaparken yazılar karşıya giderken kasardı internet :) Kısaltmalar sanırım bu yüzden icat edildi...
  • Bu arada bunlarıda buldum bak sen şu işe ...O zamanlar oyunlar 2 milyon muş ( 2 TL )..Tabi 99'da iyi para idi valla.

• 1998 yılında Worms World Party ile tanıştım. İnternet kafenin ince bir halısı, bilgisayarların olduğu yyerde ise değişik bir koku vardı hoşuma giden. :)

Halen de yüklüdür kaçıncı bilgisayarım olmasına rağmen arada oynarım:)
  • noogard kullanıcısına yanıt
    fifa 2002'de miydi füze olup orta sahadan atılan goller :D
  • İşlemcisine atıfla 486pc olarak adlandırılan pc miz vardı. Monitör siyah beyazdı. İlkokula başlayana kadar okuma yazma bilmediğim için abim ms dos kodlarını kağıda yazmıştı o şekilde oyunları açardım. Commander Keen, the barbarian, golden axe, prehistoric, test drive, supaplex gibi efsaneler vardı. Halen daha arada emülatörle açıp oynarım bunları 96 yılında Amiga 500 aldık, çocukluğumun en güzel yılları da onla geçti.

• Yılı tam hatırlamıyorum ama 97'den çok sonra değildi. NFS2SE oyun daha yeniydi yani.
  • Sene 93, kuzenimin commodore64 unu bana hediye ettiler, soccer diye bir futbol oyunu vardı bir de adını hatırlamadığım bir uçak oyunu. Uçağı kaldırmak bile işkenceydı, ayrıca kasetli olduğu için bir iki bakıp sıkılıp bıraktım.

Soccer öyle değildi ama, kartuş ile çalışırdı canavar gibi taktın mi açılırdı Soccer ı delirene kadar oynamıştık mahalleden arkadaşlarla.

Sonra 95 te babam öğretmen maaşını sonuna kadar zorlayıp 750 dolara pentium 200mmx s3 trio 2 mb ekran kartlı 2 GB hdd sahibi bir uzay gemisi almıştı ( allah razı olsun ), mahallede havamdan geçilmezdi herkes bize oyun oynamaya gelmek isterdi.

Oyun da warcraft :) sırayla oynardık 20 disketi tak çıkar tak çıkar yükleyeceğim diye anam ağlamıştı... vay arkadaş...

Sonra heroes of might and Magic 3 çıktı, herhalde 98 falandır, o da ömrümü yedi, gaza gelip açsan hala da oynanır öyle bir oyundu...

• 1999 , fifa 99

Genelde ms dos dan doom açıp oynardim ne gunlerdi bee.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grimaniel -- 1 Mart 2017; 17:27:42 >
  • 1997-1998 fps oyunlarına aşık olmamın sebepleri ''Redneck Rampage , Doom, Duke Nukem , outlaws''
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.