Şimdi Ara

Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi? (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
803
Cevap
1
Favori
19.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bizim eve ilk bilgisayar 2004 yılında girdi. Hatta işlemcisini hatırlıyorum Intel Celeron'du ve toplama bilgisayardı. Çok iyi birşey değildi, nfsu2'yi bile 800x600'de zor açıyordu. İlk oynadığım oyun VCop 2'ydi sanırım, çok hatırlamıyorum. Yine de o zamanların zevki bir başkaydı.
  • 1996 Amiga..İlk oyunum Silk Worm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2006 ya da 2007 ilk oyun Desert storm

Manidar

• ilk oynadığım oyun prince tabi ki sene 95 filan mıydı belki daha önce 20 seneden fazla olmuş tam hatırlamıyorum
  • 1980 sonları veya 1990 başları ve ikinci el commodore 64. ilk oyunum turrican veya silk wormdu sanırım.
  • 1993 windows 3.1

• 98'de. İlk oyunum time commander diye bir oyundu. Bilenler bilir

• 92
  • Buradaki çoğu üyenin doğum yılı olan 1998'de
  • İlk tanışmam teyzemlerde olmuştu 91 yılı. Sadece MSDOS olan 6 MB harddiskli bir bilgisayardı. İçinde 3 oyun vardı. Hugo, Prince of Persia ve Formula 1.

Kendi bilgisayarıma ise 4 yıl sonra kavuştum. Pentium 120, 16 MB Ram, 1 GB HDD sonradan CD-ROM bile almıştım. Fiyatı ise tam 1000 dolardı.

Kendi bilgisayarımdaki ilk oyunlarım ise, Wolfenstein, Doom, Warcraft idi. Hey gidi günler hey

• quote:

Orijinalden alıntı: jackal___61

99 da tanıştım.
    matematik oyunu vardı okulda maymunlu bişey

O oyunun adı neydi ya? Bizim okuldaki bilgisayar laboratuvarındaki bilgisayarlarda da o yüklüydü. Konu işlenmediği vakit açar oynardık.

Yanlış hatırlamıyorsam Türkçe bir arayüzü vardı. Farklı farklı alt oyunlardan oluşuyordu. Maymunların oynadığı bütün görevler dört işlem üzerine kuruluydu. Merdivenli ve ormanlı bölümlerin olduğunu hatırlıyorum.

Düzenleme: Google'da "maymunlu matematik oyunu" diye araştırdım ve Ekşi Duyuru'da sorusunu buldum.

https://www.eksiduyuru.com/duyuru/585833/maymunlu-matematik-oyunu

Math Blaster 9-12'ymiş oyun ve Millî Eğitim Bakanlığı Türkçe sürümünü özel olarak ilkokulların bilgisayar laboratuvarlarına yükletmiş.
    https://www.google.com.tr/search?q=math+blaster+9-12&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gfe_rd=cr&ei=P9S2WOTVKYjY8AeMkqzoAQ

Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 1 Mart 2017; 17:10:43 >

• beyaz1616 kullanıcısına yanıt
    Bir kareye basıyorsun, o karenin etrafında ne kadar mayın varsa o rakamı gösteriyor. Mayınlara basmadan tüm boş olanları bulmaya çalışıyorsun. Kolay gelsin

• ilk bilgisayarım 286 idi. sene 1995 olması lazım

ilk oyunum derken bir sürü oyun vardı

fox vardı
    wolfenstein vardı
    dynablaster vardı
    stunts vardı
    hotrod vardı
    nba vardı
  • Benim bilgisayarla ilk tanışmam 1995'te olmuştu.

Masaya yan yatırılmış kasanın üstüne monitörün yerleştirildiği masaüstü PC'lerden... :)

Hugo'nun trenli bir oyunuydu. Çok da bilinçli ve ciddi bir şekilde oynadığım söylenemez ama.

Ciddi olarak, sonuna kadar oynadığım ilk oyunlar Doom, Duke Nukem 3D, Volfied ve DX-Ball olmuştu.
  • 1.2 gb hdd olan bir pentium 133. neden 1.2 gb olduğunu hatırlıyorum çünkü o zaman hiç dolacak bir şey gibi gelmiyordu.ondan yıllar evvel kaset çalarlı bir bilgisayar vardı ama ona pek aklım ermiyor. mouse ile fifa 97 qeyfi!! o zamanlardan gelir. 97 li gençler üniversiteyi bitirecek ulan. neyse ben sallanan iskemleme geri döneyim.

• 2001 ve ilk oynadığım oyun Süper Mario oldu . Kesinlikle dünyanın en iyi oyunu :)
  • İlk kez lisede iken 1986 idi sanırım. İbm pc2 idi 5.25 disketi vardı. İlk oyunum dos oyunu olan digger diye bir oyundu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 40 yılın başı bi konu açalım dedik, 23 sayfa olmuş

• 2004 tabi o zamanlar böyle grafik nerde hak getire nfse 2 vardı onu oynardım deli gibi pc öyke eski nfs underground 2 açmazdı wolfenstein oynardı dayım ben korkar oynayamazdım aoe2 en efsanesi sonra 2008 internet geldi metin2 ayakları başladı şimdi arada bir cs go lol takılıyoruz ama nerde o nfse 2 deki ekranın ikiye bölünmesi kuzenle,arkadaşlarla yaptığımız turnuvalar

• 1999 Senesiydi, ilk oyunumda Fifa99'du.

Buyrun CD'si, hala saklarım

Bilgisayar ile ne zaman tanıştınız? İlk oyununuz neydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noogard -- 1 Mart 2017; 16:58:33 >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.